Hlavní obsah

Courtney Love je 56. Které slavné ženy přišly o manžela?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když si v roce 1992 brala na pláži Waikiki jednoho z největších hudebníků 90. let, netušila, že zanedlouho bude stát u jeho hrobu. Manželství Courtney Love a Kurta Cobaina nemělo šťastný konec. Které další páry rozdělila neúprosná smrt?

Článek

Musely se vypořádat se smrtí nejbližšího člověka i s tlakem veřejnosti. Ne vždy je totiž společnost toužila vídat po boku uznávaného idola. Tyhle dámy si zkrátka vytrpěly své a pojí je mnohem víc, než se na první pohled může zdát.

Courtney Love (56)

S Kurtem Cobainem († 27) se seznámila v lednu 1990, a ačkoliv byli zamilovaní až po uši, jejich vztah idylku nepřipomínal: večírky plné alkoholu a tvrdých drog střídaly pobyty v léčebnách. Jenže frontman skupiny Nirvana své démony nikdy nepřekonal. 8. dubna 1994 byl nalezen s prostřelenou hlavou a smrtelnou dávkou heroinu v těle.

Datum úmrtí určila pitva na 5. dubna. A příčina? Sebevražda. S tou se ovšem někteří fanoušci pořád nechtějí smířit a vinu přičítají bývalé striptérce a zpěvačce kapely Hole. Courtney Love už ale konspirační teorie neřeší a – stejně jako milovníkům nesmrtelného hitu Smells Like Teen Spirit – jí zůstane Kurt Cobain navždy v srdci.

Foto: Profimedia.cz

S Curtem Kobainem má Courtney Love dceru Frances Bean Cobain. Letos v srpnu oslaví 28. narozeniny a dosáhne tak věku, kterého se její otec nedožilFoto: Profimedia.cz

Yoko Ono (87)

John Lennon (†40) žil s manželkou Cynthií (†75) a synem Julianem (57), a pak se zbláznil do excentrické Japonky. Poprvé se setkali v listopadu 1966 a ona ho okouzlila natolik, že blízké opustil a v březnu 1969 jí slíbil věrnost pod Gibraltarskou skálou. Ostře sledovaná svatba vyvrcholila líbánkami v Amsterodamu.

Novomanželé svolali tiskovou konferenci do hotelového pokoje a odstartovali tzv. postelovou kampaň za mír, jíž vyjádřili nesouhlas s válkou ve Vietnamu. Yoko Ono ale nepatřila mezi miláčky veřejnosti. Když v dubnu 1970 svět zasáhla zpráva o rozpadu slavné kapely, měli fanoušci hned jasno, kdo za to může. Pohádkový konec nečekal ani zamilovanou dvojici. Romantický příslib „dokud nás smrt nerozdělí“ přišel příliš brzy, 8. prosince 1980 zastřelil fenomenálního umělce šílený fanoušek.

Foto: Profimedia.cz

Yoko Ono má s Johnem Lennonem syna Seana (44), z předchozího vztahu dceru Kyoko Chan Cox (56)Foto: Profimedia.cz

Vendula Pizingerová (48) 

Na manželství nezanevřela ani po smrti svého prvního chotě Karla Svobody († 68). Za známého skladatele byla vdaná dvanáct let. Když se jim v roce 1996 narodila dcera Klárka, vypadalo to, že pár s třiatřicetiletým věkovým rozdílem nemůže být šťastnější. Dcerka ale ve čtyřech letech podlehla leukemii.

V roce 2005 přišel na svět syn Jakub, jenže o dva roky později, 28. ledna 2007, našla Vendula, tehdy ještě Svobodová, manžela mrtvého na zahradě s kulkou v hlavě – hitmaker trpěl depresemi a vyřešil je takhle smutným způsobem. V roce 2009 se vdova vdala za Patrika Auše (42) a po třech letech se rozvedli. Poslední ano řekla Josefu Pizingerovi (32) před pěti lety a letos 1. května se pochlubili radostnou událostí: Čekají miminko!

Foto: Profimedia.cz

Po smrti dcerky založila Vendula Pizingerová Nadační fond Kapka naděje, který pomáhá nemocným dětemFoto: Profimedia.cz

Dagmar Havlová Veškrnová (67)

Jako Dagmar Veškrnovou ji diváci milovali. Na svém kontě má desítky divadelních i filmových rolí a v 80. letech patřila mezi nejobsazovanější české herečky. Sympatie veřejnosti značně ochladly, když se v roce 1997 vdala se za tehdejšího prezidenta Václava Havla (†75). Veselka proběhla necelý rok po smrti jeho ženy Olgy (†62), kterou lid zbožňoval, a nová první dáma musela o přízeň národa bojovat.

Herecké kariéry se vzdala a věnovala se povinnostem, které souvisejí s rolí manželky prezidenta, a až do jeho odchodu 18. prosince 2011 mu byla nejmilejší oporou. V poslední době zařadila zpět do svého kalendáře natáčecí dny. Už jste viděli její novou komedii Vlastníci (2019)?

Foto: Profimedia.cz

I Dagmar Havlová se věnuje charitě. Nadace Vize 97 se orientuje na počiny v kulturní oblasti a na pomoc ve zdravotnictvíFoto: Profimedia.cz

Ivana Gottová (44)

Ovdověla loni na podzim. Přestože Mistr bojoval s rakovinou od roku 2015, smrt mnohonásobného slavíka zasáhla republiku jako blesk z čistého nebe. Karel Gott (†80) odešel ve spánku 1. října 2019 v rodinném kruhu ve vile na Bertramce a hned nazítří tam přišly zástupy lidí uctít jeho památku.

Jako manželé spolu Gottovi žili od roku 2008 a z jejich vztahu vzešly dvě dcery – Charlotte Ella (14) a Nelly Sofie (12). Další smutnou zprávu rodina oznámila letos 15. června: musela se rozloučit se Stellou, milovanou zpěvákovou fenkou retrívra, která podlehla lymfomu.

Foto: Profimedia.cz

Ivana Gottová byla manželovi oporou a společně patřili mezi nejstabilnější páry českého showbyznysuFoto: Profimedia.cz

Reklama

Související témata:

Načítám