Hlavní obsah

Mramorovaný kakaový koláč s malinovým tvarohem

Hodnocení:
(177)
Foto: Autorka
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
35 minut
Náročnost
nízká

Máte rádi koláče na plech? Tenhle je jednoduchý i rychlý a přitom opravdu efektní a dokonale vláčný. Kakaové těsto kombinované s tvarohem a malinami, to je dobrota, po které se jenom zapráší.

Ingredience pro:
1 plech 22 × 30 cm
Na těsto
  • 280 g hladké mouky
  • 4 vejce
  • 150 g moučkového cukru
  • 2 lžíce kakaového prášku
  • 80 ml oleje
  • 100 ml mléka
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
Na dohotovení
  • 300 g měkkého tvarohu
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 1 lžíce škrobové moučky
  • 200 g malin
Článek

Postup

Krok 1: Tvaroh prošlehejte s cukrem, vejcem a škrobem. Maliny rozmačkejte vidličkou nebo rozmixujte a přidejte do tvarohu.

Když vám zbydou maliny, udělejte si malinové tiramisu.

Krok 2: Na těsto ušlehejte vejce s cukrem do světlé a nadýchané pěny. Postupně přidávejte mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva, pak do těsta zašlehejte olej a mléko.

Chyby při pečení: Umíte správně vyšlehat vejce?

Krok 3: Hotové těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Pak na těsto pomocí lžíce přidávejte tvaroh. Nedávejte ho v souvislé vrstvě, vždy ať jsou mezi jednotlivými lžícemi mezery, kde je čisté těsto.

Záchrana pro koláč: Srazil se, propadl, praskl?

Krok 4: Koláč pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 35 minut. Po vychladnutí ho nakrájejte na řezy

Mramorování můžete na moučníku vyrobit až po upečení. Zkuste perfektní děrovaný koláč s pudinkem nebo děrovanou buchtu s kakaem a rumem

ynezorPumanzeSaNyknalC
28. 7. 2021

Reklama

Sdílejte článek