Hlavní obsah
Foto: Anita Ponešová

Foto: Anita Ponešová

Děti toasty milují. Nabídněte jim vylepšenou dvoupatrovou verzi: můžete do ní schovat zbytky pečeného kuřete z víkendu a porci zeleniny. A příprava je rychlá, i když zrovna žádné zbytky nemáte. Pošírovaná kuřecí prsa uděláte do půl hodiny a v mezičase si můžete nachystat všechny ostatní ingredience.

10 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Na pošírovaná kuřecí prsa
  • 2 ks kuřecích prsou
  • 1 l vody
  • 5 kuliček pepře
  • 2 kuličky nového koření
  • 1 snítka listové petržele
  • 3 plátky citronu
  • 1 lžička soli
Na ochucenou majonézu
  • 3 lžíce majonézy
    3
  • 1 lžička dijonské hořčice
    10
  • 1 špetka čerstvě mletého pepře
  • 1 špetka cukru
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 špetka soli
Na dokončení
  • 12 plátků světlého toastového chleba
    1
    7
  • 8 plátků slaniny
  • 1 hrst mixu listových salátů
  • 2 ks rajčat
  • 1 půlka salátové okurky
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Jak na pošírovaná kuřecí prsa? Do rendlíku, do kterého se vám kuřecí prsa tak akorát vejdou, dejte vodu, přidejte ostatní ingredience a přiveďte k varu. Pak stáhněte plamen, do vody vložte kuřecí prsa tak, aby byla zcela pokrytá tekutinou, přiklopte pokličkou a těsně pod bodem varu táhněte asi 10 až 12 minut (vyšší kousky prsou i 15 minut). Poté vypněte a nechte pod pokličkou v horké tekutině alespoň 15 až 20 minut dojít. 

02.

Zatímco se kuře pošíruje, rozložte plátky slaniny na plech na pečicí papír a v troubě pod grilem je upečte dokřupava – potrvá to asi 10 minut. V misce promíchejte majonézu s ostatními surovinami. Omyjte a osušte zeleninu – salát rozeberte na jednotlivé lístky, rajčata a okurku nakrájejte na kolečka.

03.

V toustovači opečte plátky chleba a sestavte toasty: spodní krajíček potřete ochucenou majonézou, obložte listy salátu a zeleninou, na prostřední plátek znovu naneste majonézu, přidejte salát, pošírované kuře a plátky křupavé slaniny a přiklopte posledním krajícem chleba.

Foto: Anita Ponešová

Lehce stravitelné bílé maso, čerstvá zelenina, zdravá majonéza a nasucho opečený toast... Trocha křupavé slaninky nikomu neuškodí!Foto: Anita Ponešová

Související témata:

Načítám