Hlavní obsah

Pod pokličkou francouzského svádění

Foto: Volodymyr TVERDOKHLIB, Shutterstock.com

Foto: Volodymyr TVERDOKHLIB, Shutterstock.com

Reklama

Jak na pikantní večer s výbušnou afrodiziakální směsí, která podlomí kolena vytouženému protějšku? Zde je několik francouzských tipů, a nemusí to být zrovna ústřice, abyste uspěli!

Článek

Pozvání na galantní večeři domů je nevyhnutelnou součástí svůdného rituálu. Abyste dostali věci do správného sledu, budete muset zapojit trochu fantazie a překvapit chuťové buňky.

Sociologické studie napovídají, že kuchařská dovednost je prostředkem neverbální psychosexuální komunikace, která může zasáhnout až do hlubokého podvědomí. Cestu k němu si můžete vyšlapat nejen s pomocí chřestu, celerového vývaru či passion fruits (vášnivé neboli afrodiziakální ovoce). Umění pověstného francouzkého svádění spočívá především v mistrovství nevyzpytatelného.

Jídlo před sexem: lehké a jednoduché

Chcete-li svést, buďte sexy, a to znamená ve francouzském pojetí jednoduchost a lehkost v delikátním podání! Pravidlo léger (čti ležé, lehký) platí i pro obsah kalorií. Pro Francouze to v tomto případě představuje také netlačit na pilu. Vařte opatrně: připravte si jednoduchý recept, který je větší zárukou úspěchu než složitá kreace. Zklamat mohou nejen vaše kulinářské dovednosti, ale vášni nebude přát ani vysoký obsah kalorií, po kterém sexuální apetit spíš přejde.

Foto: oxyzay, Shutterstock.com

Jídlo musí být lehké, jinak se místo do postele odkulíte maximálně na pohodlnou pohovku, abyste vydechliFoto: oxyzay, Shutterstock.com

Celer na talíři, chlap pod peřinou

I v české tradici je celer pro svůj blahodárný vliv na mužskou potenci notoricky známý a jako přírodní afrodiziakum byl využíván už ve starém Egyptě. O významu celeru v galantní francouzské literatuře poeticky píše i markýza de Sévigné, po které se zachovaly rozkošné dopisy. „Kdyby žena věděla, co celer s mužem dokáže, šla by pro něj pěšky z Paříže až do Říma.“ Markýza mužům chystala gratinované celerové stonky, které pomáhají urychlit produkci testosteronu a androsteronu, aby tak rozehřála apetit ve svém budoáru. Na celeru si pochutnávali společně, protože i u žen vyvolává zvýšenou chuť na sex.

Libido povzbudí chřest a lanýže

Chřest, který nejen náhodou představuje výmluvný falický symbol, má pověst mocného afrodiziaka už od římských dob. Obsahuje bohatý zdroj draslíku, vitaminů A, C, B6 i kyseliny listové, jež zlepšuje schopnost dosáhnout orgasmu u obou pohlaví. A navíc stimuluje i produkci testosteronu, zlepšuje krevní oběh a pomáhá tak kvalitní erekci. Můžete si vychutnat také jednoduché pokrmy ochucené lanýži, které se nejlépe kombinují s těstovinami, bramborami či vejci. Již v roce 1825 proslulý francouzský kuchař Brillat-Savarin poznamenal, že „lanýže způsobují, že ženy jsou něžnější a muži podnikavější“.

Foto: Elena Veselova, Shutterstock.com

Ne nadarmo připomíná chřest penis, dokáže ho totiž rychle postavitFoto: Elena Veselova, Shutterstock.com

Pro lepší sex 4 ústřice denně

Mořské plody a obzvlášť ústřice jsou pro vzrušující večeři skvělá volba, protože obsahují ve velkém množství jód a zinek, tedy stopové prvky známé jako přírodní viagra. Italská firma LELO, specialista na sexuální hračky, doporučila, aby muži jedli 3 až 4 ústřice denně, aby tak kompenzovali nedostatek zinku, o který přichází při každé ejakulaci. Zinek navíc pomáhá posílit i ženské libido. Pokud na ústřice nemáte nebo je nemáte rádi, můžete je nahradit obyčejným vaječným žloutkem nebo syrovými pšeničnými klíčky, které obsahují podobné látky.

Neřestné koření dopamin

Když jsou smysly při chuti, přiložte polínko s hlavním chodem. V hlavní roli jsou neurotransmitery, mezi kterými vede dopamin, jež se uvolňuje právě při milostných hrátkách. Pokud nenápadně doplníte hladinu tohoto hormonu neřesti, povzbudíte touhu na potěšení, ale můžete navíc i trochu zhubnout! Dopamin povzbuzují kvalitní bílkoviny, maso, ryby, vejce, avokádo, sýry, ale také koření jako černý či kajenský pepř, chilli, česnek, rozmarýn, kurkuma a bazalka.

Proč jsou Francouzi štíhlí? Opravdu za to může víno? 

Foto: nadianb, Shutterstock.com

Ostré koření povzbudí k divokému sexuFoto: nadianb, Shutterstock.com

Lektvar lásky z červeného vína

Červené víno uvolní poslední stavidla touhy, ovšem s mírou, abyste předešli nechtěnému efektu. Alkohol je totiž jedna z nejčastějších příčin problémů s erekcí nebo naopak s vybuzenou agresivitou. Zárukou úspěchu mohou být dvě deci tradičního afrodiziakálního vína podle osvědčené středozemské receptury: potřebujete 1 l vína Malaga, 30 g sušeného zázvoru, 30 g vanilkových lusků, 5 hřebíčků a 30 g práškové skořice. Macerujte dva týdny a směs denně míchejte. Vše nakonec přefiltrujte a užívejte si!

Reklama

Načítám