Hlavní obsah

Zdravé mlsání k filmu? Upečte si konopné sušenky podle našeho receptu!

Foto: Pr Stream.cz

Nemáte co mlsat u sledování seriálů a filmů? Zkuste konopné sušenky – jsou opravdu zdravé, jarně zelené a tematicky vykrájené. A chutnají skvěle!

Článek

Rozhodly jsme se, že upečeme sušenky. Hodně sušenek. Samozřejmě jsme myslely i na jejich nutriční složení, takže obsahují konopné semínko bohaté na bílkoviny, minerály a esenciální mastné kyseliny, k obarvení jsme použily spirulinu. Tato sinice je bohatá na celou řadu vitaminů. Takže jsou vlastně zdravé!

Konopné sušenky s ovesnými vločkami

Na 40 kusů sušenek budete potřebovat:

  • 150 g celozrnné špaldové mouky
  • 40 g ovesných vloček
  • 20 g loupaného konopného semínka
  • 110 g másla v pokojové teplotě
  • 40 g cukru moučka
  • 1 vejce
  • ½ lžičky kypřicího prášku do pečiva (ideálně bez fosfátů)
  • špetka spiruliny
  • špetka soli
  • mouka na podsypávání

Postup

Krok 1: Ze všech ingrediencí vypracujte hladké těsto, kdyby se lepilo, přidejte trošku mouky. Bochánek těsta zabalte do potravinové fólie a dejte na hodinu odpočinout do lednice. Mezitím si připravte dva plechy a vyložte je pečicím papírem.

Krok 2: Troubu předehřejte na 170 °C. Pracovní plochu lehounce poprašte moukou a z těsta vyválejte placku silnou zhruba 4 mm. Formičkami vykrájejte sušenky (my jsme zvolily tvar konopného listu), přeneste je na plechy a pečte přibližně 10 minut. Po vyjmutí z trouby nechte zchladnout.

Tip: Konopné semínko můžete nahradit čímkoli jiným od vlašských ořechů po ovesné vločky. Spirulinu lze úplně vynechat a pro zachování zelené barvy použít klasické potravinářské barvivo.

Kdybyste chtěli zkusit i jiné netradiční sušenky, můžete rozhodně zkusit medové sušenky s včelím pylem nebo třeba krásné máslové sušenky s jedlými květy.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek