Hlavní obsah

Totální proměna. Muž zhubl bez cvičení 134 kilo

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Denně vykouřil tři krabičky cigaret a vypil až osm litrů coly. Stravoval se vesměs ve fast foodech. Vážil 210 kilogramů a i chůze už mu dělala problémy. Kvůli malému synovi se ale odhodlal ke změně. Zach Moore (35) z Floridy dokázal během roku a půl shodit 134 kilogramů!

Článek

Zdravotní potíže a hlavně strach, že neuvidí svého dnes už osmiletého syna vyrůstat, donutily Zacha Moora k obrovské životní změně. Změna jídelníčku, operace žaludku a pravidelná chůze stačily k tomu, aby se z morbidně obézního muže s BMI 60 stal chlap se zdravou váhou.

Nebyl to život

Když se podívá zpět, nechápe, jak mohl nechat věci zajít tak daleko. Ještě v roce 2013 vážil skoro 210 kilogramů, denně vypil litry sladkých limonád, vykouřil až 60 cigaret a spořádal, co mu přišlo pod ruku.

Jen ke snídani vypil dva litry coly a spořádal několik tučných muffinů. V průběhu dne pak jedl všechno možné, především jídla z rychlého občerstvení. Problém nebyl jen v množství a tučnosti jídla, ale i v jeho podivných chutích. „Když jsem dostal chuť na pizzu s jahodami, ančovičkami a masovými koulemi, prostě jsem si ji sehnal a snědl,“ vzpomíná Zach.

Foto: Profimedia.cz

Zach byl opravdu velmi obézníFoto: Profimedia.cz

Přišla motivace

V roce 2013 skončil v nemocnici s otravou z jídla, což byl ale okamžik, kdy si uvědomil, že takhle žít nechce. „Měl jsem spoustu zdravotních obtíží. Těžce se mi dýchalo, už i chůze byla problém, nemohl jsem spát, neměl jsem žádný sexuální apetit, denně jsem na všechny své problémy polykal tuny prášků,“ vypráví Zach. Tehdy v nemocnici si prý uvědomil, že nejde jen o něj, ale především o jeho rodinu a tehdy zhruba ročního synka. „Nechtěl jsem být jen náhrobní kámen, ke kterému moje žena a můj syn budou chodit vzpomínat,“ dodává Zach.

Foto: Profimedia.cz

Je to obrovská proměna, která si zaslouží obdivFoto: Profimedia.cz

Prvních 50 kilo dole

A tak se rozhodl k totální změně. Ze dne na den skoncoval s limonádami a fast foodem, zásadně omezil cukry, přestal i kouřit. Během prvních sto dní takto zhubl asi 50 kilogramů, což ho motivovalo k dalším změnám.

V květnu 2014 podstoupil operaci žaludku a jakmile se po ní zotavil, začal chodit. „Nikdy jsem necvičil, nikdy jsem nebyl v posilovně. Ale začal jsem chodit. Nejdřív jsem denně ušel tak jeden a půl kilometru, nyní už jsou dny, kdy nachodím i dvacet čtyři kilometrů,“ líčí Zach.

Výsledek? Rok a půl od prvních změn se Zach dostal na zdravou váhu 76 kilogramů. Trápilo ho ale asi 13 kilogramů přebytečné kůže, i té se ale nakonec s pomocí plastických chirurgů zbavil.

Foto: Profimedia.cz

Zach hubl především kvůli své rodině, manželce a malému synoviFoto: Profimedia.cz

Konečně žiju!

Svou proměnu prostřednictvím fotek sdílí i na sociálních sítích, kde má zhruba 2000 sledovatelů. Mnozí z nich ho ale obvinili, že své fotky upravuje. Zach ale tvrdí, že tohle nemá zapotřebí, že ukazuje svou skutečnou cestu. A jeho současný životní styl je prý důkazem. „Konečně normálně žiju a dělám všechny ty věci, které rodiny běžně dělají. Můžu chodit, jezdit na kole, plavat, běhat,“ raduje se mladý muž.

Jeho neuvěřitelný úspěch překvapil i jeho blízké a lékaře. „Tohle nikdo nečekal. Já, moje žena i moji lékaři jsme věděli, že musím zhubnout. Že ale bude ten úbytek tak velký, to jsme ani nedoufali,“ tvrdí Zach. Ze své proměny je nadšený a hlavně si uvědomuje, jak moc k lepšímu se jeho život změnil. Nynější životní styl si hodlá udržet.

Takové příběhy se ale nedějí pouze za hranicemi. 75 kilogramů se podařilo zhubnout i Davidovi a nepoznali byste ho! 

Reklama

Související témata:

Načítám