Hlavní obsah

Potraviny, které dokážou zlepšit sex: zkuste sladké jahody či med, ale i to správné koření

Foto: IKO-studio, Shutterstock.com

Foto: IKO-studio, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jaro je ještě v nedohlednu, což ovšem neznamená, že již teď nemůžete být „v říji“. Podpořte touhu po milování vhodnými afrodiziaky a prožijte vášnivé noci plné smyslnosti a chlípností. Stylově si tak zkrátíte čekání na jarní rovnodennost!

Článek

Neděle 20. března 2022, konkrétně v 16:32 hodin. Do jara, kdy se příroda i lidé probouzí ze zimního spánku, ještě nějaký ten čas zbývá, ale nezoufejte. Jestli vám sníh, mlha a tma kazí náladu a snižují energii na sex, prozíravě sáhněte po potravinách, které se spojují se vzrušením.

Úžasný med

Med stimuluje libido a podporuje sexuální výdrž. Můžete ho slízávat z partnerova těla, přidávat do kávy či čaje nebo ještě lépe kombinovat s menším občerstvením. Ze 400 let starého arabského pojednání Zahrada vůní pro potěchu myslí (česky vyšlo v roce 2001) vyplývá, že když si dáte sklenici (šálek) medu společně s 20 mandlemi a 100 piniovými oříšky, vydržíte se milovat tři dny a tři noci.

Foto: New Africa, Shutterstock.com

Med předepisoval na sexuální vitalitu už HippokratésFoto: New Africa, Shutterstock.com

Generacemi prověřený rozmarýn

Vůně téhle bylinky probouzí fyzické smysly, podporuje krevní oběh a prokrvení pohlavního orgánu. Máte tedy dvě možnosti. Buď pár kapek esenciálního oleje nakapete do difuzéru, nebo je smícháte s masážním gelem. Kontrast tělesného tepla a studeného účinku působí provokativně. Akorát pozor, rozmarýn se nehodí pro osoby s vysokým krevním tlakem.

Opojná skořice

Říká se, že skořicový olej použila legendární královna ze Sáby, aby svedla krále Šalamouna. Skořice podporuje průtok krve, zejména v oblasti břicha pohlavních orgánů, a tím usnadňuje navození sexuálního vzrušení. Používá se v přípravcích a bylinných čajích, ale již jen pouhé vdechování její vůně přispívá ke koketní atmosféře. Chuť k milování povzbuzuje také hřebíček. Vyzkoušet můžete třeba domácí afrodiziakální nápoj z červeného vína se skořicí, hřebíčkem, chilli papričkou a medem.

Foto: PeterVrabel, Shutterstock.com

Čaj ze skořice by se měl pít před samotným milovánímFoto: PeterVrabel, Shutterstock.com

Téměř nenápadné avokádo

Avokádo má velmi vysokou koncentraci živin, které jsou klíčové pro sexuální zdraví, včetně vitaminu E (někdy známého jako „vitamin sexu“, neboť podporuje sexuální výkonnost, ale i tvorbu spermií), beta karotenu a hořčíku. Avokádo také obsahuje 2,4 gramu bílkovin na každý půl šálek (protein je základní složkou pro úspěšné pozdní noční tango) a draslík, který společně se zinkem na libido působí víc než povzbudivě. Nejjednodušší úprava je avokádo oloupat, odstranit pecku, nakrájet na plátky a podávat jemně posolené a opepřené.

Plodné granátové jablko

V průběhu historie se granátové jablko stalo symbolem plodnosti a sexuální stimulace. Odborníci tvrdí, že pití šťávy z tohoto ovoce může zlepšit náladu, zvýšit průtok krve a hladinu hormonu testosteronu, což probouzí pohlavní aktivitu.

Foto: Olena Yakobchuk, Shutterstock.com

Granátové jablko navíc snižuje riziko srdečních chorobFoto: Olena Yakobchuk, Shutterstock.com

Šťavnaté jahody

Ať už jsou máčené v čokoládě nebo přelité šlehačkou, jahody bývají mezi milenci dost oblíbené – z dobrého důvodu. Jejich vysoký obsah vitaminu C podporuje sexuální touhu a krvetvorbu, zároveň zmírňuje stres a úzkost. Jahody jsou nápomocné i tak, že v těle uvolňují víc oxytocinu známého jako hormon lásky (souvisí se sexuálním vzrušením a orgasmem). Jejich konzumace by však měla být umírněná.

Populární červené ovoce je sice díky dovozu kupříkladu ze Španělska dostupné celoročně, takže není nutné volat Marušku z pohádky O dvanácti měsíčkách, nicméně takové zpravidla obsahují velké množství pesticidů. A co dalšího pro svůj sexuální život teď v únoru můžete udělat? Hýbejte se. I mírné cvičení rozproudí krev do všech potřebných partií a ospalý zimní čas promění v pořádnou milostnou jízdu.

Načítám