Hlavní obsah

Jak mu dát najevo, že vás ztrácí

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na začátku se vás snažil ohromit a zaujmout, ale když získal pocit, že vás má jistou, zpohodlněl a přestal si vážit toho, co pro něj a váš vztah děláte? Než se rozhodnete vztah ukončit, dejte mu najevo, že se cítíte zanedbávaná. Třeba se probere.

Článek

Vztah je živý organismus a prochází přirozeným vývojem. Je jasné, že po nějaké době si už desetkrát denně nepíšete, jak bez sebe nemůžete vydržet.

Ale jestli máte pocit, že jste ve fázi, kdy jeden dává a druhý bere, že musíte dělat psí kusy, abyste vůbec upoutala partnerovu pozornost, není to dobře. O lásku se musí pečovat a snažit byste se měli oba. A jestliže chcete takovému vztahu dát ještě šanci, než ho ukončíte, zkuste partnerovi dát několik signálů, podle kterých by měl zpozornět, že se něco děje. Ovšem všechny signály provázejte i konverzací, protože, jak je známo, muži jsou někdy vůči pouhému naznačování slepí. 

1. Promluvte si

Máte-li pocit, že se vaše drahá polovička málo snaží, je třeba to říct nahlas. Vy sice víte, že se na vztahu musí pracovat, ale on možná ne. O tom, že máte vztahové problémy, nemusí mít ani tušení. Chovejte se dospěle a mluvte o nich. Až když se ani po promluvě nic nezmění, zkuste i následující taktiky.

2. Plánujte si program bez něj

Děláte spolu vždy jen to, co baví jeho, nebo je dokonce častěji s kamarády než s vámi? Nebo se z něj stala pecka domácí, a když chcete něco společně podniknout, musíte ho přemlouvat? Řekněte dost.

Ukažte mu, že se umíte zabavit sama. Není přece jediný možný parťák. Vyrazte klidně sama na místa, která vás už dlouho lákají. Nebo s kamarádkou na zajímavý kurz. Buďte nezávislá a pánem svého času. Prospěje to ve finále vám oběma.

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Je důležité podnikat věci jako pár, ale plánujte si i sólo programFoto: Look Studio, Shutterstock.com

3. Nedělejte mu služku

Že běžně perete a žehlíte, vaření je obvykle ve vaší režii, stejně jako všechny ostatní domácí práce? Pak se nedivte, že to bere jako samozřejmost. Možná jste to začala dělat, aniž by o to žádal. Ale není to fér. Je zcela v pořádku, že se na domácích pracích podílejí oba dva. Pokud je vše na vašich bedrech, uberte. Nejste jeho služka a svačinky do práce vážně nemáte v popisu práce. A když se nad nevyžehlenou košilí pozastaví, vysvětlete mu, jak situaci vnímáte vy.

4. Nebuďte vždy připravená na sex

Jste pár, a tak se předpokládá, že máte sex. Ale co když ho máte mít pokaždé, když je při chuti on? Co když myslí hlavně na svoje potřeby a za předehru považuje, že si vyčistí zuby? Pravda je taková, že upozorňovat na chyby ve vztahu odmítáním sexu není úplně dospělé. Ale zoufalé ženy dělají zoufalé věci. A odepřete-li muži naplnění jedné ze základních potřeb, rozhodně získáte jeho pozornost.

Nebojte se občas odmítnout. Nebo říct, že máte zájem o okořenění vašich postelových radovánek. 

Foto: Nomad_Soul, Shutterstock.com

Během dne mi nezvedneš telefon a teď se lísáš?Foto: Nomad_Soul, Shutterstock.com

5. Pracujte na sobě

Na začátku jste muže okouzlila svou osobností. Byla jste nezávislá, zajímavá a šmrncovní. Musel o vás bojovat, ukázat se v co nejlepším světle. Teď vás má jistou a přestal se snažit.

Ale co vy? Nezpohodlněla jste také trochu? Je jasné, že po letech už doma málokdy vytáhnete sexy negližé. Vaše hovory se točí spíš okolo provozu domácnosti než marketingových strategií nebo o tom, jak super je ta výstava Toyen. Ale není to škoda?

Jestli něco funguje, je to změna prostředí. Vyjeďte si spolu na víkend, do kufru sbalte nejlepší šaty a připomeňte si, jaké to bylo povídat si celou noc.

6. Buďte nedostupná

Rada, kterou dávají zkušení těm, kteří začínají randit, funguje ve skutečnosti dlouhodobě.

Chcete-li ukázat, že nečekáte jen na něj a rozhodně nesedíte u telefonu připravena se hned ozvat, tak opravdu nečekejte. Začněte žít, vypněte si notifikace a neodpovídejte hned. Zvlášť pokud on to taky nedělá – reaguje se zpožděním a málokdy vám vezme napoprvé telefon. A pokud má ve zvyku plánovat schůzky na poslední chvíli a očekává, že vy máte čas stále, vyveďte ho z omylu.

7. Sdílejte své zážitky bez něj

Možná je to trochu dětinské, ale celkem to funguje: vzbudit žárlivost a zvědavost tím, že budete veřejně ukazovat, jak se bez něj bavíte a jak se máte fajn.

Vaše fotky z protančené noci, z teambuildingu s fajn kolegy nebo z dámské jízdy na vašem Instagramu jej nenechají chladným. A začne přemýšlet, jestli bez něj nejste nějak moc spokojená.

Jestliže ale nakonec dojdete k tomu, že je stejně lepší se rozejít, snažte se to udělat hlavně bezbolestně pro obě strany.

Reklama

Související témata:

Načítám