Hlavní obsah

Kamarádství podle horoskopu: Berani jsou jako časovaná bomba, Raci se hned urazí

Foto: Liderina, Shutterstock.com

Foto: Liderina, Shutterstock.com

Reklama

Být dobrým přítelem není jednoduché, každý občas chybuje. Jakých prohřešků se nejčastěji dopouští jednotlivá znamení zvěrokruhu? Čtěte dál, abyste zjistili, na co si u sebe nebo u jiných dávat pozor.

Článek

Nikdo není dokonalý. Každý z nás se občas zachová sobecky a upřednostní sebe před přáteli, i když by jim mohl snadno pomoci. Jakých chyb se jednotlivá znamení v přátelských vztazích dopouští nejčastěji? V čem se na ně jejich kamarádi nemůžou spolehnout a na čem by tedy měli zapracovat?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Nikdo se neumí vytočit tak jako Berani – a to i kvůli naprosté hlouposti. Kamarádit se s nimi je trochu jako kamarádit se s časovanou bombou, zvlášť když není po jejich. Umí být velmi dětinští a vztekat se a trucovat jako malé děti. Přátelství s nimi je extrémně turbulentní, neustále s přáteli soutěží a hádají se jen tak pro legraci. Kromě toho jsou ohromně netrpěliví a neumí zpomalit a dát druhým prostor, který potřebují. Berani jsou zkrátka jako tornádo a přátelství s nimi může být dost vyčerpávající.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci jsou ohromně tvrdohlaví, a to může být v přátelství problém – většinou umí být tolerantní a vycházet druhým vstříc, ale jak se k něčemu rozhodnou, nehnete s nimi. Do všeho navíc bude mluvit jejich nejistota – ačkoli můžou působit sebevědomě, v hloubi duše se bojí, že nejsou dost dobří, že je nikdo nemůže mít rád jen tak. A právě na základě tohoto strachu druhé buď preventivně odstrkují, nebo jim naopak visí na krku. Je potřeba mít s nimi trpělivost a ukazovat jim svou lásku.

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Přátelství Býka vás může poněkud dusitFoto: Look Studio, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci bývají kamarádi, kterým voláte ve chvíli, kdy si chcete užít zábavu a pořádně zapařit. Umí se bavit jako málokdo – ale zodpovědnosti aby u nich jeden pohledal a spoleh na ně taky moc není. Ačkoli jsou zábavní a snadno se s nimi povídá, umí nečekaně obrátit a změnit názor a vykašlou se na vás, když to nejméně čekáte. Snadno se začnou nudit a hledat si nové rozptýlení. Občas s nimi máte pocit, že jste se vrátili do školky – jeden den vás bezmezně milují, a druhý den už s vámi „neka“.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci moc přátel nemají, protože se jim zdá, že je nepotřebují. Centrem jejich existence je rodina. Když se však s někým spřátelí, je to navždy, vlastně ho jakoby adoptují (což může být někdy dost náročné). Raci se urazí, pokud jim nevěnujete dost pozornosti. Cítí se pak zanedbávaní, osamělí, opuštění. Umí emočně vydírat a plakat, protože jste jim neodpověděli na zprávu, i když jste si ji přečetli. Někdy zkrátka tak trochu visí svým kamarádům na krku. A přitom s těmi nejlepšími úmysly.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi jsou okouzlující, šarmantní, je s nimi zábava – ale často mluví jen a jen o sobě. Někdy zkrátka zapomenou na to, že přátelství by mělo fungovat oběma směry a že se svět netočí jen kolem nich. Svoje kamarády štvou občas tím, že musí být vždycky po jejich – automaticky všechno naplánují, všechno zařídí a všechno rozhodnou. Ani je nenapadne, že by se měli zeptat na názor druhého. Upřímně mají za to, že jejich představa je ta správná a nejlepší.

Foto: Jovica Varga, Shutterstock.com

Lvi jsou dobří kamarádi, ale hlavně pro submisivnější povahyFoto: Jovica Varga, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny zbožňují dokonalost a kladou velké nároky – na sebe i na ostatní. Pokud chcete slyšet upřímný názor, a to i hodně kritický, zeptejte se Panny. Nikdo neumí kritizovat tak trefně jako ony. Pokud ale toužíte po podpoře nebo pochvale? Jděte o dům dál, to je něco, co Panny neumí. Jejich komentáře mohou být naopak kruté, aniž by si to uvědomily. Kromě toho se často stane, že dají přednost práci před přátelstvím, protože povinnosti jsou pro ně nadevše.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy špatně snáší konflikty, takže udělají všechno proto, aby nemusely říkat ne. A pak z toho obviňují druhé. Navíc věci až přehnaně promýšlejí a dokáží toto umění dovést do takového extrému, že si z jednoho slovíčka poskládají v hlavě komplikovaný příběh a pak se na vás naštvou kvůli něčemu, co jste vůbec neřekli ani neprovedli. Je to proto, že si na ostatní projektují vlastní strachy a obavy. A kromě toho často zmizí z povrchu zemského, jakmile se zamilují.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři si k sobě někoho pouští jen velmi opatrně a neochotně, proto působí chladně a odtažitě. Jakmile ale začnou někoho považovat za svého přítele, rvali by se za něj do posledního dechu. Tedy dokud je nějak zásadně nezklame. „Zrada“ je pro Štíry neodpustitelná, ať už jde o lež, nebo jiný podraz. Jakmile získají pocit, že svému příteli nemohou věřit, je konec, úplně ho odstřihnou. Kromě toho se svými blízkými rádi manipulují tak, aby si sami ulehčili život – a vlastně jim to ani nedochází.

Foto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

„Zradu“ Štír neodpustí ani nejlepšímu a letitému příteliFoto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci se skamarádí snadno. Jsou otevření a společenští. Neumí si však dělat přátele na dlouhou dobu, často je střídají a rozhodně se k ničemu neupisují. Jsou neustále obklopení lidmi, které mají upřímně rádi, ale lehce se jim stane, že si na ně za měsíc už ani nevzpomenou. Problémy neřeší, utíkají před nimi, a jakmile v kamarádství přestane být všechno růžové, často berou do zaječích.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi na přátelství dost často zapomínají – středobodem jejich života bývá kariéra. Na partnera a rodinu si ještě místo udělají, ale kamarádi? Pro ně zkrátka není prostor. Pokud už kolem sebe někoho bližšího mají, často jde o přátelství poněkud povrchní. Neotvírají se skutečně, drží si přátele od těla a zachází s nimi spíš jako se známými. Působí odtažitě a chladně, a tím mohou druhé zraňovat.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři jsou sice chytří a kreativní, ale umí být taky pěkně chladní. Nedělá jim problém kohokoli odstřihnout bez většího důvodu – zkrátka je vítr zavane někam jinam. Nejsou sentimentální, snadno si hledají nové přátele a v kombinaci s jejich bezohledností to někdy může znamenat, že druhým ublíží, aniž by jim to vůbec došlo. Když vám Vodnář na půl roku odtančí ze života a pak se ozve, jako byste se viděli před týdnem, neberte si to osobně – jim to vážně nepřipadá zvláštní.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Lidé narození v Rybách jsou ohromně starostlivými přáteli. Naslouchají, pomáhají, jsou vždycky nablízku – někdy až moc. Občas mají problém respektovat hranice druhého a pochopit, že s nimi nechcete trávit každou volnou chvíli. Problémem může být i jejich přecitlivělost – všechno si berou osobně a jako útok na sebe, ačkoli jde třeba o dobře míněnou diskuzi nebo snahu pomoci. Nikdo se neumí urazit tak dokonale jako právě Ryby a jejich emoční vydírání také nemá konkurenci.

Reklama

Související témata:

Načítám