Hlavní obsah

Top 13 zabijáků vášně podle Tracey Cox

Foto: AS Inc, Shutterstock.com

Foto: AS Inc, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Ležíte vedle sebe v posteli jako bratr a sestra. Mezi vámi je polštář a deka, divže si nepostavíte ještě betonovou zeď. Je jasné, že nemůžete mít skvělý milostný život, je-li vztah na bodu mrazu. Které smrtelné sexuální jedy mu dávají zabrat a jak jim čelit?

Článek

Všichni lidé někdy s něčím bojují, ať už to jsou starosti pracovní, nebo soukromé. Nikdy by vám však problémy neměly přerůst přes hlavu natolik, aby se z postele vytratila touha a vášeň. Tohle je top 13 zabijáků vášně podle britské sexpertky Tracey Cox.

1. Nedostatek dobrodružství a tajemství

Muži za atraktivní považují dost často to, za čím se musejí honit. Jakmile si kořist podmaní, už tak nadšení nejsou. Proto zkoušejte nové techniky, místa, polohy, navzájem se provokujte a překvapujte.

2. Hněv a zármutek

Chronický hněv je hrobař vztahu a touhy. „Skvělý sex dokáže vyléčit spoustu věcí, ale je nemožné ho prožívat, jakmile spolu mimo ložnici nevycházíte,“ říká Tracey Cox. Najděte příčinu sporů, a když to nedokážete, obraťte se na párového terapeuta.

Foto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

Párový terapeut vám pomůže zjistit, co se ve vašem vztahu doopravdy děje a zda se s tím dá něco dělatFoto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

3. Radikální změna vzhledu

Podle sexuální guru láska reaguje na inteligenci a emoce, zatímco sex je fyzický. Chtíč je silně ovlivněn tím, co lidé vidí. Takže ano, můžete přibrat 40 kilo, to se stává, ale zkuste aspoň cvičit, budete se cítit lépe.

4. Stereotyp

„Jste buď svobodný a osamělý, nebo ženatý a znuděný,“ říká americký komik Chris Rock (56). Něco na tom je. Lidé zoufale hledají někoho, s kým by mohli žít a milovat se, ale když ho mají, často se ve vztahu začnou nudit. Co s tím? Nezapomínejte na svá výročí, aspoň občas opusťte domov a vyrazte spolu na výlet – jen vy dva.

5. Děti

„Neslyšel jsi něco, drahý? Rozárka určitě zase brečí!“ Péče o děti, únava, nedostatečný spánek, ale i vyčerpávající režim, kdy se žena nedokáže přepnout z módu hospodyně a pečovatelky do milenky. Využívejte hlídání a dveře do ložnice zamykejte. Máma s tátou se chodí mít rádi!

Foto: Yuganov Konstantin, Shutterstock.com

Příchod dětí otřese celým vztahem, ne jen sexem. Musíte být oba opravdu dospělí, abyste se dokázali z bezstarostných milenců proměnit na rodiče, kteří se stále milujíFoto: Yuganov Konstantin, Shutterstock.com

6. Zrada

Podvedl vás, nebo vy jeho. Máte výčitky svědomí a partnerství se snažíte zachránit. A přitom bývá těžké předstírat, že k sobě máte fyzicky blízko, když to tak není. Běžnou reakcí na zjištění nevěry je absence sexu. Pokud se to časem nespraví, máte problém, který si zaslouží konzultaci s terapeutem. Co nevěrníci říkají, když jsou konfrontováni?

7. Technická náročnost

Na tohle si stěžují hlavně pánové. „Pokud sex s jejich milenkami vyžaduje příliš mnoho úsilí, tak se jim do něj nechce. Dávají pak přednost spíš masturbaci,“ podotýká Tracey Cox. Skutečně si jen neleháte na záda a nečekáte, že za vás partner všechno zařídí?

8. Stres a úzkosti

Meditujte, cvičte, jezte vyváženou stravu a ventilujte svoji frustraci. Úzkosti a stres se s uspokojivým sexuálním životem neslučují.

Foto: ImYanis, Shutterstock.com

Stres a úzkost jsou normální, ale je důležité se s nimi naučit pracovat, aby běžný život narušovaly co nejméně. A myslete na to, že i sex vám pomůže se uvolnitFoto: ImYanis, Shutterstock.com

9. Špatná technika

Rozdíl mezi „to bylo úžasný“ a „hm, nic moc“ spočívá v tom, že se po milování blaženě usmíváte a obecně se cítíte úžasně. Do tohoto stavu vás dostávají ty správné ruční nebo orální techniky. Jestli protějšek něco dělá špatně, můžete čekat měsíce i roky, než se dovtípí (jestli vůbec), že jeho postupy nefungují. Proto si říkejte, co vám dělá a nedělá dobře!

10. Nedostatek času

Ačkoliv na četnost pohlavních styků neexistují žádné normy, přece jen je dobré si říct, zda sex nepotřebujete častěji. Nedostatek času na sex se chvíli jeví jako neškodný problém, ale čím méně milování máte, tím méně po něm toužíte. Už jste zkusili dny rozkoší?

11. Technologie

Tablety, telefony a televize odvádějí pozornost od toho podstatného – partnerovy přítomnosti. Modré světlo, které tyhle věcičky vyzařují, navíc ovlivňuje a výrazně narušuje cyklus spánku a bdění. V jednu chvíli kontrolujete e-maily, v té druhé usínáte. Libido dostává pěkně na frak!

12. Negativní postoje k sexu

„Sex je zábava, tedy aspoň pokud k němu máte pozitivní vztah. Po prodělaném traumatu a negativních sexuálních zážitcích je pochopitelné, že milování bývá spíš na obtíž. Spojte se s odborníkem,“ podotýká sexpertka. Vaše sexuální vnímání je pravděpodobně poškozené!

13. Nezdravý životní styl

Dlouhodobé zneužívání alkoholu a dalších drog potlačuje centrální nervový systém a znecitlivuje sexuální apetit. Tak to je.

Nicméně to nepřehánějte a nemyslete si, že sex je alfa a omega vztahu a života vůbec. Vědci totiž zjistili, že mnoho sexu vztahu škodí!

Reklama

Načítám