Hlavní obsah

Jedna délka i ofina. Pět trendy účesů se snadnou údržbou

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Hledáte účes, který vám vydrží déle než pár týdnů? Žhavým trendem podzimu jsou sestřihy pro všechny typy a délky vlasů, které se snadno a rychle upravují. Nejlépe během několika minut. Podívejte se na ně. Líbí se vám některý?

Článek

Při výběru nového účesu se musíte rozhodnout, jestli jste připraveny na střih, který vyžaduje každý den péči a styling, nebo dáte přednost nějaké úpravě, která není náročná na údržbu. Do tohoto rozhodování značně přispívá i koronavirus: v současnosti se ženy přiklánějí ke střihům, které vypadají skvěle, i když vlasy odrostou, nebo se snadno upravují a jsou pěkné i bez fénování a stylování.

Praktickými účesy se inspirovaly i slavné ženy. Vybrali jsme pro vás pět účesů, které můžete zkusit na podzim a jsou šikovné, když ráno spěcháte do práce nebo máte na úpravu jen pár minut.

1. Pixie jako Zoë Kravitz (31)

Co je snadnějšího než se nechat ostříhat nakrátko! Užijte si skutečně minimální péči o vlasy. Pokud máte chuť na změnu, zkuste krátký účes zvaný pixie, který vás odliší a omladí. Klučičí účes sestříhaný hodně nakrátko má mnoho podob. Je charakteristický střapatou ofinou nebo na vršku delšími pramínky vlasů. Snadno se udržuje a hodí se pro jemné i hustější vlasy. Stačí mít ráno po ruce vosk a vlasy vytvarovat. Aby měl střih pořád šmrnc, je dobré zajít ke kadeřnici jednou za dva nebo tři měsíce.

Foto: Profimedia.cz

Krátkému sestřihu na kluka podlehla i Zoë Kravitz, známá například se seriálu Semilhářky (2017)Foto: Profimedia.cz

2. Jedna délka jako Sophie Turner (24)

Pokud preferujete delší vlasy, nechte si je u kadeřnice srovnat do jedné délky – hezky vypadá například délka po lopatky. Ale záleží samozřejmě jen na vás, jak dlouhé vlasy vám vyhovují. U tohoto střihu není nutná téměř žádná údržba. S vlasy se dá skvěle pracovat, možnosti stylingu jsou prakticky neomezené, můžete je sepnout do vysokého ohonu, vyčesaného drdolu nebo je nosit rozpuštěné. Na zastřihávání konečků stačí zajít do salonu jednou za dva nebo tři měsíce podle toho, jak rychle vám vlasy rostou.

Foto: Profimedia.cz

Britská kráska Sophie Turner je známá ze seriálu Hra o trůny (2011–19). Herečka, která se v červenci stala poprvé matkou, si zakládá na delších vlasech a snadné úpravěFoto: Profimedia.cz

3. Ofina ze 70. let jako Camila Cabello (23)

Padá už vám ofina do očí? Není třeba spěchat a hned ji zkracovat. Letí totiž delší ofiny jako ze 70. let, které lehce spadají pod obočí. Tento typ ofin ladí s jakoukoliv délkou a texturou vlasů. Něžného looku dosáhnete s navlněnými i přirozeně vlnícími se vlasy. S dlouhou ofinou můžete experimentovat podle libosti: zkuste ji rozdělit pěšinkou uprostřed nebo sčesat ke straně. Pokud ji potřebujete oživit, dodejte jí vzpruhu suchým šamponem. Ofinu stačí vyfoukat velkým kulatý kartáčem anebo ji nechte přirozeně uschnout.

Foto: Profimedia.cz

Americká zpěvačka kubánského původu Camila Cabello vsází na střih s dlouhou ofinou a vypadá vážně sexyFoto: Profimedia.cz

4. Trendy lob jako Dua Lipa (25)

Lob je mikádo, kdy vlasy sahají pod bradu, ale zároveň nejsou delší než lehce pod ramena. Jde o skvělou volbu pro každého, kdo nechce mít vlasy příliš krátké ani moc dlouhé. Navíc účes perfektně drží tvar. A jak ho nosit? Špičkou hřebenu udělejte pěšinku uprostřed a prameny nechte klidně padat do obličeje. Střihu sluší rovná i zvlněná verze. A když vám vlasy trochu víc odrostou, hravě z nich uděláte nízký culík.

Foto: Profimedia.cz

Britská zpěvačka Dua Lipa ráda experimentuje, momentálně sází na blonďatý lob, na kterém vyniká tmavý odrostFoto: Profimedia.cz

5. Odvážný bob jako Taraji P. Henson (50)

Zkuste krátké a šik mikádo zvané bob. Slušivá je varianta, kdy jsou vlasy krátké na krku, prodlužují se po stranách směrem k obličeji, ale s postupně sestříhanými vlasy. Tento střih umožňuje jen lehké úpravy a stále vypadá skvěle. Pomocí pěnového tužidla nebo gelu ho stačí jen upravit prsty, bude pak vzdušný a rošťácký. Postupně sestříhanému účesu sluší přirozeně rovné, kudrnaté nebo vlnité vlasy. A když vás přestane bavit, nechte je odrůst k bradě nebo jako lob po ramena.

Foto: Profimedia.cz

Americká herečka Taraji P. Henson, která zazářila v komedii Ali ví, po čem muži touží (2019), vypadá v krátkém mikádu o několik let mladšíFoto: Profimedia.cz

Reklama

Související témata:

Načítám