Hlavní obsah

5 výmluvných snů, které naznačují, že váš vztah spěje ke konci: O autě, psovi nebo nezvaných hostech

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zapomeňte na snáře, nebudeme mluvit o žádném šarlatánství, ale o síle našeho podvědomí, které je často moudřejší než naše bdělé, racionální myšlení. A ví víc, než si uvědomujeme.

Článek

Sny jsou jedním z nejsnazších způsobů, jak s námi naše podvědomí komunikuje. Snaží se nám sdělit to, co během dne přehlížíme nebo potlačujeme, ať už záměrně, či nevědomky. Většinu snů si sice nepamatujeme. Analytička snů a autorka knihy Rozklíčujte své sny a změňte svůj život (Dream on It: Unlock Your Dreams, Change Your Life) Lauri Quinn Loewenberg ovšem podotýká, že pokud si nějaké sny během dne zpětně vybavujete, nebo se dokonce opakují, zbystřete.

„Když sníte, ve skutečnosti řešíte své problémy,“ vysvětluje Lauri Loewenberg. „Sny jsou zprávy od vás – pro vás. Přicházejí, aby vás na nějaký daný problém upozornily.“ A v některých případech mohou být i známkou toho, že s vaším milostným životem není něco v pořádku. Na které typické sny si v otázkách lásky dát pozor především?

Sen o nevěře

Pokud sníte o tom, že se milujete s někým jiným než s partnerem, může to znamenat, že vám v životě něco důležitého schází. Že vás partnerství nejen fyzicky, ale ani psychicky neuspokojuje. Pokud se vám ale častěji zdá, že podváděni jste vy, pravděpodobně se cítíte ve svém životě zanedbáváni. Nedostává se vám tolik pozornosti, kolik byste si přáli nebo zasloužili. „V takovém případě byste se sami sebe měli ptát, zda se cítíte ve vztahu svobodní, spokojení a považujete jej za vyrovnané partnerství,“ vysvětlila psychoterapeutka Lisa Lawless pro magazín Best Life. A pokud ne, začít to řešit, protože dlouhodobá vztahová frustrace vyústí v jediné: postupnou ztrátu lásky a vzájemného sblížení.

Podle Lawless je také velmi důležité, jak se při takovém snu o nevěře cítíte. Pokud podvádíte a necítíte vinu, je víc než zřejmé, že vám na partnerovi přestává záležet.

Foto: Motortion Films, Shutterstock.com

Ilustrační fotografieFoto: Motortion Films, Shutterstock.com

Sen o vašem bývalém partnerovi

Sny nejsou natolik přímočaré, aby v tomto případě značily, že se ke svému ex toužíte vrátit. „Spíše napovídají, že stále zpracováváte emoce z předešlého vztahu či rozchodu,“ upozorňuje Lawless. „A také to může znamenat, že máte obavy z budoucnosti, zda se nepříjemná zkušenost z bývalého vztahu nebude opakovat,“ dodává zkušená psychoterapeutka. Nezpracovaná traumata nezmizí jen tak sama od sebe, a pokud je v bdělém stavu ignorujeme, mohou se přihlásit právě v podobě snů. Už jen to, že si přiznáte, že vás minulé zkušenosti stále ovlivňují, je značně úlevné a může vás to posunout dál směrem k lepšímu vztahu.

Sen o jízdě v autě

Když se vám zdá, že jedete autem, první, čeho si všimněte, je, zda řídíte vy, nebo sedíte na místě spolujezdce. Sen o tom, že řídíte, je vždy o vás, vašem životním směru a situaci. Řítíte se vpřed šílenou rychlostí a nedokážete zastavit? Pak se velmi pravděpodobně i v životě potýkáte s něčím, co nemáte pod kontrolou. Nejde vám ani za nic nastartovat? Váš život uvázl v bodě nula a nevíte, jak dál… Ve vztahu to může značit, že toužíte po větší změně, ale nedokážete ji pojmenovat nebo na ni nemáte odvahu. A pokud jste spolujezdec a snažíte se partnerovi vytrhnout volant nebo auto stále zastavuje a vy nevíte proč, s největší pravděpodobností to signalizuje, že ve vašem vztahu není vše v pořádku. „A dost možná spěje ke konci,“ myslí si Loewenberg.

Foto: Pushish Images, Shutterstock.com

Ilustrační fotografieFoto: Pushish Images, Shutterstock.com

Sen o nezvaném hostu

Přicházíte do místnosti plné lidí, nikoho tam neznáte a je vám tam velmi nepříjemně? Všichni vás přehlížejí a každý se tváří, že vás nezná… Podobný sen je nejspíš výmluvným znamením, že se nad vámi vznáší stín nezvaného hosta. Pravděpodobně se ve svém životě či vztahu cítíte něčím nepříjemně svázáni. V takovém případě se ptejte sami sebe, zda se nesnažíte před něčím skrýt či utéct. Podobné sny také naznačují snížené sebevědomí i to, že ve vztahu hrajete druhé housle a necítí se v něm příjemně a plnohodnotně.

Sen o domácích mazlíčcích

Psi jsou nejčastějším symbolem vztahu v našich snech, protože jsou známí svou loajalitou, družností a oddaností,“ říká Loewenberg. Je-li pes ve vašem snu nemocný nebo zraněný, může to být známkou toho, že se váš vztah vyčerpal a vaše city ochladly. Pokud na vás pes útočí, je to spíše signálem, že jste uvázli v toxickém vztahu, cítíte se ohroženi a zahnáni do kouta.

Na druhou stranu kočky ve snech nejčastěji symbolizují sexuální energii. „Je kočka ve vašem snu nemocná, zraněná nebo umírá? Je to signál, že i sexuální energie ve vašem vztahu je na tom zřejmě hodně podobně,“ poznamenává Loewenberg. Naopak hlazení či mazlení se s kočkou může předznamenávat, že se vám nedostává dostatek něžností. Že se k vám partner chová chladněji, než si uvědomujete. Rozzlobená či útočící kočka by mohla být varováním, že sexuální stránka vašeho vztahu je škodlivá nebo v sobě máte z nějakého důvodu skrytou zlost či ublíženost.

Držíte se horoskopů, nebo jsou pro vás jen „snůškou blábolů“? I na to existuje horoskop.

Načítám