Hlavní obsah

Šedesátnice Meg Ryan a další hvězdy romantických komedií

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Hvězda romantických filmů – to je škatulka, do které se v Hollywoodu řadí mnoho sympatických hereček. Je mezi nimi například Meg Ryan, která dnes slaví šedesát. Jak jsou na tom její kolegyně – daří se jim stárnout s grácií?

Článek

Čas je neúprosný a stárnutí se týká i hollywoodských hvězd. Kupříkladu blonďaté zlatíčko Meg Ryan dnes slaví významné životní jubileum. Proslavily ji hlavně romantické komedie. Které slavné dámy jsou na tom podobně?

Meg Ryan (60)

Patřila k nejoblíbenějším herečkám a tvůrci si ji vybírali hlavně do romantických slaďáků. Ve snímku Když Harry potkal Sally (1989) okouzlila herce Billyho Crystala (73), v Samotářích ze Seattlu (1993) zase Toma Hankse (65), se kterým tvořila zamilovaný pár i v Lásce přes internet (1998). Jenže to všechno odvál čas. Blondýnka prozradila, že v herectví vyhořela, a tak se naposledy objevila ve snímku Dopisy z války (2015), který sama režírovala. Přestože tvrdí, že miluje život i svůj věk, její obličej naznačuje, že se nevydala cestou přirozeného stárnutí, ale že absolvovala mnohé estetické zákroky.

Foto: Profimedia.cz

Nikdo nemládne a vhodné estetické zákroky nejsou na škodu. Ale nesmí se to s nimi přehnat! Nicméně postavu má Meg Ryan pořád parádníFoto: Profimedia.cz

Julia Roberts (54)

Narozeniny nedávno oslavila i další hvězda romantických filmů. Celý svět okouzlila coby prostitutka Vivian v romantické pecce Pretty Woman (1990), prchala od oltáře jako Nevěsta na útěku (1999) nebo se snažila jako filmová superstar navázat normální vztah v rámci zamilovaného hitu Notting Hill (1999). Na rozdíl od Meg Ryan ovšem stárne přirozeně. Důkazem je její široký úsměv, který se téměř nezměnil, a nezdá se, že by byla její mimika nějak oslabená botoxem.

Foto: Profimedia.cz

Když se Julia Roberts zasměje, nikdo neřeší ani její věk, ani případné vráskyFoto: Profimedia.cz

Drew Barrymore (46)

Jednu romantickou komedii za druhou dříve točila i zrzka z hereckého klanu. Jmenovat lze například Nepolíbenou (1999), 50× a stále poprvé (2004) nebo Dovolenou za trest (2014). V posledních dvou jmenovaných filmech dělal herečce romantického parťáka Adam Sandler (55). Ke stárnutí má oblíbená herečka optimistický přístup: plastikami si obličej zničit nenechá a proces stárnutí považuje za privilegium a dar. Ne každý má totiž takové štěstí, že zestárnout vůbec může. Tuto životní filozofii učí i své dvě dcery – Olive (9) a Frankie (7).

Foto: Profimedia.cz

Drew Barrymore ve velkolepých žlutých šatech dokazuje, že i po čtyřicítce si žena může zahrát na princeznuFoto: Profimedia.cz

Katherine Heigl (42)

Hlavním oborem téhle jemné krásky jsou romantické a rodinné komedie a nutno říct, že většinou nejsou nijak extrémně úspěšné. Hlavní roli hrála například ve filmech Zbouchnutá (2007), 27 šatů (2008) nebo Chceš mě, chci tě (2009). Vztahové linky jí scenáristé připravili i v rámci seriálu Chirurgové (2005–21), kde hrála postavu lékařky Izzie Stevens, a dostala za ni dokonce cenu Emmy. Herečka je trojnásobnou maminkou – dvě děti má adoptované a třetí je její vlastní. Na úvahy o stárnutí tedy nemá čas.

Foto: Profimedia.cz

Katherine Heigl má velkou rodinu, a tak se ve společnosti moc často neobjevujeFoto: Profimedia.cz

Jennifer Aniston (52)

U hvězdy seriálu Přátelé (1994–2004) lze také jmenovat dost romantických komedií, kde byla hlavní ženskou postavou. Jsou to například snímky Božský Bruce (2003), Riskni to s Polly (2004) nebo Zkus mě rozesmát (2011). Když herečka oslavila 50. narozeniny, prozradila, že to sice není úplně pěkné číslo, ale fyzicky se cítí skvěle. Urážejí ji ale některé průpovídky okolí – například ve stylu, že na svůj věk vypadá dobře. Podobné věty by prý zakázala.

Foto: Profimedia.cz

Jennifer Aniston prý není příjemné, když lidé zdůrazňují, že na svůj věk vypadá dobřeFoto: Profimedia.cz

Sandra Bullock (57)

Oblíbená brunetka si z romantické škatulky často odskakovala i do jiných žánrů. Typickou slaďárnou je ovšem v jejím případě film Láska s výstrahou (2002) nebo Slečna zamilovaná (2009). Ovšem podobné snímky už jsou pro ni minulost, dnes se soustředí spíš na vážnější dílahollywoodské komedie označila za špatné a směšné. A jak to má se stárnutím? Tři roky před šedesátkou vypadá báječně a v minulosti se zastala stárnoucích slavných žen a obvinila média ze šikany.

Foto: Profimedia.cz

Romantických komedií už má Sandra Bullock plné zuby, a tak točí raději dramatické filmy. Jedním z posledních je třeba snímek V nemilosti (2021)Foto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám