Hlavní obsah

Slavní, kteří se brali mladí. Komu to (zatím) vydrželo?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Kam tak spěchají, vždyť si ještě nic neužili! Nevědí nic o životě, nejsou na takový závazek připravení! Řeč je o lidech, kteří se podle svého okolí ženou do chomoutu příliš mladí. I mezi slavnými se najdou ti, kdo si ano řekli okolo dvacítky. Jak jejich manželství dopadlo?

Článek

Ideální věk na svatbu neexistuje. Ale aktuální data z ČSÚ říkají, že průměrný věk českých nevěst při první svatbě překročil poprvé třicítku. Někteří odborníci uvádějí, že to tak je ideální, protože jsou snoubenci již vyzrálé osobnosti a vědí, co od života chtějí. Ale rozhodně to neznamená, že vzít se dříve nebo výrazně později předurčuje manželství ke krachu.

Ti, kdo se k oltáři vydají mladší, než je zrovna zvykem, argumentují, že si byli jistí, a tak nebylo nač čekat. Mnohým to stále klape, jiní se rozešli... Ale to se stává i párům, které se braly ve vyšším věku.

Hailey (25) & Justin (27) Bieberovi

Modelka z klanu Baldwinů a populární zpěvák spolu krátce randili, když jí bylo 16 let, vážný vztah navázali o pár let později a na podzim 2018 si na newyorské radnici řekli ano. Nevěstě bylo 21 let, směla tedy v USA své ano i zapít. Zpěvák toužil po zázemí, ale zároveň ho poznamenaly zkušenosti s drogami a svět showbyznysu – měl problém s traumaty z minulosti a s důvěrou, a tak to s ním nebylo zpočátku růžové. Rok po svatbě uspořádali druhou veselku, výrazně luxusnější, pro rodinu a přátele. A ač se denně řeší jejich rozchod nebo těhotenství, oni si užívají manželství a nikam nespěchají.

Foto: Profimedia.cz

Jsou v hledáčku bulvárních novinářů, a když Justin Bieber položil manželce ruku na bříško, měli všichni jasno... Oni ale tvrdí, že na miminko nespěchajíFoto: Profimedia.cz

Sophie Turner (25) & Joe Jonas (32)

Představitelka Sansy Stark ze Hry o trůny (2011–19) a člen kapely Jonas Brothers se poznali díky společným přátelům, ale nejdřív se dlouho sledovali on-line. V roce 2019 oznámili zásnuby a mnohé překvapilo, že se svatbou neotáleli. Nevěstě bylo 23 let a navíc se vzali hned dvakrát. Pro svatbu ve Francii potřebovali být zákonně oddáni v USA, takže je nejdřív v Las Vegas oddal Elvis a později si řekli ano v Evropě mezi blízkými. A dnes mají roční dcerku Willu. Herečka vysvětlila, že když víte, že jste potkali toho pravého, není důvod čekat. Navíc ona se prý cítí starší – tak na třicet.

Foto: Profimedia.cz

On už věk na ženění měl, u ní mnozí nechápali, proč tak spěchá. Ale Sophie Turner si byla jistá, že našla muže svého životaFoto: Profimedia.cz

Natalie Anne Bryant (37) & Taylor Hanson (38)

Zpěvák z populárního bratrského tria Hanson patřil v 90. letech k idolům mladých žen. O tom, kde přesně se potkal se svou životní láskou, nemají fanoušci úplně jasno, každopádně mu bylo 18 a jí 17 let a vzali se o dva roky později. Dnes jsou sedminásobnými rodiči, on stále hraje a ona mimo jiné píše blog o mateřství. Že je sedm dětí celkem dost? Pro hudebníka běžný počet, sám má šest sourozenců. Fanouškům se jeho žena zpočátku nepozdávala, ale roky plynuly, děti přibývaly a dnes už je jasné, že tohle manželství má pevné základy.

Foto: Profimedia.cz

Bylo jim sotva dvacet, když si řekli ano. Ale evidentně věděli, do čeho se pouštějíFoto: Profimedia.cz

Kristýna Boková (40) & Pavel Liška (49)

Když dnes sympatická tanečnice a herečka hodnotí své manželství s oceňovaným hercem, říká, že byli blázni. Ale byla to velká láska a krásná svatba (2002) na louce na farmě Bolka Polívky (72). Dceři bývalého disidenta Johna Boka (76) bylo 21 let a její otec řekl, že se sice berou po krátké známosti, ale že dceřin nastávající do Bokovic rodiny zapadl. O tři roky později se narodil syn Šimon Samuel. Manželství trvalo jedenáct let a spekulovalo se o nevěrách z její strany.

Foto: Kundrát / CNC / Profimedia

Velká osudová láska, krásná romantická svatba... To prostě k mládí patří a byla by škoda na něco čekat. A že to někdy nevyjde? Takový už je životFoto: Kundrát / CNC / Profimedia

Melanie Griffith (64) & Don Johnson (71)

Poznali se, když jí bylo 14 let a on hrál ve filmu s její matkou. Čtyři roky spolu randili a v roce 1976 se vzali, nevěstě bylo krásných 18 let. Po šesti měsících se ovšem rozešli a každý měl jiné partnery. Jejich cesty se znovu spojily, když se herečka vzpamatovávala z druhého rozvodu a on jí pomáhal zbavit se závislosti na alkoholu. Slovo dalo slovo, znovu se vzali a narodila se jim dcera Dakota (32). Ale ani druhý manželský pokus bohužel nevyšel a v roce 1996 se rozešli.

Foto: Profimedia.cz

Byli párem snů, ale ani opakovaný pokus o manželství nevyšelFoto: Profimedia.cz

Demi Moore (59) & Freddy Moore (71)

Jedna z nejkrásnějších hollywoodských hereček byla vdaná třikrát a poprvé řekla ano už v 18 letech. Jejím manželem se stal zpěvák, jehož jméno dodnes nosí, i když s ním byla jen několik let. Ve svých pamětech herečka přiznala, že ho podvedla noc před svatbou, kdy odešla z rozlučky se svobodou s jiným mužem. Později přiznala, že se svatbou snažila jen rozptýlit, aby nemyslela na smrti otce.

Foto: Profimedia.cz

Demi Moore byla vdaná třikrát a dnes se stále častěji objevují informace, že už delší dobu žije se ženouFoto: Profimedia.cz

Reklama

Související témata:

Načítám