Hlavní obsah

Nahé scény: Kdo dal režisérovi facku, kdo svléknutí lituje a kdo se cítil zneužitý?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filmy a seriály se v mnoha ohledech snaží přiblížit realitě, a tak jsou jejich součástí i obnažené nebo dokonce milostné scény. Herci a herečky pak stojí před dilematem, zda se obnažit, či neobnažit. A po nějakém čase možná svého rozhodnutí litují.

Článek

Obnažené či milostné scény nejsou ničím, v čem by si herci a herečky obvykle libovali. Jsou ale součástí jejich práce, a tak mnohdy musejí zatnout zuby a vydržet. S odstupem času některé celebrity ovšem nabydou dojmu, že do toho neměly jít.

Kate Winslet

Přestože britská herečka během své kariéry s odhalováním rozhodně neměla problém a bez oblečení se objevila například ve snímku Předčítač (2008), přeci jen jednoho svlékání lituje. A to dokonce ve filmu, který ji proslavil. Řeč je o dnes již kultovním Titanicu (1997). Herečka prohlásila, že by si zpětně přála, aby ve scéně, kde ji Jack v podání Leonarda DiCapria kreslí, neukázala tolik ze svého těla. Byla prý ale velmi mladá a měla pocit, že musí něco dokázat i za cenu toho, že se necítila vůbec komfortně. Herečka dokonce odmítá podepisovat kopie obrázku, který během této scény vznikl.

Foto: Profimedia.cz

V době natáčení bylo herečce 22 let a její filmový partner byl o rok mladšíFoto: Profimedia.cz

Taylor Lautner

Přestože hvězda upírské ságy Stmívání (2008–2012) se ve snímcích ukázala jen svlečená do půl těla, což u mužů nijak nevadí a nemusí to nikoho pohoršovat, herec toho trochu lituje a nebylo mu to příjemné. Sice na sobě tvrdě dřel, aby roli Jacoba dostal, ale potom mu bylo líto, že byl mnoha lidmi pro svou dokonalou muskulaturu brán jako kus masa.

Foto: Profimedia.cz

Herec se ve filmech dost často objevoval nahoře bez. Zřejmě i proto, že se postava Jacoba snažila zapůsobit na Bellu v podání herečky Kristen Stewart Foto: Profimedia.cz

Sharon Stone

Po čase vyjádřila své zklamání také tato americká herečka. Konkrétně šlo o legendární scénu ve filmu Základní instinkt (1992), v němž si v šatech přehazuje nohu přes nohu a nemá na sobě kalhotky. Herečka byla prý k jejich sundání režisérem Paulem Verhoevenem donucena, protože jí tvrdil, že odrážejí světlo a že stejně nebude nic vidět. Na následné projekci byla ovšem herečka výsledkem dost nepříjemně překvapená a režisérovi dala facku. Nakonec se ale po poradě s právníkem rozhodla, že dál nebude tuto nepříjemnou situaci rozmazávat. Režisér ovšem posléze prohlásil, že herečka lže a moc dobře prý věděla, do čeho jde.

Foto: Profimedia.cz

Nechybělo málo a diváci přišli o ikonickou scénu, nebo by ji alespoň neznali v této podoběFoto: Profimedia.cz

Ben Stiller

Americký herec ukázal pozadí v romantické komedii Riskni to s Polly (2004), kde si po jeho boku zahrála herečka Jennifer Aniston. Nahá scéna byla ve filmu zachována, přestože herec byl původně ujišťován, že bude sestříhána. Herec navíc prý až později zjistil, že mohl mít na natáčení takových scén dubléra, ale nikdo se mu to neobtěžoval říct.

Foto: Profimedia.cz

Pro herce to rozhodně nebyl první film, přesto nevěděl, že může použít dubléraFoto: Profimedia.cz

Maria Schneider

Premiéra filmu Poslední tango v Paříži (1972) vyvolala všeobecné pozdvižení kvůli svým explicitním sexuálním scénám. Mluvilo se zejména o té, kdy herec Marlon Brando (✝80) alias Paul svádí Jeanne v podání Marie Schneider (✝58) pomocí kostky másla a nakonec ji znásilní do konečníku. Herečka v pozdějším rozhovoru uvedla, že o této scéně neměla ani tušení, protože nebyla ve scénáři, ale jako nezkušená osoba ve světě filmu nevěděla, že ji může odmítnout. Negativně se to ovšem podepsalo na její psychice a slzy ve filmu jsou prý skutečné. Přestože znásilnění reálné nebylo, herečku scéna tak pohoršila, že se jako znásilněná cítila. Od té doby se odmítala ve filmu svléknout.

Foto: Profimedia.cz

Film byl na sedmdesátá léta velmi odvážný, co se sexuálních scén týčeFoto: Profimedia.cz

Mary-Louise Parker

Americká herečka se domnívá, že svět nepotřeboval vidět její bradavky. Režisér seriálu Tráva (2005–2012) ji ovšem přesvědčil k tomu, aby seděla ve vaně nahá. Byla do toho prý vmanipulovaná, s režisérem se pohádala, ale nepomohlo to. Zpětně by si prý přála, aby se k tomu donutit nenechala. Herečka má přitom v seriálu jiné pikantní sexuální scény.

Foto: Profimedia.cz

Na fotografii je herečka ve vaně zrovna oblečená, v seriálu šlo o jinou scénuFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám