Hlavní obsah

Dejte tuk k ledu a zalepte křečáky: Estetické zákroky, které jsou vhodné na jaro

Foto: RomarioIen, Shutterstock.com

Foto: RomarioIen, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chcete v létě vypadat co nejlépe a plánujete k tomu využít i estetickou medicínu? Pak je na některé zákroky nejvyšší čas. Jak nejlépe omladit obličej nebo odstranit celulitidu či křečové žíly?

Článek

Léto je pro mnoho lidí nejoblíbenější roční období, ale pro některé ženy může být v jistém směru stresující. V letních šatech, tílkách nebo plavkách totiž odhalí kůži a postavu, a často proto už s příchodem jara řeší, jak vypadat co nejlépe. Kdo chce udělat skvělý dojem třeba na svatbě nebo vysněné dovolené, může k tomu využít některé zákroky na estetických a dermatologických klinikách. Je to i váš případ? Vzhledem k tomu, že jaro začíná už příští týden, je dobré vědět, na co je nejvyšší čas.

Mezoterapie

Potřebuje vaše povadlá pleť po zimě pořádnou vzpruhu a hydrataci? Zkuste mezoterapii. Je vhodná právě teď, protože po zákroku je dobré se vyhnout mrazu a ostrému slunci. O co se jedná? Při mezoterapii dochází k obnově kožních buněk a výživě pomocí speciálního roztoku na bázi kyseliny hyaluronové, který je obohacený o vitaminy, aminokyseliny, minerály a koenzymy. Tento výživný koktejl se do kůže dostane pomocí drobných mikrojehliček a zajistí hloubkovou péči.

Foto: BLACKDAY, Shutterstock.com

Můžete zkusit dermarollerovou mezoterapii. Spočívá v nanesení speciálního séra pomocí válečku s mikrojehličkami, které narušují vrchní vrstvu pokožky a usnadňují průnik důležitých látek hlouběji do kůže.Foto: BLACKDAY, Shutterstock.com

Facelift

Čeká vás významná událost a přejete si o pár let omládnout? Pomoci vám může lifting obličeje. Na klinice se poraďte, v jakém rozsahu je pro vás vhodný. Poslední dobou jsou totiž oblíbené zásahy menšího rozsahu, které jsou zaměřené třeba jen na spodní část obličeje, oblast kolem očí nebo na krku. Výhodou je kratší rekonvalescence a ambulantní řešení pouze v lokální anestezii.

Zda už nazrál čas na klasický facelift v plném rozsahu, kdy se pomocí řezů kolem boltců vypne pokožka a její přebytky odstraní, zhodnotí pouze zkušený plastický chirurg. „Odborník na operace obličeje zhodnotí kvalitu kůže i podkoží a na základě toho doporučí konkrétní typ liftingu,“ vysvětluje plastická a estetická chiruržka Věra Šatánková z Kliniky Yes Visage a doplňuje praktický tip: na jizvy po faceliftu doporučuje voděodolnou ochrannou tyčinku s SPF 50, která snižuje viditelnost jizev a poskytuje maximální ochranu proti slunečnímu svitu.

Refresh rtů

Máte suché, citlivé či stárnoucí rty a rády byste jim navrátily přirozenost i plnost a trochu vyhladily objevující se vrásky? Můžete zajít na vyplnění kyselinou hyaluronovou, která se aplikuje pomocí tenké jehly. Maximálně přirozený efekt vydrží šest až osm měsíců, takže na léto budete skvěle připravené!

Foto: Aleksandr Rybalko, Shutterstock.com

K plnějším rtům i proti vráskám kolem úst… Výplně kyselinou hyaluronovou pomohou v obou případech.Foto: Aleksandr Rybalko, Shutterstock.com

Kryolipolýza

S přicházejícím jarem často začíná boj s pár kily navíc a někdy i s celulitidou. Proto je v jarních měsících hodně oblíbená kryolipolýza, při které dochází vlivem chladu k odumírání a redukci tukových buněk. Přístroje se stále zdokonalují a s moderním zařízením je možné zkrátit čas procedury na půlhodinu. „Díky nejrůznějším aplikátorům se můžeme zaměřit na nové oblasti těla, jako je například dvojitá brada. Redukce tuku navíc probíhá s naprostou přesností. Ošetření je kromě typických partií jako břicho nebo stehna vhodné i na oblast horní části paží, kolem kolen nebo linií podprsenky,“ vysvětluje dermatolog Oleksandr Gaval z kliniky Mediestetik.

Liposukce

Další možností je liposukce na míru: záleží na vašich tělesných proporcích i financích, které jste ochotny za proceduru vydat. Můžete si vybrat nejoblíbenější laserovou liposukci, kdy se tuková tkáň šetrně rozruší laserem, možná je také liposukce prováděná pomocí vodního paprsku, radiofrekvence či vibrační technikou. O tom, která možnost je pro vás nejvhodnější, případně o kombinaci metod, vždy rozhodne lékař.

Odstranění křečových žil

Trápí vás křečové žíly a nosíte kvůli nim v létě jen dlouhé šaty či nohavice? Zdravotní pojišťovny proplácejí jen chirurgickou metodu odstranění, a pokud chcete šetrnější zákrok, musíte si ho zaplatit samy. Možností je víc, nejnovější je použití speciálního lepidla, které slibuje trvalý efekt. Nevýhodou je vyšší cena oproti odstranění laserem či zavedení katetru, pohybuje se okolo 50 tisíc Kč.

Reklama

Načítám