Hlavní obsah

Kočičí vs. psí lidé: jak to mají jednotlivá znamení?

Foto: Olesya Kuznetsova, Shutterstock.com

Foto: Olesya Kuznetsova, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svět lidí se dělí na milovníky psů a milovníky koček. A pak je tu také skupina těch, kteří nemají rádi žádná zvířata, ale o těch se dnes bavit nebudeme. To, jestli jste spíš kočičí, nebo psí člověk, prozradí taky vaše znamení. Zjistěte, kam patříte!

Článek

Pejskaři nedají na chlupaté miláčky dopustit, stojí svému páníčkovi věrně po boku a nechali by na sobě dříví štípat. Kočkomilci zase opěvují nezávislou kočičí povahu, jejich ladnost a inteligenci, a to, že si nenechají nic líbit. Do kterého tábora se řadíte vy? Ovlivňuje vás i skutečnost, v jakém znamení jste se narodili!

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Akční a vůdčí Berani jsou rozhodně pejskaři. Potřebují pro život parťáka, který je bude ochotně následovat kamkoli, poslechne je a podpoří v jakkoli střelené myšlence, která je zrovna napadne, a nebude zpochybňovat, kdo je tady vlastně pánem. Navíc jsou Berani dobrodruzi a sportovci, a i díky tomu je pro ně pes daleko lepším společníkem, protože je může při těchto aktivitách doprovázet. Dětinsky se spolu vyblbnou, klidně ze sebe udělají cvoky a vůbec jim to nevadí.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

U Býků sympatie k jednomu ze dvou zvířat není tak jasná jako u Beranů, ale spíš se kloní ke kočkomilům. Kočky vyhovují jejich pomalejšímu životnímu tempu. Býk schoulený s hrnkem čaje pod dekou si rád otevře dobrou knihu a na klín přitáhne vrnící klubíčko hřejivých chlupů. Navíc jsou kočky stejně tvrdohlavé jako Býci, což sice může jejich páníčky občas rozčilovat, ale také jim to imponuje – cítí s kočkami daleko hlubší a intenzivnější vnitřní spojení než se psy, kteří se dají snadno ovládnout.

Foto: Pixel-Shot, Shutterstock.com

Býk je rád za společnost přítulné kočičkyFoto: Pixel-Shot, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci bezpochyby patří mezi kočkomilce, taky jsou si s kočkami dost podobní. Sdílí stejnou zvědavost a touhu objevovat si věci po svém. Nezávislí Blíženci se neradi o někoho starají 24/7, což je v případě psa trochu pravda. Kočky jsou dost dobře schopné postarat se samy o sebe a tahle vzájemná volnost oběma stranám vyhovuje. Kočky se snáze přizpůsobují blíženeckým změnám nálad, které by psem hluboce otřásly.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

I Raci se mohou přiklonit na obě strany, víc se k nim ale hodí psíci. Jsou od přírody velmi rodinně a pečovatelsky založení a tomuto jejich životnímu nastavení lépe odpovídá soužití se psem, který potřebuje velkou dávku lidské pozornosti. Navíc se Rakům odvděčí neomezeným přísunem věrné lásky a útěchou, kdykoli budou mít zrovna špatný den nebo se budou cítit na dně. A to se citlivým Rakům občas stává, takže jim přijde vhod mít po ruce parťáka, který je povzbudí.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

U Lvů je to tak půl napůl. Rozhodně jsou tady ti, kteří budou hledat sobě podobného společníka a přikloní se ke kočkám. Ty jsou stejně rozkošnické, rozmarné a touží po pozornosti, přesně jako Lvi samotní. A pak jsou tady ti, kteří se rozhodnou pro psa právě proto, že kočky jsou jim až příliš podobné a oni by raději měli zbožňujícího obdivovatele, kterým se pes rozhodně stane. Lvi touží po pozornosti a uctívání a toho se jim od kočky zkrátka nedostane. Kdežto pes, ten na ně bude každý den čekat a nadšeně je vítat.

Foto: Bogdan Sonjachnyj, Shutterstock.com

Raci i Lvi můžou mít oboje, přesto psí parťák je pro ně vhodnější. Raky povzbudí, Lvům dává pozornostFoto: Bogdan Sonjachnyj, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny na zvířátka moc nejsou, neslučují se s jejich perfekcionistickým a organizovaným přístupem k životu. Pokud bychom je však měli zařadit do jednoho ze dvou táborů, tak mezi kočkomily. A to právě díky tomu, že kočky jsou čistotnější než psi a jsou méně náročné. Zejména když si pořídí takovou, která poklidně žije v bytě a ven nevystrčí ani nos. Panny navíc vábí i kočičí odtažitost, to, že si lásku nechají projevit jen občas, což je částečně vlastní i Pannám.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

U Vah to může být trochu překvapivé, ale patří mezi pejskaře. Ano, jsou to milovníci estetiky a všeho ladného a pěkného, takže by si k nim člověk představil spíše kočku. Ale ty jsou na ně moc chladné. Váhy jsou totiž velmi kontaktní a rády projevují své city hned, kdy je to napadne. Kočka jim bohužel přílišné projevy náklonnosti tak úplně neumožňuje, protože si klidně v polovině mazlení odkráčí. Psi poskytnou Vahám potřebnou spolehlivost a loajalitu a příval hřejivé lásky.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

U Štírů není o čem diskutovat, tohle vodní znamení rozhodně patří mezi kočkomily, protože mají s vychytralými šelmičkami ledasco společného. Štíry okouzluje tvrdohlavost a nezávislost kočičích společníků i to, že dělají jen to, co zrovna chtějí. Psi jsou pro ně moc jednodušší, přihlouplí, postrádají eleganci a šarm. Štíři cítí s kočkami silnou spřízněnost i díky jakémusi tajuplnému vyzařování a záhadné auře. Jsou zkrátka stejně nevyzpytatelní a tak trošku vyčůránci.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Stejně jako jsou Štíři naprosto jasně kočičí lidé, Střelci jsou jednoznačnými pejskaři. Jejich veselá a nekonfliktní povaha je přirozeně táhne ke stejně veselým a nekonfliktním parťákům, kteří ledasco vydrží a jsou s nimi připraveni do sytosti bláznit. Kočky Střelcům připadají příliš sofistikované a odtažité. Citliví Střelci se neradi o lásku doprošují, dovedou ji rozdávat po hrstech a psi jim tuto náklonnost vrací.

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Střelci dovedou lásku rozdávat a psi jim ji dávají bezprostředně zpětFoto: Look Studio, Shutterstock.com

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Než si Kozoroh pořídí mazlíčka, vždycky si všechno důkladně promyslí. Ale když už se rozhodne, pravděpodobně mu bude daleko bližší psí společník. Konzervativní Kozorozi vždycky dbají na řád a pořádek, a proto je jim sympatičtější pes, kterého si mohou vycvičit přesně podle vlastní potřeby. O mazlíka se starají naprosto příkladně, a pokud někdy potkáte psa, který je snad lépe vychovaný než vaše nejstarší dítě, vězte, že jeho majitelem bude pravděpodobně Kozoroh. Z kočičí nevypočitatelnosti by se nejspíše zbláznili.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři a psi – to většinou není příliš dobrá kombinace. Vodnáři jsou ohromně svobodné duše a nesnáší, když je cokoli jakkoli omezuje. A pořídit si psa je omezující. Člověk nemůže jít kdykoli kamkoli, musí se podřídit svému mazlíčkovi. Kočky jsou v tomto ohledu daleko samostatnější a také se jim daleko snáze shání hlídání. Vodnáři si tak můžou užívat blízkost zvířete, které většinou skutečně zbožňují, ale zároveň je nic nesvazuje a můžou si dál nezávisle proplouvat životem.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

U Ryb je cílová kategorie pejskaři/kočkomilci nejistá a dělí se rovnoměrně do obou skupin. Jsou velmi introspektivní a často introvertní, rády tráví čas samy se sebou, svými myšlenkami a kreativními procesy. A tomu extrémně vyhovuje přítomnost kočičího společníka. Na druhou stranu mají tendence propadat se do melancholie, ze které je právě nevytrhne nic tak rychle, jako rozdováděný psík, který si žádá jejich pozornost a lásku a stejnou měrou je oplácí.

Reklama

Načítám