Hlavní obsah

Týdenní horoskop: Štíři se zamilují, Raci odhalí příčinu sporů a Ryby by se měly vyhýbat konfliktům

Foto: Impact Photography, Shutterstock.com

Foto: Impact Photography, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Starověcí hvězdopravci přiřkli každému dni v týdnu vládu jedné ze sedmi planet, které jsou viditelné pouhým okem. Patronem pondělí 26. prosince, tedy svátku svatého Štěpána, bude nebeská matka Luna, která svým dětem dává vše, včetně života, a mnohdy se i obětuje.

Článek

Měsíc popluje znamením Vodnáře, takže se na druhý svátek vánoční bude nejen hodovat, ale bude i plný překvapení. Toto znamení totiž inklinuje ke srocování, prostě miluje společnost, tak počítejte s tím, že se vaším bytem prožene daleko víc návštěv než minulé roky, ale bude všudypřítomná vřelá a přátelská atmosféra. Měsíc se navíc bude pohybovat v blízkosti Saturnu, který udrží na uzdě emoce citlivějších lidí, stejně tak šílené nápady některých jedinců.

Od úterního rána do čtvrtečního dopoledne bude Měsíc v duchovních Rybách a současně nastane mystická konstelace Venuše s Neptunem (sextil), která otevírá symbolickou bránu k zážitkům mezi „nebem a zemí“, a dokonce bude mít zázračnou schopnost vyléčit i hodně stará traumata, včetně zlomeného srdce.

Ve čtvrtek 29. prosince se Merkur Epimétheus (stacio) zastaví a začne se velmi pomalu otáčet do retrográdního směru, a to v objetí s Venuší Hesperus (Večernice). Je to ideální konstelace k objektivnímu zhodnocení a posléze vyladění osobní image na Silvestra prostřednictvím návštěvy kadeřnického či kosmetického salonu, vhodná bude i relaxační masáž, po které se budete cítit jako znovuzrození.

V pátek 30. prosince Měsíc doroste do první čtvrti, což je střed mezi novem a úplňkem. Luna bude v Beranu a postará se o vzplanutí vašeho vnitřního ohně. Jedná se rovněž o lunární fázi, při které si všechna znamení zodiaku ujasní, kde je nutné posunout hranice, co dál tvarovat k obrazu svému a co už nestojí za námahu se tím zabývat. Abyste to v něčem nepřehnali, o to se postará Slunce v Kozorohu. Dodá vám nadhled, objektivitu a začnete-li fantazírovat, vrátí vás do reality. Znamení Berana má jistou negativní vlastnost, když se mu okamžitě něco nepovede, začne se vztekat, ale i s tím si Slunce v Kozorohu hravě poradí, na zuřící jedince bude mít efekt ledové vody, takže se fofrem uklidní.

Půlnoční přípitek a Nový rok již budou pod taktovkou kliďase Měsíce v Býku a harmonické aspekty ostatních planet naznačují bujaré, ale velmi pohodové oslavy, a když přece jenom nastane problém, vyřešíte ho s neuvěřitelnou grácií.

Beran (21. 3.–20. 4.)

Soucitem a snahou pomáhat v první polovině týdne překonáte všechna znamení zodiaku. Pokud budete mít dny mezi svátky pracovní, nebuďte příliš iniciativní, šetřete energií, a hlavně si u nadřízených ověřujte, zda jste je správně pochopili. Obvykle vám totiž sdělí polovičaté, potažmo neúplné informace. Nechoďte na úřady, neboť byste marně bloumali od dveří ke dveřím a stejně se vrátili domů s nepořízenou. To, co potřebujete, si vyjednáte v dalším týdnu během chvilky po telefonu. O víkendu nejspíš přijdete k nemalé sumě peněz, a to formou opožděného dárku.

Býk (21. 4.–21. 5.)

Nechte se vylákat do společnosti. Harmonický Neptun je příslibem úžasného uměleckého zážitku, dokonce vám může zprostředkovat setkání s vaším hudebním nebo hereckým idolem. Máte-li v úmyslu strávit Silvestr mimo domov, připravte si alternativní plán, protože vás nečekané okolnosti nejspíš přinutí nikam nejezdit. O víkendu prosazujte svoje názory i na sociálních sítích. Díky konfrontaci názorů totiž váš úhel pohledu a životní filozofie projdou jakousi očistou, dokonce to pro vás bude motivace proniknout hlouběji do náboženských nauk, sekty nevyjímaje.

Foto: Pixel-Shot, Shutterstock.com

Místo vysedávání u televize se vydejte „za kulturou“. Není podstatné, zda to bude výstava, koncert, nebo divadlo, prospěje vám už jen to, že se dáte do gala a vyrazíteFoto: Pixel-Shot, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5.–21. 6.)

Patrně se dočkáte své chvilky slávy, což se týká nejen umělců a jedinců, kteří se pohybují v modelingu. Prostě ve své profesi či řemesle zazáříte a dostanete nabídku spolupráce či angažmá, o kterém se vám ani nesnilo. Pokud jsou vaše aktivity závislé na sponzorských darech, získáte velkorysého mecenáše. V závěru týdne si vždy odpoledne dopřejte šlofíka, a zejména na Nový rok nepřetěžujte síly, místo túry v přírodě se spokojte s kratší procházkou po nenáročném, rovném terénu. Jste totiž jediné znamení, kterému hrozí „fyzický kolaps“.

Rak (22. 6.–22. 7.)

Nejspíš se nečekaně rozhodnete cestovat do exotické destinace a bude to šťastná volba, protože prožijete nejromantičtější Silvestr v životě. Podpis smluv rozhodně odložte na další týden, týká se to podnikání i soukromí. Snažili byste se nic nehrotit, ale každý kompromis by vás v budoucnu zavedl do slepé uličky, znevýhodnil, připravil o peníze či svobodu v rozhodování. Pokud špatně vycházíte s někým v zaměstnání, o víkendu si promítněte v hlavě poslední konflikt. Díky schopnosti sebereflexe odhalíte, čím dotyčného vytáčíte k nepříčetnosti.

Lev (23. 7.–22. 8.)

S přispěním Neptuna si budete počínat jako „psychický detektiv“ a okamžitě prokouknete jedince, kteří se začnou dělat někým jiným, než jsou. To přijde vhod prodavačům, protože na první pohled odhalí zloděje, nebo i single osobám, jelikož okamžitě rozpoznají, že je kdosi loví jenom pro „tělesné potěšení“. Vzhledem k tomu, že by vám druhou polovinu týdne mohla pokazit bolest v kříži, snažte se, aby vám neprochladla záda a velmi opatrně zvedejte těžké předměty. O víkendu se budete muset zhostit role mediátora při diskusích příbuzných, protože se bez vaší asistence nedomluví na něčem zásadním pro širší rodinu.

Foto: kitzcorner, Shutterstock.com

Hvězdy vás nabádají k opatrnosti, ať konec roku neprochodíte v předklonu, nebo rovnou neproležíte. Nastydlá či namožená záda jsou bolestivá lapálieFoto: kitzcorner, Shutterstock.com

Panna (23. 8.–22. 9.)

Zadané čeká láskyplný, přímo idylický týden. Jste-li single a budete se řídit srdcem a intuicí, nikoli rozumem, seznámíte se v tomto období se spřízněnou duší a láska mezi vámi bude tak silná, že si budete rozumět i beze slov. Moc si ale neoddechnou rodiče. Potomci totiž budou jako „z divokých vajec“, a hlavně budou riskovat, takže nebude možné nechat je bez dozoru venku ani doma. Pokud řešíte pojistnou událost, těsně před víkendem vám škodu proplatí. Na Nový rok budete spontánně cestovat a potkáte se s lidmi z hodně dávné minulosti, se kterými si i po letech budete mít o čem povídat.

Váhy (23. 9.–23. 10.)

Po svátcích budete jako chameleoni. Dokážete se totiž přizpůsobit jakékoli situaci a prostředí, což zúročíte hlavně v případě, že nemáte dovolenou. V zaměstnání dokážete přejít od jedné práce ke druhé, hned se v ní zorientujete a de facto se stanete oporou spolupracovníků i nadřízených. Díky schopnosti zůstat v klidu nevyhrotíte ani menší kalamitu doma a smíříte se s tím, že například hned zkraje nového roku budete muset vymalovat. Pokud ve vašem intimním partnerství poslední dobou panovalo napětí, vypaří se jako pára nad hrncem a s drahou polovičkou se k sobě opět budete tulit i na veřejnosti.

Štír (24. 10.–22. 11.)

Planetární konstelace vám propůjčí tak obrovskou fantazii, že pro vás nic nebude nemožné. Dá se proto předpokládat, že „srdeční“ smolaři konečně potkají lásku a taky se splní přání osobám, kterým se dlouhodobě nedaří rozšířit rodinu o dalšího potomka. Na druhou stranu budete nepoužitelní v aktivitách, které vyžadují pozornost. Raději tedy nesedejte za volant zejména po setmění, protože zabloudíte i na trase, kterou projíždíte denně. Když se ve dnech kolem Silvestra rozhodnete sportovat, nic nepodnikejte bez helmy, neb vám hrozí zranění na hlavě.

Foto: Prostock-studio, Shutterstock.com

Pokud prozatím marně toužíte po novém, mrňavém členovi rodiny, těhotenský test se vám konečně bude hodit. Díky konstelaci planet se vám může splnit i jiné přání Foto: Prostock-studio, Shutterstock.com

Střelec (23. 11.–21. 12.)

Tak pohodové dny jste už hodně dlouho nezažili. Bude stačit chvilka klidu, vy se zasníte a necháte se unášet představivostí. Nesnesete křik a díky tomu bude u vás doma vlídná atmosféra. Spor totiž uhasíte dřív, než z něj vzplane konflikt. Zásadně ale nic v tomto období neprodávejte, neboť se necháte zmanipulovat a proděláte. Jste-li čerstvě zamilovaní, kolem Silvestra to nejspíš zabalíte. O svém novém objevu se totiž dozvíte něco, s čím se nedokážete smířit. Máte-li nějaký stravovací zlozvyk, na Nový rok vás tak vytrestá, že s ním dobrovolně skoncujete.

Kozoroh (22. 12.–20. 1.)

Jelikož byste se mohli stát závislými na internetu či sledování televizních pořadů, myslete na to a pravidelně si od těchto technických zábavných vymožeností dopřávejte pauzu. Vyhnout obloukem byste se měli odborným diskusím na téma, ve kterém „kloužete“ pouze po povrchu, jinak se totálně ztrapníte a připravíte o autoritu u mladší generace. Ve dnech kolem Silvestra se ve vašem znamení vytvoří nebezpečná planetární konfigurace, která by z vás mohla udělat oběť pronásledování či stalkingu. Jak se tomu můžete vyhnout? Nekoketujte!

Vodnář (21. 1.–20. 2.)

Máte-li tajnou finanční rezervu a chcete ji ochránit před inflací, bez obav nakupujte. Budete mít totiž úžasný styl, a navíc naprosto přesně odhadnete, zda se jedná o uměleckou nebo starožitnou cennost, či tretku. Ve druhé polovině týdne se vám připomene ožehavá záležitost z minulosti, může jít dokonce o tajný milostný románek, na který jste vy zapomněli, ale ten druhý nikoli. Vyřešte to razantním odmítnutím, to jediné zabere. Když to necháte volně plynout, pokoj nebudete mít ani na Silvestra. Oporu a pomocníka v této šlamastyce najdete v členovi rodiny, do něhož byste to vůbec neřekli.

Ryby (21. 2.–20. 3.)

Idealizovat si budete druhé a ještě ke všemu se aktivuje váš soucit. Právě proto se nevměšujte do sporů. Zastali byste se totiž člověka, který o vás nikdy nic pěkného neřekl, a „naběhnete si na vidle“. Vnímal by to jako vaši slabost a obratem vás očernil tak brutálně, že byste z toho měli špatné spaní ještě v lednu. Když vsadíte na relaxaci, uděláte nejlíp. Vytvoří se totiž planetární konstelace, díky které se během chvilky dokážete napojit na duchovní sféry, nakouknete do tajemného mystického světa, a tak si parádně posílíte psychiku, že vás hodně dlouho nic nerozhodí.

Afirmace na poslední týden v roce: Věřím si. Nikdo a nic mě nevykolejí. Podaří se mi to, co skutečně chci…

Reklama

Související témata:

Načítám