Hlavní obsah

Partner, co chce sex pořád. Je to výhra, nebo problém?

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Touží po vás kdykoli a kdekoli, je z vás úplně paf, stačí jeden váš pohled a je připravený k akci, nikdy neřekne ne. Mít vedle sebe partnera s vysokým libidem se může zdát jako sen. Ale je to vážně tak? Takhle to vidí lidé, kteří si to prožili na vlastní kůži. Respektive tělo.

Článek

Zdravě vysoké libido je samozřejmě pro vztah dobré, sex je totiž nedílnou součástí partnerství. Má-li být ale vztah funkční, musí se partneři shodnout. Pokud se sexuální potřeby a nároky jednoho nesnoubí s empatií a ohleduplností k druhému, nastává problém. Britská expertka na vztahy a sex Tracey Cox vyzpovídala tři lidi, kteří žili s někým, kdo chtěl opravdu hodně sexu, a věřte, že zas taková výhra to není.

Stephen (28): Její závislost na sexu mě stála ženu a práci

Stephen měl dobrou práci a fungující manželství. Pak mu ale do týmu přidělili extrémně přitažlivou a sexy kolegyni. Každý muž ve firmě po ní toužil a ona také s každým mužem flirtovala. „Já se o ni nijak nezajímal, nesnažil jsem se jí sbalit, což možná u ní vyvolalo extrémní zájem. Když se do toho dala, nešlo jí odolat,“ popisuje Stephen. Její zájem Stephenovi lichotil, její urputnost byla sexy. Uvěřil, že je to láska a to také řekl své ženě. „Řekl jsem jí, že jsem se zamiloval jinde. Tím samozřejmě moje manželství skončilo,“ dodává.

Stephen si pořídil nový byt a jeho nová známost se k němu okamžitě nastěhovala. „Ani tak ale nepřestala flirtovat s kolegy. Navíc každý pátek chodila s kamarádkou ven a vracela se k ránu. Tvrdila, že je jen potřebuje vypustit páru. Já ale přišel na to, že si v takové dny spíš užívá sex s jinými muži i ženami,“ vzpomíná. Navíc Stephen zjistil, že kromě něj udržuje vztah s dalšími dvěma muži. „Když jsem ji konfrontoval, nezapírala, vše přiznala. Řekla, že za dobu, co jsme spolu, spala s mnoha mnoha muži, protože sex se mnou jí nestačil. Bylo ho prý málo a nebyl dostatečně zajímavý,“ popisuje Stephen.

Ani po jejím přiznání to ale nechtěl vzdát, naopak zkoušel v oblasti sexu přidat. „Spal jsem s ní několikrát denně, nebylo nic, co bychom v posteli nevyzkoušeli, nebylo nic, na co by řekla ne. Ale její nevěry pokračovaly a já pochopil, že je na sexu naprosto závislá. Po roce jsem se s ní rozešel a odešel jsem i z práce. Tohle nebyla jen dívka, která miluje sex, to byla žena, kterou nezajímá nic jiného. Nic nebylo důležitější. A já kvůli ní přišel o dobrou práci a skvělou manželku,“ dodává Stephen.

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Neustále se radovat ze sexu? Při dnešním shonu je to dost těžká úlohaFoto: LightField Studios, Shutterstock.com

Sarah (49): Sex jsme milovali oba, pak přišla menopauza

Sarah se svým manželem mívali skvělý sexuální život. „Dali jsme se dohromady později, on je můj druhý manžel, já jeho třetí manželka. Sex byl vždy v našem vztahu velmi důležitý. Milovali jsme se dvakrát denně, o víkendech i třikrát či čtyřikrát. Lichotilo mi, že mě chtěl pořád. Cítila jsem se díky tomu sexy a žádoucí. Kdykoli jsem se ho jen dotkla, podívala na něj, klidně uprostřed noci, byl pro,“ vzpomíná Sarah.

Vše se ale změnilo, když se dostavila menopauza. „Bylo mi 46 a najednou jsem se cítila, jako by někdo vzal moje tělo a mou osobnost a vyměnil ji s tělem a osobností někoho jiného. Jsem od té doby strašně unavená, bez nálady, moje chuť na sex zmizela. Navíc možnosti léčby menopauzy jsou vzhledem k mé předešlé anamnéze omezené. A tak kromě jiného trpím vaginální suchostí a infekcemi močových cest. Sex se z něčeho, co byla zábava, změnil na něco, čeho se děsím. Je bolestivý, nepříjemný a dost často končí právě infekcí močových cest,“ popisuje Sarah.

Její manžel má samozřejmě stále stejný sexuální apetit, a i když se snaží být chápavý, je minimálně zmatený. „Jak sám říká, snaží se mě neobtěžovat sexem, ale já cítím povinnost alespoň čtyřikrát týdně ho uspokojit. Není podle mě spravedlivé se na něj vykašlat. Ale klasická soulož mě tak moc bolí, že zatínám zuby, proto se často uchyluji k orálnímu sexu,“ říká.

Její manželství přežívá, protože byla k muži upřímná a vysvětlila mu, co se děje. „Vím, že by mi nezahnul, není ten typ muže, ale bojím se, jak moc špatně se doopravdy cítí. Je mu jen 48 a přišel o jednu z věcí, které v životě miluje nejvíc,“ líčí Sarah.

Eleanor (32): Jsem vyčerpaná z dětí, ale on to chce pořád

Eleanor tvrdí, že její libido je průměrné, ještě než měla děti, vyhovovalo jí užít si tak jednou týdně. „Můj muž má ale vysoké libido, vyžaduje sex minimálně jednou denně, a když odmítnu, trucuje a je nepříjemný,“ říká Eleanor. To, že je její muž sexuálně náročný, věděla odjakživa, ale říkala si, že se s věkem zklidní a jeho potřeby se zmenší. „Pravda je ale taková, že jeho potřeby se nesnižují, a pro mě s dvěma malými dětmi je čím dál těžší ho uspokojit. Nemám čas na nic, ani na spánek, cítím se strašně, jakoby moje tělo ostatní jen využívali. Kojím, abych zajistila potřeby nejmladšího dítěte, to starší je na mě neustále přilepené, k tomu manžel a jeho potřeby. Jsem vyčerpaná, spím maximálně čtyři hodiny denně,“ popisuje Eleanor.

Ta by potřebovala od manžela spíš pomoc s péčí o děti, ale když mu to řekne, skončí to obrovskou hádkou. „Říká, že jsem se změnila. Samozřejmě, že ano. Jsem rodič a můj život se totálně převrátil, on svůj život nezměnil ani trochu. A já jsem opravdu naštvaná, že místo, aby mi pomohl snížit stres a únavu, víc a víc na mě tlačí. Vždy na mě se sexem tlačil, ale dalo se to zvládnout. Ale teď je podle mě vysoce sobecké očekávat stejnou frekvenci sexu jako před dětmi. K sexu s ním se nutím, děláme to tak třikrát týdně, ale pořád je mu to málo. Je strašné žít s někým, kdo chce tolik sexu bez ohledu na to, zda to chce i ten druhý,“ dodává.

Bez ohledu na to, kdo má jaké libido, někdy prostě nemáte na hrátky náladu. A hodí se znát Tipy, jak odmítnout sex, aniž by to narušilo váš vztah

Reklama

Související témata:

Načítám