Hlavní obsah

Sex jako pomocník: Kdy si ho naordinovat?

Foto: dekazigzag, Shutterstock.com

Foto: dekazigzag, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sex jako pomocník? A proč ne!? Při správném načasování vás může posunout dál, a to jak v pracovní, tak i soukromé oblasti. Stačí vědět, kdy si sundat podprsenku a kalhotky a nastavit tělo slastnému hýčkání!

Článek

Sexuální touha je individuální. Zatímco jeden se může milovat každý den (klidně i několikrát), tomu druhému stačí hupsnout do peřin nárazově, třeba v průměru dvakrát měsíčně. Existují však situace, kdy je nanejvýš šalamounské trochu se přemoci a dát sexu zelenou i přes původní nechuť. Zvlášť za těchto čtyř okolností pozitivní dopady erotických hrátek, při kterých se dají použít i nehty, nesmírně oceníte!

1. Před pracovní poradou

Pokud vás čeká důležité jednání nebo pracovní porada, pomilujte se hned ráno, a to navzdory nevyčištěným zubům. Vědci apelují, že sex po zazvonění budíku přispívá k výkonnosti a kreativitě. Ti, kdo se mazlí ještě před vypitím šálku kávy, udávají, že jsou v zaměstnání spokojenější, což potvrdil výzkum na vysoké škole podnikání v Oregonu.

Skotští akademici, kteří sledovali skupinu mužů a žen, jež se připravovali na nějakou klíčovou pracovní schůzku, zase odhalili, že u jedinců majících sex několik hodin před plánovaným časem významného setkání klesá hladina stresového hormonu kortizolu a naopak dochází k nárůstu dopaminu a endorfinů, chemikálií štěstí. Výsledkem je, že pakliže i vy včas dáte průchod svým vášním, nebudete před výzvami, zkouškami, testy a zásadními zlomy v zaměstnání tak nervózní.

2. Na výletě

Stezka korunami stromů, lesopark, vodní nádrž, lom, zoo. Je jedno, kam o víkendu zamíříte, zkuste si naplánovat nocleh ve stanu, v autě, u příbuzných či ve znovuotevřeném penzionu. Statistiky potvrzují, že 74 procent párů, které spolu vyrazí mimo domov, mají sex aspoň jednou za dva dny dovolené nebo volna. A všechny udávají, že se jedná o skvělý zážitek vybočující z každodenní rutiny, díky kterému mají k protějšku emočně i citově blíž. Ale kdo by se tomu divil? Již dřív se prokázalo, že společné chvíle posilují partnerské pouto!

Foto: Igor Serik, Shutterstock.com

Výzkumy hovoří jasně: ranní milování zvyšuje spokojenost a angažovanost zaměstnanců v práciFoto: Igor Serik, Shutterstock.com

3. Při bolestech hlavy

Úporné bolesti hlavy jsou velmi nepříjemné. Zatímco mnoho lidí ihned sahá po známé růžové tabletce z lékárny, která „vyhledá zdroj bolesti a ihned ji utlumí“, existují i jiné možnosti, jak si ulevit. Sex! Výzkum z univerzity v Münsteru v Německu odhalil, že u více než poloviny pacientů trpících migrénou, kteří se v době svého sníženého zdravotního pohodlí pomilují, dojde ke zlepšení příznaků. Tamní vědci navíc tvrdí, že u každého pátého pacienta milování bolest hlavy zkrotí úplně. A prý za tím stojí uvolňování endorfinů. Chvála jim! Že by zrovna na nich byli závislí největší náruživci historie?

4. Po cvičení

Leckdo se momentálně snaží, aby shodil kila, která se mu „záhadně“ usadila na problematických partiích během pandemie. Konkrétní data jsou přitom jasná. Třetina Čechů (31 %) starších 18 let přibrala na váze aspoň pět kilo, jak dokládá Ipsos, společnost zabývající se průzkumem trhu. S tím je opravdu nutné něco udělat! Chodíte běhat, skáčete přes švihadlo? V pořádku, zbavíte se kalorií a navíc zvýšíte průtok krve v těle – včetně pánevní oblasti. O kolik a proč je to fajn? Tohle vás dostane!

Když výzkumníci z Texaské univerzity v Austinu porovnávali tělesné reakce několika žen před a po 20 minutách jízdy na kole, zjistili, že se průtok krve do genitálií u zkoumaných dobrovolnic navýšil o neuvěřitelných 169 procent! Prokrvenější klín, který nikdy nespí, je citlivější a vnímavější vůči dotekům a stimulaci.

Využijte toho, po fyzické aktivitě si dejte sprchu a běžte na věc. Možná, že se i orgasmus dostaví mnohem rychleji! A pozor, sex taky patří mezi sportovní výkony. Podle všeho se tuky spalují hlavně v jezdecké pozici (vy nahoře) a ve vertikálních polohách, tedy vestoje. Zapojuje se tak více svalů. Berte to jako bonus na závěr.

Načítám