Hlavní obsah

Týdenní horoskop: Lvi profesně nenaletí, Býkům bude přát štěstí v lásce a Kozorohům ve hře

Foto: Natalia_Grabovskaya, Shutterstock.com

Foto: Natalia_Grabovskaya, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uberte v nárocích sami na sebe i druhé. Retrográdní Merkur v paprscích Slunce zabloudí v pedantské a perfekcionistické Panně, logika si vezme dovolenou a žezla se ujme iracionálno. Dá se proto předpokládat, že zejména požadavky lidí na vyšších pozicích a hlav rodin budou na preciznost a prvotřídní kvalitu tak přemrštěné, že jim nebude možné vyhovět.

Článek

Zásadní bude i to, že skutečnou povahu odhalí „sociální chameleoni“ obdařeni schopností oslňovat slovy. Slunce s Merkurem totiž budou v blízkosti prolhané, nemorální a podlé hvězdy Chort a ta rozváže jazyk jedincům, kteří se přetvařují. Vy si díky tomu ujasníte, s kým máte tu čest a komu není radno věřit. Nastanou tedy situace, že se například z lidumila vyklube sobec a z jindy zdvořilého diskutéra nestoudný, ulhaný sprosťák.

Ve čtvrtek 7. září krátce po půlnoci Měsíc doputuje do své poslední čtvrti a společně se Sluncem vytvoří základnu planetární konfigurace „Hromové kladivo“ nebo také „Thorovo kladivo“ (135° – 90° – 135°). Na jeho vrcholu (apex) bude retrográdní Pluto, které zafunguje jako rázová vlna. Nabídne vám pohled zpět, abyste si osvěžili v paměti, v čem jste dobří, kolik síly ve vás dřímá po fyzické a mentální stránce, a z psychiky vymetli případnou pavučinu, která vám ubírá sebevědomí. Tato konfigurace rovněž zafunguje jako bumerang, takže se do vašich „rukou“ vrátí zpět to, co vám patří, a to nejen hmotné, ale také nemateriální povahy.

Nebude chybět ani nádech magie. Pluto bude na stupni tropického zodiaku, který propůjčuje schopnost odhalit události, jež se chystají v osobním životě, stejně tak ve společnosti. Týden ukončí optimistická a zábavná vazba Slunce s Jupiterem, která je zárukou, že víkend strávíte v dobré náladě.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Aby nic z toho, co budete dělat v práci, nebylo ztrátou času a energie, nadřízených či klientů se pro jistotu zeptejte třikrát, zda jste je správně pochopili. Jinak sami po sobě budete muset cosi předělat či opravit. Uprostřed týdne si udělejte pořádek v listinách, došlé poště, podívejte se i do datové schránky. Nejspíš zjistíte, že je nejvyšší čas odpovědět na důležitý dokument, podat žádost, může se jednat také o blížící se konec platnosti technického osvědčení vozidla. Nabídka, kterou dostanete o víkendu, vám přinese zisk až v příštím roce. Tak s tím počítejte a investujte pouze tolik, aby vám zůstala finanční rezerva.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Rodiče budou muset změnit výchovnou taktiku, neb obvyklé metody na potomky nezaberou, a ti starší budou navíc jízlivě hubatí. Zvládnete to, což je nejdůležitější. U nezadaných se dá předpokládat romantické seznámení, ale zda se z toho vyklube vztah, to se rozhodne v průběhu následujících tří týdnů. Jelikož se Jupiter ve vašem znamení bude otáčet do retrográdního směru, sázejte na jistotu. Když se vám budou nabízet dvě varianty, nic nepodnikejte, jen vyčkávejte. Koncem měsíce se ta nejlepší sama vyselektuje.

Foto: Galina Zhigalova, Shutterstock.com

Umíněné dítko dá pořádně zabrat. Křik, příkazy ani domluvy jsou k ničemu. Zkuste vnímat, co vám říká, a třeba vás hvězdy osvítí, abyste zvolili správnou metodu Foto: Galina Zhigalova, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Připomenou se vám nedodělky související s rodinnými nemovitostmi, bydlením apod., které jste podcenili, odložili nebo na ně zapomněli. Bude-li se jednat o stavební ohlášku či povolení k úpravám, počítejte s tím, že všechny potřebné dokumenty shromáždíte až koncem měsíce. O sobě dá také vědět Jupiter v sektoru vašeho horoskopu, kde funguje jako neviditelný „anděl strážný“. Takže i pořádný malér nakonec dobře dopadne, a dokonce vám propůjčí schopnost uspět v akcích, které ostatní vzdali. Prostě žádná překážka nebude tak vysoká, abyste ji nezdolali.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Při aktivním retrográdním Merkuru ve vašem sektoru komunikace hrozí, že budete mít děravou paměť a slovní zásobu v deficitu. Vzhledem k tomu, že rozmarýn, jenž má přezdívku „bylinka vzpomínek“, zlepšuje schopnost komunikace i paměť, každý podvečer si rozmarýnový olejíček přidávejte do aromalampy, zejména když máte povolání spojené s komunikací, nevyjímaje učitele. Jste-li členy nějakého klubu, politického nebo zájmového uskupení, přijměte nabízenou funkci, v dlouhodobém horizontu se díky tomu zlepší vaše finanční situace i společenský status.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Máte-li vůči některým známým dlouhodobě výhrady, sami vám dají pádný důvod poslat je bez černého svědomí konečně „k šípku“. Dostanete-li nabídku, která vyzní skvěle finančně a ještě by vás posunula v kariéře, ověřte si, jaké podmínky v dané firmě panují. Vzhledem k horoskopu patrně zjistíte, že tam platí pravidlo přesně opačné, tedy ve smyslu „za málo peněz hodně muziky“. Když o víkendu vyrazíte na houby, nechte si obsah košíku zkontrolovat. Budete totiž úplně mimo a patrně si domů přinesete kousky, po jejichž požití byste mohli skončit na pohotovosti.

Foto: TSViPhoto, Shutterstock.com

Horoskop naléhavě varuje, abyste sbírali skutečně jen houby, které bezpečně poznáte. Hrát si v tomto ohledu na suveréna se vám může nepěkně vymstítFoto: TSViPhoto, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Uděláte dobře, když do středy zamknete pusu na zámek. Jinak se začnete vyjadřovat naprosto ke všemu a diskuse obvykle skončí vaším monologem o ničem. Neudržíte totiž nit hovoru, takže druzí nebudou tušit, o čem vlastně mluvíte. Uprostřed týdne postoupíte výš v kariérním žebříčku, u narozených kolem 7. září je dokonce možné, že se ocitnou ve „světle reflektorů“, zejména když působí jako trenéři nebo poradci. O víkendu vám pořádně stoupne sebevědomí, protože vás nenápadně požádá o radu člověk, který je vždycky chytrý „jak rádio“.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Vládkyně vašeho znamení Venuše bude v zastávce (stacio), tedy v jednom z nejsilnějších postavení. V její blízkosti bude Juno, což je aspekt vytvářející příležitosti k navazování partnerských i pracovních vztahů, stejně tak přátelství na celý život. Tak nevysedávejte doma. Po celý týden si ale dávejte pozor na jazyk na úřadech, před sousedy i kolegy. Jinak prozradíte, co by nikdo neměl slyšet. Navíc retrográdní Merkur ve vašem sektoru zákulisních intrik naznačuje, že se budete řídit rčením „účel světí prostředky“. Aby toho nebylo málo, najde se člověk, který pošle dál, jaké pikle kujete, což by mělo extrémně nepříjemné následky.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Máte-li poslední dobou pocit, že vaše kariéra stagnuje, vaše projekty ustrnuly nebo marně hledáte práci, vše se dá do pohybu a bude to „fičák“. Období nejistoty končí jedincům, pod nimiž se začala nebezpečně kymácet profesní židle, takže svůj post a důvěryhodnost obhájí. Někteří uprostřed týdne konečně splatí půjčku, ti, kteří žádali o hypotéku, se dozvědí konečný verdikt a jedinci mající něco společného s charitou nebo útulky, najdou solidního sponzora. Opatrní ale buďte v případě nabídky spolupráce. Horoskop naznačuje, že se někdo pokusí na váš účet obohatit nebo si zlepšit obchodní image vaším jménem.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Ať už půjde o pracovní povinnosti, nebo domácí záležitosti, mluvte jasně, srozumitelně, udělejte si čas a trpělivě vysvětlujte. Bez toho budete na všechno sami, protože druzí nepochopí, co po nich vlastně chcete. Plánujete-li podnikání s drahou polovičkou či přáteli, spusťte to uprostřed týdne. Horoskop je totiž zárukou, že společně dokážete realizovat i pořádně ambiciózní projekt, týká se to i aktivit spojených se zahraničím. O víkendu nepodceňujte štípnutí hmyzem ani drobné škrábnutí. Ze zdánlivé banality by se mohl vyklubat zdravotní problém, v krajním případě otrava krve.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Čekáte-li úřední rozhodnutí nebo zprávu z ciziny, opozdí se. Tak se pořád neujišťujte, zda už něco dorazilo, budete z toho nevrlí. Až do středy se nikoho nezastávejte, pasovali byste se do role „ďáblova advokáta“. Zato od čtvrtka je vyloučené, že byste se v něčem spletli. Neunikne vám sebemenší detail, konstelace vám navíc propůjčí analytické schopnosti, takže když padne závazné rozhodnutí, bude to správná volba, které nebudete litovat. Dokonce o víkendu budete jedničky v předvídání výsledků her, když si tedy vsadíte například na koňské dostihy, není vyloučena výhra.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Štěstěna obchází kolem vás, navíc konstelace přejí drobnému riskování a sázkám. Měli byste si minimálně koupit los, nebo si aspoň s rodinou zahrát Člověče, nezlob se! Foto: fizkes, Shutterstock.com

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Občas na vás padnou stesk a nejistota, ale nedávejte to najevo, emoce mějte mimo dohled ostatních, prostě se nikomu nesvěřujte. Odhalili byste totiž svoje slabiny a udělali ze sebe snadný terč manipulátorů, kteří by to, „co vám leží na srdci“, nemilosrdně použili proti vám. Pozornost zaměřte na aktivity, v nichž si připadáte jako outsider, což platí zejména pro beznadějně zamilované, umělce a sportovce. Nad svým rivalem, sokem či soupeřem konečně zvítězíte. Jsou-li někteří členové rodiny rozhádaní, o víkendu se vám je podaří usmířit, ale nebude to na dlouho, vbrzku si opět vjedou do vlasů.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Nesklouzněte ke kritice. Ani vy nejste dokonalí a že někdo udělá chybu, svět se kvůli tomu nezboří, ale vy budete netolerantní až příliš. Z vašich nemilosrdných slov by se druzí hned tak nevzpamatovali a je otázkou, zda by vám to někdy odpustili, tak na to myslete. Ani omylem nezačínejte opravu natož rekonstrukci bydlení či víkendového stavení. Nezodpovědný a lajdácký přístup řemeslníků by vás připravil o nervy, nemluvě o tom, že by se akce neúměrně protáhla, a čas jsou peníze. Pořizovat byste si také neměli dopravní prostředek z druhé ruky, koupili byste totiž „zajíce v pytli“.

Afirmace na tento týden: S lehkostí a nadhledem překonávám výzvy a překážky…

Načítám