Hlavní obsah

Milostné zlozvyky, které vám brání najít si toho pravého na celý život

Foto: ESB Professional, Shutterstock.com

Foto: ESB Professional, Shutterstock.com

Reklama

Je to pořád dokola. Všechny vaše vztahy končí podobným nezdarem, ne a ne najít chlapa pro opravdový život. Špatná zpráva je, že si za to možná můžete samy. Ale dobrá je, že to můžete změnit a konečně najít lásku!

Článek

Pokaždé, když s někým začínáte chodit, říkáte si, že tentokrát to bude jiné. Že už jste měla zlomené srdce tolikrát, že se to nedá snést. Ale nakonec je to zase jako přes kopírák. Podle britské expertky na sex a vztahy Tracey Cox je možná problém ve vás, v tom, jaké partnery si pustíte k tělu.

Přitom by stačilo zbavit se pár zlozvyků a s milostným trápením by byl konec. Tyhle chyby prý dělají ženy nejčastěji a Tracey Cox k nim přidává i návod, jak se jich pro příště vyvarovat.

Máte svůj typ

Zčásti to takhle má každý. Mozek zpracovává od narození veškeré informace o lidech z našeho okolí a vytváří seznam vlastností, vzhledových charakteristik, gest a způsobů vyjadřování lidí, které máme rádi, a naopak. Tímhle seznamem se pak řídí naše hlava i v dospělosti. Každého porovnává, jak moc se shoduje s tím, co „máte rádi“. Čím víc shody najde, tím více to mezi vám zajiskří.

Proto nás mozek vlastně neustále posílá do náruče podobných lidí. A jestli ho posloucháte na sto procent, snadno se ocitnete v problémech. Na první dobrou totiž můžete vyhodnotit fyzické vlastnosti, gesta, styl mluvy, ale rozhodně ne to, co je pro vztah opravdu důležité – inteligenci, zodpovědnost, přívětivost, upřímnost, úctu či respekt.

A tak je čas vědomě zkusit něco jiného a jít proti vašemu typu! Změňte prostředí, rozhlížejte se v jiných vodách a hlavně chvíli svoje podvědomí neposlouchejte. „Není váš typ? Dejte mu šanci, pokud je vám s ním alespoň trochu příjemně. Jiskra nemusí přeskočit okamžitě, může se rozhořet, až se trochu víc poznáte,“ radí Cox.

Foto: Just dance, Shutterstock.com

Byli všichni vaši ex lvi salonů a baviči, kteří se ovšem brzy rozhodli pro jiné dobrodružství? Pak je čas dát šanci i tomu tichému kamarádovi, se kterým se vám dobře povídáFoto: Just dance, Shutterstock.com

Pořád jen někoho zachraňujete

Máte-li v sobě samaritánství a nutkavou potřebu pomáhat, nejspíš se na vás doslova lepí ti, kteří zachraňovat potřebují. „Váš život jde stranou, odkládáte práci, přátele, koníčky, jen abyste na plný plyn mohli pomáhat někomu, kdo si to bohužel jen málokdy doopravdy zaslouží,“ říká Tracey Cox.

Záchranáři totiž věří, že když vyřeší problém svého milence, bude jim do konce života vděčný, bude je milovat a nikdy je neopustí. Často to ale bývá přesně naopak. Ve chvíli, kdy už pomoc nepotřebují, odchází „opravení“ za jinými. Nebo taková chvíle vůbec nepřijde a jeden jejich problém neustále nahrazuje jiný.

„Jakmile se s vámi někdo na prvním či druhém rande začne hned bavit o svých problémech, zpozorněte. Nesnažte se mu být hned nápomocní, naopak změňte téma,“ radí Cox. Vědomě myslete na to, že není dobré se nechat hned vtáhnout do něčích trablů a odsunout sebe sama.

Zamilováváte se do zadaných

Jednou se to stát může. Prostě se zamilujete do někoho, kdo je ženatý či zadaný. Je to smůla, ale většina lidí se poučí a tuhle chybu už neopakuje. „Pokud jste ale měli více než jeden románek se ženatým milencem, vybíráte si je záměrně, možná podvědomě. A to z různých důvodů,“ tvrdí Cox.

Nejčastěji je za vším vaše nízké sebevědomí. A najednou se o vás někdo zajímá, navíc jste ho dokázali očarovat tak, že zapomněl na nejbližší. Tohle vám našeptává mozek a vaše sebevědomí roste. Ale jen krátkodobě, časem nejspíš pochopíte, že jste nikoho neodlákali, jste jen smutné číslo dvě.

Vždycky dvojka

Zadané často vyhledávají i lidé, kterým se v dětství rodiče příliš nevěnovali. Ať už řešili práci nebo vlastní trable, vy jste si jako dítě jednoduše zvykli, že jste „dvojka“, a o tuhle pozici usilujete bohužel i v dospělosti.

Další možností je podle Cox váš strach z intimity, který si odmítáte přiznat. Vztah s někým zadaným je totiž skvělou výmluvou, proč si ho nepustit úplně k tělu, nevázat se na něj, vztahu se plně neoddat.

I tyto postoje lze změnit, základem je práce na vlastním zdravém sebevědomí. „Není přece zábavné se chvíli hřát v něčí pozornosti, ale většinu času trpět samotou. Nezasloužíte si něco víc? Být číslo jedna?,“ říká Cox. Přestaňte plýtvat svou energii na někoho, kdo není k mání. Buďte aktivní – jděte mezi lidi, najděte si nové koníčky, kamarády, dělejte to, co vás baví, začněte si věřit. A pokud to sami nezvládnete, vyhledejte pomoc odborníka, tohle umí vyřešit většinou velmi rychle.

Láska bývá složitá a ne vždy to s ní jde hladce. A to platí i pro svět celebrit. Tohle jsou Slavní milostní smolaři: Koho štěstí míjí? 

Reklama

Související témata:

Načítám