Hlavní obsah
4,0
(27)
 

Máme pro vás dobrou zprávu: letošní mikulášskou nadílku zvládnete vyrobit během 20 minut! Křehké máslové sušenky potěší nejen děti, ale třeba i (hodné) kolegy. Upéct je zvládne opravdu každý a recept užijete nejen na Mikuláše, ale kdykoliv během roku.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
25 sušenek
  • 110 g másla
  • 70 g cukru krupice
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1/2 lžičky mandlového aromatu
  • 1 špetka soli
  • 1 ks vejce
  • 230 g hladké mouky
  • 1/4 lžičky jedlé sody
  • 65 g barevného cukrářského zdobení
Článek

Tyto domácí sušenky vypadají vesele a luxusně, přitom na nich není nic složitého. Povedou se opravdu každému! A když je zabalíte do celofánového pytlíčku a ovážete krásnou mašlí, je to i pěkná pozornost třeba pro spřátelené děti.

Postup

01.

Máslo, cukr, sůl a oba extrakty šlehejte elektrickým šlehačem asi dvě minuty do pěny, přidejte vejce, opět prošlehejte a nakonec zapracujte mouku a jedlou sodu. Rukama pak směs zpracujte na hladké těsto.

Tip: Vajíčka použijte v pokojové teplotě.

02.

Lžičkou z těsta odkrajujte kousky o velikosti vlašského ořechu, tvořte kuličky a celé je obalujte v barevných cukrových perličkách. Klaďte je na plech vyložený pečicím papírem (kuličky můžete i trochu stlačit, ale při pečení se samy lehce roztáhnou) asi 5 cm od sebe a pečte 10 až 15 minut při 180 °C dorůžova.

03.

Sušenky uložte do pěkné dózy nebo zabalte do celofánu a ozdobte mašličkou.

Chcete něco hezky barevného? Upečte dětem zelené mechové muffiny.

Reklama

Načítám