Hlavní obsah

Mrkvová pomazánka z tvarohu

Hodnocení:
(84)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
5 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

A přitom taková blbost, že? V podstatě jen nastrouháte mrkev, přidáte tvaroh a ochutíte. Nicméně mrkvová tvarohová pomazánka má vše: dobře chutná, je během chvilinky hotová a ještě dodá vitaminy i bílkoviny.

Ingredience pro:
1 misku
Na pomazánku (česnek můžete vynechat)
  • 1 vanička tučného tvarohu
  • 2 velké mrkve
  • 1 stroužek česneku
  • 1.5 lžíce citronové šťávy
  • sůl a pepř
Článek

Postup

Krok 1: Mrkev nastrouhejte najemno, pokud je hodně šťavnatá, tak slijte tekutinu (tu ovšem nevylévejte, nýbrž vypijte!) a smíchejte s tvarohem. Dávám tučný tvaroh, protože obsahuje nejvíce živin, ale klidně použijte jiný nebo zkuste Lučinu či žervé. S tvarohem je pomazánka tekutější, s krémovým sýrem o něco pevnější.

Krok 2: Dochuťte prolisovaným česnekem (jestli si na ní chcete pochutnat k snídani nebo k svačině v práci, raději ho vynechejte), solí, čerstvě mletým pepřem a citronovou šťávou. Přidat můžete i trochu majonézy.

Foto: Jakub Jurdič

Domácí pomazánky se s kupovanými nedají srovnávat. A víte, co jíte!

Tip: Podle chuti přidejte nasekanou jarní cibulku či pažitku, jemně strouhaný sýr nebo třeba kousky uzeného lososa.

Vyzkoušejte všechny 3 tvarohové pomazánky: čeká vás ještě snadná tuňáková a vajíčková se sušenými rajčaty.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek