Hlavní obsah

Jarní cannelloni s kuřetem v lehké rajčatové omáčce

Hodnocení:
(134)
Foto: Viktorie Hrazdílková
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
35 minut
Náročnost
střední

Cannelloni jsou tradiční italské těstoviny ve tvaru dutých válečků, které se plní a poté zapékají. Vyzkoušíte ricottovou náplň s kuřecím masem a jarní zeleninou a vše dozlatova zapečené s jemnou rajčatovou omáčkou?

Ingredience pro:
4 porce
Na rajčatovou omáčku
  • 1 plechovka krájených sterilovaných rajčat
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř
Na těstoviny a na náplň
  • 250 g těstovin cannelloni
  • 1 kelímek ricotty
  • 350 g mražené zeleninové směsi
  • 200 g kuřecího masa
  • 1 vejce
  • sůl a pepř
  • 1 lžíce oleje
Na posypání a ozdobu
  • 50 g čedaru
  • 100 g goudy
  • čerstvá bazalka
  • čerstvá pažitka
Článek

Postup

Krok 1: Nejdřív si připravte rajčatovou omáčku. Na oleji orestujte cibuli nakrájenou najemno a utřený česnek. Poté přidejte rajčata v konzervě a chvíli provařte. Omáčku ochuťte cukrem, solí a pepřem.

Krok 2: Nyní je na řadě náplň do těstovin. Na oleji orestujte osolené kuřecí maso nakrájené na malinké kostičky. V hrnci uvařte mraženou zeleninovou směs. Nakonec v míse promíchejte osmahnuté maso, uvařenou zeleninu, ricottu a vejce. Směs dochuťte solí a pepřem.

Krok 3: Troubu předehřejte na 180 °C a nachystejte si zapékací formu. Na dno formy vlijte rajčatovou omáčku, cannelloni naplňte pomocí lžičky zeleninovou směsí a vložte do omáčky. Zapékací formu přikryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě 20 minut. Poté alobal sundejte, posypejte směsí strouhaných sýrů a pečte dalších 10 minut.

Krok 4: Ještě teplé cannelloni podávejte posypané čerstvou pažitkou a bazalkou.

Foto: Viktorie Hrazdílková

Takhle nádherně vypadají cannelloni, když je vyndáte z trouby a naservírujete

Vyzkoušejte také další výtečná těstovinová jídla, třeba nejlepší špagety carbonara nebo pravé lasagne s boloňským ragú. Anebo si dáte tradiční cannelloni se špenátem, ricottou a bešamelem?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek