Hlavní obsah

Závislí na běhu: Pippa mu vděčí za své exkluzivní pozadí, Dalibor Gondík běhá i do práce

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Běh? Oblíbený sport pro mladé i starší pro radost i pro lepší kondici. Někdo běhá celoročně, jiní se do tenisek obouvají ve chvíli, kdy po zimě zkontrolovali škody v oblasti pasu a boků. A náruživé běžce najdete i mezi slavnými.

Článek

Proč je běh tak oblíbený? Děláte něco pro zdraví i pro lepší kondičku a zároveň si skvěle vyčistíte hlavu. Navíc je to sport levný a nikterak náročný na vybavení. I proto jej oceňují také mnohé vytížené celebrity. Kdo propadl běhu?

Daniela Písařovicová (43)

Populární moderátorka patří k nejlepším ve svém oboru a zároveň je to okouzlující dáma s vytříbeným vkusem. Zajímavé modely jí sedí o to víc, že je vysoká a štíhlá. A třebaže říká, že není zrovna expert na zdravou životosprávu, propadla běhání. Zejména v pandemii to pro ni byl skvělý způsob, jak si vyčistit hlavu a zároveň se hýbat.

Foto: Profimedia.cz

Daniela Písařovicová je schopná, elegantní a také sportovně založenáFoto: Profimedia.cz

Dalibor Gondík (51)

Zapáleným běžcem, který naběhá měsíčně zhruba 400 km a nebojí se ani delších vzdáleností, je i sympatický moderátor. Běhat začal v roce 2010, následně upravil životosprávu a pochvaluje si, že mu zdravý životní styl velmi pomohl i v boji s epilepsií. A že je pro mnohé až nezdravě štíhlý? To je důsledek přísné diety, která mu vyhovuje. Pochvaluje si, že při běhání vymyslí spoustu věcí a nemusí stát v kolonách: běhá totiž i do práce.

Foto: Profimedia.cz

Ač je Dalibor Gondík zvyklý běhat denně víc než deset kilometrů, rád si třeba pro dobrou věc zaběhne i kratší věcFoto: Profimedia.cz

Pippa Middleton Matthews (38)

Nejslavnější pozadí ve Velké Británii? Rozhodně zadek mladší sestry vévodkyně Kate (40). A její recept na krásnou postavu a uvolněný úsměv? Rozhodně sport. Jednou z jejích nejoblíbenějších aktivit je běhání. A ne jen tak nějaké pobíhání po parku – maminka dvou malých dětí se nebojí ani delších a náročnějších tras, jako byl například maraton v severní Číně.

Foto: Profimedia.cz

Pippa Matthews i její sestra vévodkyně jsou velmi aktivní a sportovně založenéFoto: Profimedia.cz

Mark Zuckerberg (37)

Mediální magnát založil v roce 2004 sociální síť Facebook a patří k velice vlivným mužům. A když v roce 2016 vyhlásil, že chce uběhnou za rok 365 mil, mnozí se k němu přidali a vzájemně se hecovali. On sám běhací závazek splnil dokonce o pět měsíců dříve. A víte, co je zajímavé? Tento pán sice běhá jako zajíc, ale neumí jezdit na kole.

Foto: Profimedia.cz

Možná je on-line život pro Marka Zuckerberga přirozenější než ten reálný, ale i on potřebuje občas vypnoutFoto: Profimedia.cz

Victoria Beckham (47)

Bývalá Posh Spice, módní návrhářka a čtyřnásobná máma si dlouhá léta udržuje super štíhlou postavu. A také na ní denně pracuje. Každé ráno uběhne pět kilometrů a hodinu cvičí, pak teprve začne obstarávat rodinu. A mimo jiné má trochu monotónní jídelníček, jak její muž David Beckham (46) napráskal fanouškům: jí totiž jen grilovanou rybu a dušenou zeleninu a málokdy ochutná něco jiného.

Foto: Profimedia.cz

Pro někoho moc hubená, pro jiné perfektní. Victoria Beckham je se sebou spokojená a denně na sobě makáFoto: Profimedia.cz

Reese Witherspoon (45)

Ve formě se pravidelným běháním udržuje i pravá blondýnka. Vyráží denně s manželem nebo s kamarády a odborníci její techniku běhu velmi chválí. A protože si uvědomuje, že patří mezi vlivné dámy, a její sociální sítě jsou velmi sledované, vyhlásila před rokem běhací výzvu. Nešlo o to, nasbírat za měsíc stovky kilometrů, ale hýbat se a být aktivní, i když byla zavřená sportovní centra.

Foto: Profimedia.cz

Štíhlou postavu si Reese Witherspoon udržuje roky a běh je pro ni optimální způsobFoto: Profimedia.cz

Lenka Vacvalová (32)

Oblíbená slovenská herečka a moderátorka byla na základní škole omluvená z běhu kvůli astmatu. Zato dnes je běhání její láska, životní styl, měsíčně uběhne stovky kilometrů a z maratonů dávno přešla na výrazně delší trasy. O překonání 770 km dlouhé Cesty hrdinů SNP, nejdelší turistické trasy na Slovensku, napsala knihu Najdu odvahu.

Foto: Profimedia.cz

Lenka Vacvalová běhá nejen v teniskách, ale i ve sněžnicích – zrovna nedávno za polárním kruhemFoto: Profimedia.cz

Nikol Švantnerová (29)

Česká Miss z roku 2015 a oblíbená dlouhonohá influencerka je velmi sportovně založená. Běhání tvoří součást jejího života – deset kilometrů považuje za každodenní rutinu. Běhá i na dovolené u moře, zúčastňuje se běžeckých závodů, a v lockdownu dokonce vytvořila sportovní aplikaci s tréninkovými plány.

Foto: Profimedia.cz

Nikol Švantnerové to sluší v kraťasech, v šatech i v plavkáchFoto: Profimedia.cz

Simona Krainová (49)

Nedávno jí bylo 49 a heslo „fuck the age“ nemá jen na pohodlných mikinách, které nabízí pod svou značkou, ale žije podle něj. Modelka už roky pravidelně běhá deset kilometrů denně a postavu má lepší než dámy o polovinu mladší. To mnohé nelibě nesou a neustále jí předhazují, že jako bohatá žena má jiné možnosti a ony nemají tolik času pro sebe. Ona si ovšem nenechá nic líbit a vyzývavě odpovídá, že běhat může každý a je to jen otázka priorit.

Foto: Profimedia.cz

Simona Krainová se udržuje ve formě a ráda se tím pochlubíFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám