Hlavní obsah

Kůže jako bronz. 5 tipů pro krásné a dlouhotrvající opálení

Foto: verona studio, Shutterstock.com

Foto: verona studio, Shutterstock.com

Reklama

Žádné šaty nesednou každému. Ale opálení? To je jiná! Nezáleží, jestli jste jako proutek, nebo máte plné ženské křivky. Zářivá, bronzově zbarvená kůže sluší všem. Jak dosáhnout krásného a co nejtrvanlivějšího opálení?

Článek

Opálení letním outfitům tolik sluší! Ne vždy je ale snadné krásně bronzové kůže dosáhnout. A co je snad ještě těžší – udržet si ji déle než pár týdnů. Máme pro vás několik dobrých rad a tipů, se kterými to bude letos snazší.

1. Základ je hydratace

Používání tělového mléka je žádoucí celoročně a v létě, kdy dáváte svou kůži na odiv, to platí dvojnásob. Navíc právě hydratace nejenže pomáhá připravit pokožku na zátěž v podobě opalování, které ji dost vysušuje, ale zároveň díky ní bronzová barva lépe vynikne. Mažte se jednou, nejlépe dvakrát denně. Kromě mléka můžete v létě vsadit na tělové oleje, které kůži dodají půvabný lesk.

2. Peeling ano, ale…

Názory na používání peelingu jsou dva a víceméně protichůdné. První tvrdí, že přílišné broušení opálené kůže přispívá k jejímu rychlejšímu vyblednutí. Druhý říká, že pravidelným odstraňováním odumřelých buněk opálení více vynikne. My se přikláníme k variantě peeling používat. Už jen vzhledem k tomu, že v létě přece nechcete chodit se zhrublou kůží. Používejte ale spíš jemnější přípravky s mikročásticemi a proceduru provádějte maximálně jednou týdně.

Foto: PhotoJuli86, Shutterstock.com

Používejte jemný tělový peeling a klidně si ho vyrobte samyFoto: PhotoJuli86, Shutterstock.com

3. Jezte antioxidanty

Hlavními antioxidanty pro krásně bronzově opálenou kůži jsou vitaminy E a C, vitamin B7 neboli biotin a především betakaroten. Zhruba měsíc před odjezdem na dovolenou se doporučuje užívání betakarotenových kapslí, které mají velmi často ve složení i zmíněné vitaminy. Jestli chcete vsadit spíše na přirozenou stravu, super zdroji betakarotenu jsou oranžově zbarvené potraviny, jako je mrkev, meruňky, broskve, nektarinky nebo batáty.

4. Sprcha je lepší studená

Voda vám opálení nesmyje, jak se kdysi říkávalo. Ovšem fakt je, že dlouhé sprchování nebo koupele v horké vodě mohou mít na bronz nepříznivý vliv, jelikož kůži vysušují. A hydratace, jak bylo řečeno výše, je základ. Dejte proto přednost kratšímu sprchování ve vlažné vodě.

5. Zkuste tónovací přípravky

Krásné a co nejdéle držící opálení vyžaduje patřičnou péči. K zářivě bronzovému vzhledu a sjednocenému odstínu kůže pomohou samoopalovací přípravky. Vsadit ale můžete i na tónovací tělová mléka, která na první dobrou nebarví, ale při pravidelném používání dodají pokožce přirozeně opálený vzhled. A určitě se vyplatí dát šanci speciální kosmetice po opalování, která přispívá k prodloužení opálení. 

Reklama

Související témata:

Načítám