Hlavní obsah
3,3
(147)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Cannelloni jsou tradiční italské těstoviny ve tvaru dutých válečků, které se plní a poté zapékají. Vyzkoušíte ricottovou náplň s kuřecím masem a jarní zeleninou a vše dozlatova zapečené s jemnou rajčatovou omáčkou?

15 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Na rajčatovou omáčku
  • 1 plechovka krájených sterilovaných rajčat
  • 1 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžíce oleje
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Na těstoviny a na náplň
  • 250 g těstovin cannelloni
  • 1 kelímek ricotty
  • 350 g mražené zeleninové směsi
  • 200 g kuřecího masa
  • 1 ks vejce
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
Na posypání a ozdobu
  • 50 g čedaru
  • 100 g goudy
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 lžíce čerstvé pažitky
Článek

Postup

01.

Nejdřív si připravte rajčatovou omáčku. Na oleji orestujte cibuli nakrájenou najemno a utřený česnek. Poté přidejte rajčata v konzervě a chvíli provařte. Omáčku ochuťte cukrem, solí a pepřem.

02.

Nyní je na řadě náplň do těstovin. Na oleji orestujte osolené kuřecí maso nakrájené na malinké kostičky. V hrnci uvařte mraženou zeleninovou směs. Nakonec v míse promíchejte osmahnuté maso, uvařenou zeleninu, ricottu a vejce. Směs dochuťte solí a pepřem.

03.

Troubu předehřejte na 180 °C a nachystejte si zapékací formu. Na dno formy vlijte rajčatovou omáčku, cannelloni naplňte pomocí lžičky zeleninovou směsí a vložte do omáčky. Zapékací formu přikryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě 20 minut. Poté alobal sundejte, posypejte směsí strouhaných sýrů a pečte dalších 10 minut.

04.

Ještě teplé cannelloni podávejte posypané čerstvou pažitkou a bazalkou.

Foto: Viktorie Hrazdílková

Takhle nádherně vypadají cannelloni, když je vyndáte z trouby a naservírujeteFoto: Viktorie Hrazdílková

Vyzkoušejte také další výtečná těstovinová jídla, třeba nejlepší špagety carbonara nebo pravé lasagne s boloňským ragú. Anebo si dáte tradiční cannelloni se špenátem, ricottou a bešamelem?

Reklama

Načítám