Hlavní obsah

Ragú s hlívou ústřičnou

Hodnocení:
(45)
Foto: Svatava Vašková
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Hlívu ústřičnou lze snadno pořídit ve většině supermarketů čerstvou po celý rok. Nejenže je velmi chutná, ale také podporuje imunitu, protože obsahuje vitaminy a jiné zdraví prospěšné prvky. V tomto jemném ragú jistě zachutná i dětem.

Ingredience pro:
4 porce
  • 300 g hlívy ústřičné
  • 1 šalotka
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 1 hrst mraženého hrášku
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička hladké mouky
  • 1 snítka petrželky
  • 2 lžičky soli
Článek

Postup

Krok 1: Čerstvou hlívu ústřičnou nakrájejte na nudličky. Mrkev, petržel a řapíkatý celer na kostičky. V tlustostěnné hlubší pánvi dejte restovat na másle najemno nasekanou šalotku.

Krok 2: Po chvíli přidejte nakrájenou hlívu ústřičnou, mrkev, petržel a řapíkatý celer. Vše osolte a zalijte vývarem. Hlívu se zeleninou duste doměkka. 

Krok 3: Poté do směsi přidejte mražený hrášek a vše zalijte smetanou, do které předem zamíchejte hladkou mouku. Ragú provařte dalších cca 7 minut. 

Krok 4: Hotovou směs podávejte s vařenou rýží a nasekanou zelenou petrželkou. 

Foto: Svatava Vašková

Výsledek je nejenom dobrý, ale také zdravý a pěkný na pohled

ynezorPumanzeSaNyknalC
23. 11. 2021

Reklama

Sdílejte článek