Hlavní obsah

Týdenní horoskop: Kozorozi zazáří v práci, Váhy budou jako znovuzrozené a Lvi, pozor na smlouvy!

Foto: Olena Yakobchuk, Shutterstock.com

Foto: Olena Yakobchuk, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zkraje týdne odstartuje průlom ve velmi citlivé a složité situaci. Úžasně vynalézavá a praktická vazba (trigon) Venuše z Panny s Uranem v Býku objektivně posoudí, co je ještě udržitelné a co už zvládnout nelze. Bude to mít vazbu na přírodu a její zdroje versus životní úroveň každého z nás.

Článek

Aby se nic neopomnělo, o to se postarají další konstelace. Slunce v pátek 23. září v 3.03 hodin vstoupí do znamení Vah, nastane podzimní rovnodennost (autumnal equinox), což označuje začátek temnoty, neboť se noci začnou čím dál víc prodlužovat. Nastává to každoročně, ale tentokrát oproti létům minulým Slunci na počátku Vah vpluje „do srdce“ (cazimi) retrográdní Merkur.

Jejich setkání neboli dolní konjunkce je dosti zásadní. Vše, co Merkur v poslední době viděl a slyšel, co se ve společnosti podcenilo a na co se zapomnělo, to hodně hlasitě „vytroubí do světa“. Poté se opět vydá na další průzkum a při návratu do znamení Panny se potká s Měsícem, jemuž symbolicky předá informační štafetu.

V neděli 25. září v 23.54 hodin se Měsíc obejme se Sluncem a nastane novoluní, které vždy avizuje příležitost nových začátků, obnovy a nápravy toho, co nefunguje, jak má. Toto novoluní proběhne v nejukřičenějším pásmu hvězdné oblohy, které má v popisu práce usmiřovat nepřátele, stmelovat lidi a provádět změny, které uvedou do rovnováhy i zdánlivě neslučitelné.

A když to nepůjde po dobrém, svého dosáhne i za cenu láteření a halekání. Navíc nov nastane na stupni zodiaku, jemuž vládne sám mistr válečnictví Mars, a volný překlad významu tohoto stupně zní: „Úsvit hledačů přírodních zákonů, kterým nezabrání v úspěchu ani vyšší moc.“ Ať se vám daří!

Beran (21. 3.–20. 4.)

Nečekaná změna rozvrhu povinností a nutnost naučit se bleskově něco nového vás čeká v zaměstnání. To budete ale velmi brzo kvitovat, neboť nadřízení vaši ochotu a snahu finančně ocení. Příjemná otočka nastane i ve vašich mezilidských vztazích. Hvězdy vám propůjčí symbolické nástroje, díky nimž zmírníte případné napětí v libovolném vztahu, počínaje intimním a konče pracovními. Pokud jste se v minulosti s někým rozešli ve zlém a mrzí vás to, i zde najdete taktiku, jak to změnit a napravit.

Býk (21. 4.–21. 5.)

Člověk, se kterým se v tomto období seznámíte, se stane součástí vašeho života. Může se jednat o přátelství, parťáka v podnikání, stejně tak životní lásku. Jelikož budete mít oproti minulému období pořád napilno, naučíte se hospodařit s časem. Zbavíte se zlozvyku a chytře si zorganizujete denní povinnosti. Nejste-li spokojeni ve stávajícím zaměstnáním, o víkendu si najděte chvilku na rozjímání, abyste si ujasnili, co vlastně chcete dělat. Když budete mít jasný cíl, v následujících čtyřech týdnech najdete práci podle svých představ.

Foto: Vladyslav Starozhylov, Shutterstock.com

Není náhoda, když vám právě nyní hvězdy, chcete-li osud, přivábí do života někoho nového. Nejspíš jste ho potřebovali, jen jste o tom nevěděli, nebo ho nehledaliFoto: Vladyslav Starozhylov, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5.–21. 6.)

Vaším životem se symbolicky prožene svěží větříček. Vyvane to, co v něm „zatuchlo“, co vás unavuje nebo způsobuje stagnaci, ale tak jste si zvykli, že už vám to připadá normální. Zároveň odhalí příležitosti, které zůstávaly skryté, a pokud jste v čemkoli „hodili flintu do žita“, uvědomíte si, že na nic není pozdě. Zejména když jste osamělí nebo toužíte založit rodinu, ale stále se vám to nedaří, startuje čtyřtýdenní období, ve kterém se vám každé přání splní na počkání.

Rak (22. 6.–22. 7.)

Řídíte-li se životním stylem a zvyky rodičů, zamyslete se, zda je vám to k užitku. Povětšinou usoudíte, že vám to nejen nikterak nepomáhá, ale naopak vás omezuje a brzdí, což vás konečně přiměje začít vžité tradice porušovat. Ale i vám, ostatním, prospěje posouvat hranice, zejména když jste se doma ve prospěch druhých nějakým způsobem uskromnili či omezili, neboť by se vám to vymstilo. Jakákoli nevyváženost související s rodinou a úrovní bydlení by totiž během podzimu vygradovala do zbytečných sporů na ostří nože.

Lev (23. 7.–22. 8.)

Máte-li ambice vydělávat svým „vzhledem“, nebo tvůrčí prací, což může být libovolná forma umění, včetně floristiky, váš sen se konečně začne naplňovat. Pokud vám šéf slíbil zvýšit plat a nic se neděje, nebo vám klient neposlal sjednanou zálohu, připomeňte se, bude za tím vězet zapomnětlivost. Na další týden byste měli odložit případný podpis smlouvy, a je jedno, čeho se týká. Nejlepší bude, když ji ještě jednou projdete s advokátem. Jinak hrozí, že sami sebe poškodíte nebo znevýhodníte.

Foto: Daria_Cherry, Shutterstock.com

S přispěním vesmíru se vrátíte k dávnému snu a při jeho uskutečňování v sobě odhalíte skryté nadání, třeba talent pro pěstování či aranžování rostlin Foto: Daria_Cherry, Shutterstock.com

Panna (23. 8.–22. 9.)

Vaše intuice se sladí s rozumem, tak naslouchejte vnitřnímu hlasu. Jakmile si v čemkoli nebudete jistí výsledkem, zařaďte zpátečku a vyčkávejte. Jakmile pro realizaci dozraje čas, podvědomí vám vyšle jasný signál. V práci i doma se snažte ovládat a nesledujte, co a jak dělají ostatní. Členy rodiny i kolegy byste tím znervózňovali a brnkali na nervy jim i sami sobě. Neberte vážně skandální informace, které se dozvíte v závěru týdne. Šprťouchlata si z vás bude dělat retrográdní Merkur, který se vrátí do vašeho znamení.

Váhy (23. 9.–23. 10.)

Bleskovou regenerací projdou vaše psychika, sebedůvěra i fyzická kondice, takže budete duševně silní a energičtí jako už dlouho ne. Skvěle se budete cítit i v případě, že jste chronicky nemocní. Jste-li rozhádaní s lidmi, na nichž vám záleží, ve dnech kolem pátku jim podejte ruku na usmířenou, neboť dokážete vyhladit třecí plochy bývalých svárů. Jestli máte zájem obnovit nějakou smlouvu nebo dohodu, zejména když jde o kreativní odvětví, o víkendu zapátrejte. Zjistíte, že to možné je, a následující týden zahajte vyjednávání.

Štír (24. 10.–22. 11.)

Krédem by pro vás měly být férovost a poctivost nejen k druhým, ale hlavně sami k sobě. Budete mít totiž sklony souhlasit jen proto, aby byla pohoda a abyste dotyčné potěšili. Jenže si budete mírně řečeno sedět na vedení, takže vám nedojde, že de facto jednáte proti svým zájmům. Vbrzku byste museli omezit některé vlastní aktivity, abyste dostáli závazkům, a z toho byste byli fyzicky i psychicky vyčerpaní. Kvůli tomu by vás snadno čapla do svých pařátů podzimní deprese a o to určitě nestojíte.

Foto: Stock-Asso, Shutterstock.com

Pocit vlastního selhání bývá častou příčinou toho, že se cítíte mizerně. Horoskop vás proto nabádá, abyste neslibovali nic, co nemůžete splnit Foto: Stock-Asso, Shutterstock.com

Střelec (23. 11.–21. 12.)

Podnikáte-li, do středy odstartujte reklamní kampaň na své služby či výrobky a budete mít vystaráno až do konce roku. Přáno bude i nezaměstnaným a jedincům, kteří chtějí změnit profesi. Příležitostí k uplatnění se objeví vícero, dokonce je možné, že vám práci nabídne firma, která vás nedávno odmítla. Pokud je ve hře nějaký projekt, nic si neplánujte na volný čas, neboť se objeví drobnosti, které budete muset dopilovat. O víkendu se k ničemu nevyjadřujte na veřejnosti, jinak si jedním výrokem vykoledujete parádní ostudu.

Kozoroh (22. 12.–20. 1.)

Startuje období, které vám umožní pracovně i profesně zazářit a dotáhnout to kariérně hodně vysoko. Tak o sobě nepochybujte, nebojte se riskantních výzev a chopte se iniciativy v okamžiku, kdy nastane zmatek. Bleskově se totiž zorientujete i v naprostém chaosu a dokážete dát věci do pořádku. Pokud studujete, čeká vás nečekaná změna ve výuce. Budete-li odevzdávat diplomku, ještě jednou zkontrolujte pravopis, neboť horoskop naznačuje hrubky, které by negativně poznamenaly obsah, což by byla škoda.

Vodnář (21. 1.–20. 2.)

Doma nejspíš zažijete otřesy, a to i doslova, které skončí například prasklinou ve stěně. Naštěstí nepůjde o nic fatálního, co by nešlo opravit, nicméně si ověříte, zda jste zvolili správnou pojišťovnu. Pokud vás její přístup a částka zklamou, okamžitě ji změníte. V závěru týdne sami sebe lapíte do „pavučin“ zastaralých přesvědčení. Díky tomu si ale ujasníte, které myšlenkové vzorce jste si tak zafixovali, že jste kvůli tomu informačně a vědomostně zaostali, a nejspíš otočíte úhel pohledu o 180 stupňů, a to včetně politiky.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Pokud vám sudičky nadělily do vínku hlas jako zvon, dostanete příležitost se jím živit, nebo si s jeho pomocí alespoň přivydělat. Bude to blesková nabídka, tak na ni reagujte hned, letos se už nebude opakovat. Máte-li hypotéku nebo vaše firma dluží, usedněte nad rozpočtem a zkrouhněte zbytečné výdaje. Horoskop totiž naznačuje zvýšení úrokové sazby a na to byste měli být připraveni. O víkendu se zbavíte škodlivého předsudku, který vás brzdil v rozletu.

Afirmace na tento týden: Mám odvahu říkat lidem do očí pravdu a žádat o to, co potřebuji…

Reklama

Související témata:

Načítám