Hlavní obsah

Na Ryby funguje úklid, na Berany sport a na Raky příroda! Co inspiruje znamení horoskopu?

Foto: Zaitsava Olga, Shutterstock.com

Foto: Zaitsava Olga, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý člověk občas loví inspiraci, shání nové nápady a potřebuje podněty – něco, co by ho nakoplo kupředu a pomohlo mu načerpat ideje i energii. Jak to dělají jednotlivá znamení a čím naopak inspirují okolí?

Článek

Kde berete inspiraci, když se chcete pustit do kreativní činnosti a máte pocit, že váš mozek toho právě moc nenabízí? Nebo když se potřebujete pohnout novým směrem, načerpat čerstvé nápady i další síly pro pracovní či nepracovní projekty?

Každé znamení k inspiraci přistupuje trochu jinak a pomůže mu něco jiného. A stejně tak odlišně jednotlivá znamení inspirují svoje okolí: někdo svým nezdolným elánem, další smyslem pro humor nebo osobním kouzlem. Jak jste na tom vy?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berany inspirují jedinci, kteří se nezdráhají opustit svou komfortní zónu a pustí se do čehokoli, co jim není úplně vlastní a v čem se musejí překonávat. Jakékoli vítězství nad nepřízní osudu nebo překážkami je pro Berany připomínkou nezdolnosti lidského ducha a neuvěřitelně je nakopne. Nejlepší nápady pak nejčastěji dostávají při sportu, kdy mohou volně vypustit myšlenky. Druhé lidi Berani inspirují nadšením, s jakým se vrhají po každé životní příležitosti – a pěkně po hlavě.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býky inspirují krásy života – smyslové prožitky, ať už jde o lahodné chutě, překrásné tóny, nebo třeba jen vizuální nádheru a roztomilost. Potřebují hodně podnětů zvenčí, nejlépe takových, které ohromí všechny jejich smysly. Ostatní lidi pak Býci inspirují svým tahem na branku a tvrdohlavou odhodlaností dosáhnout čehokoli, co si umanou. Neradi dělají věci neuváženě, ale když se do něčeho vážně dají, nic je nezastaví a jejich soustředění je neuvěřitelné. Ostatní se od nich mohou učit.

Foto: Aleksey Serikov, Shutterstock.com

Býci milují všechny smyslové požitky a těmito vnějšími podněty se nechávají inspirovatFoto: Aleksey Serikov, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci nacházejí inspiraci v poznání a objevování něčeho nového, ať už jde o nečekaná fakta, nebo nové úhly pohledu, či zajímavé citace a teorie. Zkrátka musí jít o něco překvapivého a objevného. Právě to pro ně představuje stimul pro vlastní kreativitu. Ostatní lidi pak Blíženci inspirují flexibilitou, s níž se dokážou přizpůsobit v zásadě čemukoli, a pohybovat se v jakémkoli prostředí a společnosti. Jako by vždycky věděli, co říct a jak se zachovat. Nikdy nejsou trapní nebo nevhodní.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raky hodně inspiruje příroda a pobyt v ní jim může pomoct rozseknout i největší dilemata a pozitivně rozhýbat jakýkoli blok. Chvíle v přírodě jim krásně vyčistí hlavu a pomůže jim vykročit vpřed. Stejně tak nacházejí inspiraci v lidské ohleduplnosti, která je vždycky vybídne k zamyšlení nad vlastním jednáním. Ostatní pak inspirují svým velkým srdcem – Raci se pravidelně starají o všechny a všechno kolem sebe, jsou soucitní a velmi vstřícní a vždycky chtějí, aby se lidé v jejich blízkosti cítili co nejlépe.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi nacházejí inspiraci v kolektivu – nejlépe v týmu s dobrou chemií, kde všechno klape a šlape a všichni se vzájemně doplňují. Jiskření odlišných lidských energií a nápady, ze kterých vzniká konečný výsledek, to všechno je ohromně nabíjí. Ostatní pak Lvi inspirují svým sebevědomím, s jakým dovedou nakráčet do jakékoli situace a naprosto ji opanovat, vyslovit svůj názor a zjednat si respekt. Stejně tak inspirují svou optimistickou, slunečnou a velkorysou povahou.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Blíženci i Lvi jsou pro okolí okouzlující: dokážou se zorientovat v jakékoliv společenské situaci a skvěle si poradit i mezi neznámými lidmiFoto: fizkes, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny mají nejlepší nápady ve chvíli úklidu: s materiálním nepořádkem okolo sebe si totiž zároveň uklízejí i v hlavě. Často se tak dostanou do stavu, kdy z nich nápady jen tryskají a všechno získává svoje místo. Organizování, řazení a vyhazování mohou někomu připadat nudné či monotónní, ale jim pomáhají pohnout se z místa. Kromě své organizovanosti pak druhé Panny inspirují také láskou k celoživotnímu vzdělávání a rozvíjení všech svých schopností a dovedností.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy inspiruje krása. Kdykoli nevědí, jak dál, postrčí je umělecký či citový zážitek, třeba pěkná fotografie, dojemná kniha či film, východ slunce nebo hezky zazpívaná píseň. Krása v každé podobě je u nich lékem a dokáže je odrazit od pomyslného dna. Ostatní pak Váhy inspirují lehkostí, s níž plují společenskými situacemi a flirtují či jen nezávazně konverzují. Kromě toho je pro okolí velmi inspirující také jejich smysl pro spravedlnost: křivdy toto znamení snáší skutečně nelibě.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Pro Štíry je velice inspirativní noc: tma, klid, hvězdy nad hlavou, stmívání, svět proměněný v úplně jiné místo... To je něco pro ně. Právě v tajuplných nočních hodinách dobíjejí baterky a přicházejí s nejlepšími nápady. Noc je uklidňuje a zároveň nabíjí. Druhé lidi Štíři inspirují svým zápalem pro věc, pro kterou se nadchnou. Sice na ně přichází jen málokdy, ale když se objeví, je intenzivní a neuhasínající. Dlouhodobost takové posedlosti je pro toto znamení typická.

Foto: Mariia Korneeva, Shutterstock.com

Váhy milují umělecké a citové zážitky, které v nich podporují kreativitu i dobrou náladuFoto: Mariia Korneeva, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci se hodně inspirují svými sny – často jsou bláznivé a originální, ale oni v nich nacházejí objasnění a rozřešení nejrůznějších komplikovaných situací a často se jim právě ve snech zjeví převratné nápady. Druhé lidi pak Střelci inspirují odvahou, s níž se vrhají do neznáma, s jakou si užívají každou minutu svého života, s jakou si hledají nové přátele a obohacují svůj i jejich život. Jejich spontánnost a nebojácnost mohou být inspirací pro každého.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi nacházejí inspiraci… v sobě. Možná je to trochu podivné, ale toto znamení se moc nerado spoléhá na jakékoli podněty zvenčí, protože jen těžko snáší, když nemá všechno pod kontrolou. A tak hledá odpovědi na své otázky a problémy v sobě – a také je tam nachází. Stačí se napojit na nevědomí a odpověď je na světě. Druhé pak Kozorozi inspirují svou zodpovědností a schopností postavit se ke všemu přímo a brát věci vážně. Nikdo není tak důkladný a odhodlaný jako oni.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři nacházejí inspiraci ve světě a jeho nahodilosti, v každodenních situacích, v lidech, které potkávají... Toto znamení má zkrátka oči vždycky dokořán a všímá si i nejobyčejnějších věcí. A inspirací přímo kypí, protože si všechny vjemy pečlivě ukládá pro pozdější potřebu. Ostatní pak Vodnáři inspirují životem v přítomném okamžiku a tím, jak neotřele se umějí dívat na svět a nakládat s tím, co vidí. To je schopnost, kterou by od nich mohl ledaskdo odkoukat.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby inspiruje moře. To je jejich šťastné místo, které jim pomáhá vyřešit všechny kreativní (i jiné) potíže. Šplouchání vln a šumění vody, její slaná vůně, odlesky slunce a azur až do nekonečna, to všechno jim umožňuje zklidnit roztěkanou mysl a dát jejich idejím směr a řád. Druhé lidi Ryby inspirují nesobeckou povahou, obětavostí a nápomocností a také empatií, s níž dokážou vycítit, že se něco děje dost často ještě dřív, než si ostatní vůbec něco uvědomí.

Načítám