Hlavní obsah

Filmové a seriálové dvojice, kterým chyběla chemie

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Někdy se výběr tvůrcům povede a jindy zase ne. Aby byl milostný vztah na filmovém plátně či na obrazovce uvěřitelný, měli by ho buď předvádět zcela brilantní herci, nebo mezi nimi musí fungovat chemie. Ovšem v některých případech bohužel nenastala ani jedna, ani druhá situace.

Článek

Zatímco nad některými filmovými či seriálovými dvojicemi diváci áchají a óchají a nejradši by je viděli pohromadě i v reálném životě, jiné sklízejí kritiku. Chybí jim chemie a uvěřitelnost anebo publikum z nevysvětlitelných důvodů iritují. Znáte nejhorší filmové a seriálové dvojice?

Jak jsem poznal vaši matku: Robin a Ted

Teda v podání Joshe Radnora (46) a Cobii Smulders (38) jako Robin to k sobě v seriálu Jak jsem poznal vaši matku (2005–14) stále táhlo. Jenže každý chtěl od života něco jiného. On byl zarytý romantik toužící po spokojené rodině a ona pragmatická nezávislá novinářka. A tak mnohé pokusy dát to dohromady většinou skončily Tedovým zlomeným srdcem. Diváci proto jásali, když si konečně našel matku svých dětí, dobrosrdečnou, rodinně založenou a podobně smýšlející Tracy (Cristin Milioti, 35). Jenže pak do děje zasáhla smrtící nemoc a Ted se po letech rozběhl za ženou, která mu tolikrát ublížila.

Foto: Profimedia.cz

Ted a Robin zažívali jedno milostné zklamání za druhým – spolu i každý zvlášť. Fanoušci byli šťastní, když se Ted usadil s jinouFoto: Profimedia.cz

Stmívání: Bella a Edward

Ústřední dvojice z upíří ságy Stmívání (2008–12) vyvolávala od začátku rozporuplné reakce, navíc když šlo vlastně o milostný trojúhelník. Část fanoušků držela palce Kristen Stewart (30) jako Belle v páru s Robertem Pattinsonem (34) v roli Edwarda, druzí by hlavní hrdinku raději viděli v náručí Taylora Lautnera (29), tedy Jacoba. Představitelé Belly a Edwarda spolu dokonce nějakou dobu randili i ve skutečném životě, ovšem jejich herecké výkony tomu nenasvědčují: Kristen Stewart si nejen za své strnulé zírání vysloužila antiocenění Zlatá malina.

Foto: Profimedia.cz

Filmové kritiky upíří romantika ani herecké výkony hlavní dvojice neoslnily, divačky ale ságu milujíFoto: Profimedia.cz

Přátelé: Rachel a Joey

Vztah Jennifer Aniston (52) jako Rachel a Matta LeBlanca (53) jako Joeyho asi nikdo z diváků kultovního seriálu Přátelé (1994–2004) nemohl brát příliš vážně. Nebyl totiž zrovna moc uvěřitelný a od začátku bylo jasné, že Rachel stejně pořád miluje Rosse, kterého si zahrál David Schwimmer (54). S Joeym se dala dohromady na konci deváté série, ale záhy následoval rozchod. Ani jemu přeměna vtipného sukničkáře v zamilovaného cíťu moc nesedla.

Foto: Profimedia.cz

Rachel a Joey spolu byli jen velmi krátce, což diváci většinou kvitovali s povděkemFoto: Profimedia.cz

Prázdniny: Iris a Miles

V romantické komedii Prázdniny (2006) režisérky Nancy Meyers (71) se prolínají příběhy dvou párů. Jeden z nich tvoří Kate Winslet (45) jako Iris a Jack Black (51) v roli Milese. A právě tohle spojení se tvůrcům ani hercům moc nepovedlo. Dobří kamarádi ano, ale jako milenci určitě ne! Jejich filmový polibek nevyvolává vzrušivé chvění, ale spíše trapné rozpaky.

Foto: Profimedia.cz

Když to na plátně mezi milenci nefunguje, jak má, tak se mohou diváci cítit někdy dost nepříjemněFoto: Profimedia.cz

Ženy v pokušení: Helena a Jakub

Když některé dvojice dělí větší věkový rozdíl, ještě to neznamená, že to mezi nimi nemůže jiskřit sexuálním napětím. V české komedii režiséra Jiřího Vejdělka (48) s názvem Ženy v pokušení (2010) není vztah mezi starší Helenou (Lenka Vlasáková, 48) a mladším Jakubem (Vojtěch Dyk, 35) zrovna uvěřitelný. Jinak nudná odbornice na manželské problémy se díky spontánnějšímu Jakubovi sice trochu odváže a vykročí z komfortní zóny, ale to je asi tak všechno.

Foto: Profimedia.cz

Nesourodá herecká dvojice na premiéře filmu. Chemie zkrátka někdy nefungujeFoto: Profimedia.cz

Harry Potter: Hermiona a Ron

Když už se spisovatelka J. K. Rowling (55) rozhodla dát v příběhu o Harrym Potterovi Rona a Hermionu dohromady, měla to udělat pořádně. Jejich podivný vztah se nepodařilo přivést k životu ani na filmovém plátně. Zcela rozdílné povahy obou kouzelníků nasvědčovaly spíš tomu, že je v budoucnu čeká rozvodové řízení. A nulová chemie mezi Emmou Watson (30) a Rupertem Grintem (32) nejistý dojem rozhodně nevylepšila.

Foto: Profimedia.cz

Poté co Ron a Hermiona jen o kousek unikli smrti, následoval konečně polibek. Ale dost rozpačitý a v divácích rozhodně nevyvolal příjemné mrazení ani dojetíFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám