Hlavní obsah

Single versus zadaní. Kdo má víc erotických snů?

Foto: Iryna Kalamurza, Shutterstock.com

Foto: Iryna Kalamurza, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Svléká vás. Nejdřív pohledem, pak rukama. Cítíte jeho vlhké rty na krku a už se nemůžete dočkat, až sjede o kousek níž. Tělem vám pulzuje krev, chvějete se vzrušením. Vtom se probudíte. Ona to není realita? Jaká škoda! Víc takových snů! Mají je častěji zadaní, nebo svobodní? A jak si je přivolat?

Článek

Mokré flíčky na prostěradle. Běžné, vždyť i ženy mají noční erekci! Výzkum uveřejněný v odborném časopise Journal of Psychology, za kterým stojí němečtí vědci z lékařské fakulty v Mannheimu a univerzity ve Freibergu, odhalil, že drtivá většina lidí má aspoň občas erotické sny.

Z 823 respondentů to uvedlo 93 % mužů a 86 % žen, přičemž akademici vypočítali, že co se týče konkrétní frekvence, tak erotický nádech s flirtováním, líbáním a pohlavním stykem má jeden z pěti nočních příběhů. Existují v tomhle směru nějaké rozdíly mezi zadanými a svobodnými? I tohle vědce zajímalo.

Vysněný milenec na zavolání

Proto se v rámci svého on-line průzkumu ptali účastníků (467 žen a 356 mužů průměrného věku 49 let) také na to, zda mají partnera. Mělo to vliv na jejich snění? U nezadaných bylo 16,5 % snů hodnoceno jako sexuální ve srovnání s 17,3 % u lidí žijících ve vztazích. Rozdíl je tedy minimální.

Je zřejmé, že sny tohoto typu má pravděpodobně skoro každý, i když, upřímně řečeno, někteří si stěžují, že k nim chlípný plastický chirurg, náruživý gynekolog nebo atraktivní kolega nechodí tak často, jak by si přáli. Jestli k nim patříte, zkuste jeden překvapivě efektivní fígl!

Foto: Pixel-Shot, Shutterstock.com

I vám zdá o sexy instalatérovi, který opraví víc než jen ucpaný odpad?Foto: Pixel-Shot, Shutterstock.com

O povaze snu rozhoduje spánková poloha

V nedávné studii publikované v odborném časopise Dreaming vědci provedli průzkum u 670 vysokoškolských studentů (34 % mužů, 66 % žen) v Hongkongu. Účastníci byli požádáni, aby uvedli, jak často mají určité typy snů a také intenzitu těchto snových fantazií. Respondenti zároveň vyplnili dotazník, kde se svěřili, jaké polohy zaujímají při spánku.

Většina účastníků (71 %) uvedla, že preferuje pouze jednu dominantní polohu pro noční relaxaci – spánek na levém boku. Zbytek spal na zádech (23 %) nebo na břiše (6 %). Poloha na levém boku je podle lékařů nezdravější: zlepšuje trávení, dochází k lepšímu prokrvování srdce a šťastná je i páteř, která má nejlepší podporu ve svém přirozeném zakřivení. Všechno tohle je sice hezké, ale chcete-li mít sexuální sny, je nutné vzdát se těchto výhod a přetočit se na břicho.

Foto: Maridav, Shutterstock.com

Spánková poloha souvisí s četností erotických snůFoto: Maridav, Shutterstock.com

Jak přivolat horký sen? Spěte na břiše

Výše uvedený experiment totiž ukázal, že čím častěji lidé spali na břiše, tím pravděpodobněji hlásili vlastní snové „pornofilmy“, obvykle s nádechem BDSM (svazováním, lehkým bitím či vězněním). A důvod?

Ačkoli získané údaje neumožňují s jistotou určit, kde je pravda, teorie autorů studie je taková, že tato poloha vytváří určitý tlak na genitálie a ten se přenáší do snů. Spánek na břiše může vyvíjet tlak na hrudník a potenciálně ztěžovat dýchání, proto se objevují příběhy o dušení či jiných tvrdších praktikách. Pochopitelně je zapotřebí další výzkum, aby se zjistilo víc, nicméně už teď je provokativní možnost, jak si v noci užít prostřednictvím spánkové polohy, nesmírně zajímavá.

Načítám