Hlavní obsah
3,3
(35)
Foto: Anita Ponešová

Foto: Anita Ponešová

Aktualizováno

Děti toasty milují. Nabídněte jim vylepšenou dvoupatrovou verzi: můžete do ní schovat zbytky pečeného kuřete z víkendu a porci zeleniny. A příprava je rychlá, i když zrovna žádné zbytky nemáte. Pošírovaná kuřecí prsa uděláte do půl hodiny a v mezičase si můžete nachystat všechny ostatní ingredience.

10 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Na pošírovaná kuřecí prsa
  • 2 ks kuřecích prsou
  • 1 l vody
  • 5 kuliček pepře
  • 2 kuličky nového koření
  • 1 snítka listové petržele
  • 3 plátky citronu
  • 1 lžička soli
Na ochucenou majonézu
  • 3 lžíce majonézy
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 špetka čerstvě mletého pepře
  • 1 špetka cukru
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 špetka soli
Na dokončení
  • 12 plátků světlého toastového chleba
  • 8 plátků slaniny
  • 1 hrst mixu listových salátů
  • 2 ks rajčat
  • 1 půlka salátové okurky
Článek

Postup

01.

Jak na pošírovaná kuřecí prsa? Do rendlíku, do kterého se vám kuřecí prsa tak akorát vejdou, dejte vodu, přidejte ostatní ingredience a přiveďte k varu. Pak stáhněte plamen, do vody vložte kuřecí prsa tak, aby byla zcela pokrytá tekutinou, přiklopte pokličkou a těsně pod bodem varu táhněte asi 10 až 12 minut (vyšší kousky prsou i 15 minut). Poté vypněte a nechte pod pokličkou v horké tekutině alespoň 15 až 20 minut dojít. 

02.

Zatímco se kuře pošíruje, rozložte plátky slaniny na plech na pečicí papír a v troubě pod grilem je upečte dokřupava – potrvá to asi 10 minut. V misce promíchejte majonézu s ostatními surovinami. Omyjte a osušte zeleninu – salát rozeberte na jednotlivé lístky, rajčata a okurku nakrájejte na kolečka.

03.

V toustovači opečte plátky chleba a sestavte toasty: spodní krajíček potřete ochucenou majonézou, obložte listy salátu a zeleninou, na prostřední plátek znovu naneste majonézu, přidejte salát, pošírované kuře a plátky křupavé slaniny a přiklopte posledním krajícem chleba.

Foto: Anita Ponešová

Lehce stravitelné bílé maso, čerstvá zelenina, zdravá majonéza a nasucho opečený toast... Trocha křupavé slaninky nikomu neuškodí!Foto: Anita Ponešová

Reklama

Související témata:

Načítám