Hlavní obsah

Karty podle znamení: Co vás čeká v dubnu?

Foto: Olena Yakobchuk, Shutterstock.com

Foto: Olena Yakobchuk, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jaro už je v plném květu, teploty stoupají a s nimi i nálada většiny lidí. Zimy už bylo dost, teď přišel čas na hezké a slunečné počasí. Co si čtvrtý měsíc v roce připravil právě pro vaše znamení? To vám prozradí tarotové karty.

Článek

19. dubna se můžete těšit na úplněk ve znamení Vah. Všichni – ale zvláště lidé trpící na nejrůznější záněty – by měli dávat pozor na ledviny a močový měchýř, které budou tou dobou velmi oslabené. Na tohle období neplánujte žádné velké rozhodování, protože vám ho hvězdy rozhodně neulehčí. Právě naopak. Jinak by se ale mělo všechno nést ve velmi poklidném duchu a harmonii. Co konkrétního pro vaše znamení duben chystá?

Beran (21. 3. – 20. 4.) 3 pentakly – Poslední soud – Věž

Jaro, období vašich narozenin, vám vždycky do žil vlije novou energii. Bude se vám hodit, protože duben nebude úplně nejlepší měsíc ve vašem životě. Každý si občas sáhne na dno a vy si černého Petra dost možná vytáhnete teď, protože jak se jednou na člověka přilepí smůla, začne se to valit. Důležité je nesnažit se trosky slepovat. Využijte typického beraního optimismu a zápalu pro novou věc, smeťte, co se nepovedlo, a začněte znovu. Nové začátky, to je vaše. Nenechte se rozhodit, druhá polovina měsíce se zlepší.

Býk (21. 4. – 21. 5.) Velekněz – 10 holí – 8 pohárů

Máte jeden velký problém – neumíte říkat ne. Což není tak neobvyklé, jak by se mohlo zdát. Kladete si před sebe další a další úkoly, protože je vám trapné odmítnout a nechcete nikomu ublížit. Je čas s tím přestat. Nesete na bedrech takovou kupu práce, že by to skolilo každého. Srovnejte si priority a opravdu se některých povinností zbavte. Najděte si čas na vnímání světa okolo – překvapí vás, kolik inspirativních lidí kolem je a jak je na světě vlastně hezky, když před sebou nevalíte horu deadlinů. Užívejte jaro!

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Býci, naučte se říkat ne a odvalte ze sebe aspoň pár povinnostíFoto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.) Milenci – 10 pohárů – 7 pohárů

Začátek dubna pro vás bude znamenat poněkud nepříjemné procitnutí – život najednou nebude tak růžový. Znáte to: seznámíte se s někým novým, bezmezně ho obdivujete a nevidíte na něm jedinou chybu. A po čase se vady objeví a vy je musíte přijmout a zachovat přitom chladnou hlavu a glanc. Nikdo není dokonalý a tou pravou výzvou je naučit se to akceptovat. Nemá smysl se vztekat. Duben bude zkrátka taková zkouška tolerance, tak v ní nepropadněte.

Rak (22. 6. – 22. 7.) 4 meče – Královna pohárů – 3 hole

Slunce a jaro vám vlily do žil obrovskou dávku síly a nadšení! Zatím jedete dopředu ohromným tempem a ani na okamžik nepřibrzdíte. Máte energie na rozdávání – a tak ji chcete všechnu rozdat. To však nejde věčně a asi v půlce měsíce přijde chvíle, kdy byste měli zastavit a podívat se, zda vám ještě zbývá dost síly pro vás samotné. Nadechněte se. Nic vám neuteče, stojíte na pevné půdě. Zkuste zpomalit, dohnat všechny resty, které jste v tempu zběsile házeli za sebe. Navštivte rodinu, sejděte se s přáteli, urovnejte konflikty, zkrátka si dejte život do pořádku.

Lev (23. 7. – 22. 8.) Mág – Viselec – 9 holí

Duben pro vás bude znamenat velkou lekci: je třeba naučit se lelkovat. Lvi se potřebují stále posouvat dopředu a mířit za něčím větším. Jenže někdy se život na nějakou dobu zastaví, pluje na místě a dopředu se mu nechce. Měli byste si uvědomit, že to není špatně a že se vám po chvílích rutiny a stereotypu ještě zasteskne. Nelámejte nic přes koleno a prostě si bezvětří užívejte bez výčitek. Rozhodně se však nestraňte lidí, odpočívejte aktivně a sbírejte inspiraci. Všechny pochytané nápady se vám budou hodit.

Foto: Rido, Shutterstock.com

Lvy čeká v dubnu zastavení, oddech a chvíle kliduFoto: Rido, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.) Císař – Mírnost – 6 holí

Panny mají ve vínku určitou dávku neohrabané upřímnosti: zkrátka nic neskrývají. Často mají nutkání jít nejpřímější cestou, třebaže je extrémně náročná anebo tím někoho urazí. Tak už konečně otevřete oči – jedině tak pochopíte, že nejít proti zdi hlavou, ale chytře ji přeskočit či podlézt, není podvod, jen taktická volba. Vaše schopnost si toto uvědomit projde zkouškou – objeví se někdo, koho byste běžně přímo konfrontovali a prosadili si své. Zkuste tentokrát přijít s kompromisem, být tím, kdo velkoryse ustoupí.

Váhy (23. 9. – 23. 10.) Eso pohárů – Královna holí – Páže holí

Krásné počasí vyloženě vybízí trávit volno s lidmi, na kterých vám záleží. Tématem měsíce dubna by tak pro vás měla být rodina a vztahy s blízkými. Klidně si rozplánujte, co budete podnikat, a nemusíte se přitom stydět, že máte moc práce. Stačí si uvědomit, kde jsou vaše priority a co opravdu stihnout chcete. V přítomnosti vašich drahých se rozpustí stres a úzkost, které v sobě už nějakou dobu nosíte. Popusťte uzdu své umírněnosti a vychutnejte si příval jarní energie na plné pecky.

Štír (24. 10. – 22. 11.) Královna mečů – 6 pentaklů – Luna

I tak silní jedinci jako Štíři občas čelí těžké životní situaci a raději před ní uhýbají a předstírají, že o nic nejde. A právě teď se to děje. Sami sebe matete a klamete a zavíráte oči před něčím, co nechcete vidět. Zlé věci nezmizí, když před nimi budete utíkat. Naopak, budou vás setrvale strašit a stresovat, až vás doženou do slepé uličky, kde čeká jen beznaděj a deprese. Seberte všechny síly a postavte se jim tváří v tvář. Využijte jarní energii, řekněte si o pomoc a skoncujte s tímhle trápením jednou provždy.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Váhy si musejí najít čas na setkání s blízkými. Jejich společnost jim pomůže rozpustit stresFoto: fizkes, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.) Král mečů – Eso mečů – Eso pentaklů

Dvě esa znamenají, že vás v následujícím měsíci povedou hlavně ambice. Duben vám bude podstatně nakloněn po materiální stránce. Ale neberte to tak, že vám pečení holubi nalétají „do huby“ jen tak zadarmo. Budete muset ukázat, co opravdu umíte, jaké jsou vaše silné stránky. Když budete pořádně makat, cesta k úspěchu je volná. Učiňte se nepostradatelnými, dobrovolně se sem tam postarejte o něco navíc, zkrátka se v tomto měsíci práci opravdu naplno věnujte. Každý skutek se počítá!

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.) 6 mečů – Velekněžka – 6 pohárů

Duben se pro vás ponese ve víru změn – a to není něco, v čem byste si zrovna libovali. Každá změna je pro Kozorohy stresující a náročná. Ačkoli si slibujete, že se je naučíte zvládat, budete se zmítat v náporech mohutné nostalgie a sentimentu. Na tom ale není nic tragického. Skvělou minulost si hýčkejte jako hezkou vzpomínku, rozhodně na ní však přehnaně nelpěte. Tento měsíc se naučte dávat sbohem, zpřetrhat uvnitř sebe pouta. Lidé se v životě s něčím loučí v jednom kuse, dost si to tím ulehčíte.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.) Páže pohárů – 8 pentaklů – Hvězda

Karty na vás v dubnu naprosto jasně křičí: hurá do toho! Všechno hraje ve váš prospěch, a tak byste se měli ponořit i do věcí, které věčně odkládáte na později – všichni takové máme, tak se netvařte, že vy ne. V práci se vám bude dařit, můžete se spolehnout, že přijdou příležitosti, na jaké byste se ani neodvážili pomyslet. A vy byste na ně měli kývnout, ačkoli vás možná trochu vyděsí. Budoucnost na vás právě teď kyne s úsměvem, tak jí vyrazte v ústrety. Pracovat budete muset pořád stejně tvrdě, ale přinese to sladké ovoce.

Ryby (21. 2. – 20. 3.) 2 meče – Vůz – Královna mečů

Podobně jako mnohá další znamení zvěrokruhu i vás čekají zejména ze začátku měsíce baterky dobité na maximum. Snažte se tuto energii nepromrhat, ale naopak využít pro plnění snů. Vybírejte si, kam energii investujete, ať vytěžíte co nejvíce a užijete si svou chvíli slávy. Ukážete, že jste skvělými diplomaty, a utkvíte tak v paměti mnoha důležitým lidem, což vám na pracovním poli rozhodně pomůže. Co se osobních vztahů týká, dávejte si hodně pozor na pusu – jako přirozeně ohleduplné Ryby s tím jistě nebudete mít problém.

Co si myslíte o své dubnové předpovědi? Jestli potřebujete vědět víc, spolehněte se na předpověď budoucnosti z dlaně. A už jste zkusili věštit z ohně?

Reklama

Načítám