Hlavní obsah
3,1
(88)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

V podstatě jen nastrouháte mrkev, přidáte tvaroh a ochutíte. Nicméně mrkvová tvarohová pomazánka má vše: dobře chutná, je během chvilinky hotová a ještě dodá vitaminy i bílkoviny.

5 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 misku
Pomazánka
  • 1 vanička tučného tvarohu
  • 2 ks mrkve
  • 1 stroužek česneku
  • 1,5 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička soli a pepře
Příloha
  • 6 plátků celozrnných slunečnicových chlebů
Článek

Postup

01.

Mrkev nastrouhejte najemno, pokud je hodně šťavnatá, tak slijte tekutinu (tu ovšem nevylévejte, nýbrž vypijte!) a smíchejte s tvarohem. Vhodný je tučný tvaroh, protože obsahuje nejvíce živin, ale klidně použijte jiný nebo zkuste Lučinu či žervé. S tvarohem je pomazánka tekutější, s krémovým sýrem o něco pevnější.

02.

Dochuťte prolisovaným česnekem (jestli si na ní chcete pochutnat k snídani nebo k svačině v práci, raději ho vynechejte), solí, čerstvě mletým pepřem a citronovou šťávou. Přidat můžete i trochu majonézy. Podávejte s tmavým nebo slunečnicovým chlebem.

Foto: Jakub Jurdič

Domácí pomazánky se s kupovanými nedají srovnávat. A víte, co jíte!Foto: Jakub Jurdič

Tip

Podle chuti přidejte nasekanou jarní cibulku či pažitku, jemně strouhaný sýr nebo třeba kousky uzeného lososa.

Vyzkoušejte všechny 3 tvarohové pomazánky: čeká vás ještě snadná tuňáková a vajíčková se sušenými rajčaty.

Reklama

Načítám