Hlavní obsah

Knížky pod stromečkem: Tipy, mezi kterými najdete nápad jak pro partnera, tak děti či kamarádku

Foto: Serhii Bobyk, Shutterstock.com

Foto: Serhii Bobyk, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lámete si hlavu, čím udělat radost vašim nejbližším? Víte, že existuje místo, kde vyberete dárek opravdu pro každého? A nebude to neosobní voucher nebo ponožkárna. Je to knihkupectví! Zde pořídíte dárek pro děti i dospělé, pro lidi s nejrůznějšími zájmy. Dokonce i pro ty, co nečtou, ale třeba rádi vaří nebo cestují.

Článek

Skvěle se balí, a když si s jejím výběrem dáte trochu práci, potěší každého. Nových knížek vychází tisíce ročně, to by bylo, abyste nevybrali tu pravou. Máme tipy pro malé i velké, milovníky detektivek, kuchařek i zajímavých životopisů.

Cupcake 2: : Jak dělat svět sladším místem

Lelí Hnidáková před pár lety otevřela v Praze první obchod s malými dortíky s krémovou čepicí, tedy s cupcaky. Napsala knihu s těmi nej recepty na korpusy i krémy. Nyní vydává druhý díl. Najdete zde opět nejen recepty na cupcaky pro všechny příležitosti (Vánoce, Velikonoce, Valentýn, Halloween apod.), ale autorka vypráví příběh svého obchůdku i nanuků, které začal vyrábět její muž. A snaží se ukázat, že cupcaky mají tak trochu kouzelnou moc, umí totiž dělat svět hezčí.

Foto: Archiv nakladatelství

Cupcake 2: Jak dělat svět sladším místem, Lelí Hnidáková, 700 stranFoto: Archiv nakladatelství

Nikdo není sám

V anotaci knihy se píše: „Nová Soukupová, tak jak ji znáte a máte rádi.“ a je to přesně tak. Petra Soukupová umí proniknout do nitra lidských duší a vy máte pocit, že postavy vidíte před sebou z masa a kostí a prožíváte s nimi každodenní trapnosti i těžkosti. Příběh Veroniky, která měla pocit, že žije docela spokojeně, má hezké manželství, fajn dospívající děti a rodiče, se kterými si udržuje bezpečný odstup. Když ale nečekaně zemře její matka, stane se Veronika typickou zástupkyní sendvičové generace, musí se starat o malé i velké a to je dost úmorné. Rodinu si člověk nevybírá…

Foto: Archiv nakladatelství

Nikdo není sám, Petra Soukupová, nakladatelství Host, 368 stranFoto: Archiv nakladatelství

Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih

Byl jednou z šesti hvězd nejlepšího komediálního seriálu všech dob. Měl všechno. Slávu, peníze, ženy. A on pil, fetoval, zdravotní problémy řešil kupou prášků a … teď to všechno sepsal a vydal upřímný životopis. Matthew Perry pro mnohé byl a navždy bude Chandlerem z Přátel, kamarádským a třeskutě vtipným. A přitom se během natáčení třásl jako osika, protože měl absťák. V knize přiznává, jak od sebe odehnal ty nejúžasnější ženy světa, Julii Roberts nevyjímaje, a svěřuje se, jak bez lahve vodky nemohl fungovat.

Foto: Archiv nakladatelství

Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih, Matthew Perry, nakladatelství Bourdon, 352 stranFoto: Archiv nakladatelství

Moje případy z 1. oddělení

Josef Mareš je bývalý šéf pražské mordparty a zároveň autor scénáře seriálů Případy 1. oddělení a Devadesátky. Martin Moravec je zase zkušený autor knižních rozhovorů. Díky jejich spolupráci se vám dostává do rukou autentická výpověď muže, který byl u toho, když se z přehrady Orlík vytahovaly sudy, mluvil s Jonákem i Roubalem a pátral po pražském taxivrahovi nebo zmizelé Aničce. Milovníci kriminálních příběhů budou nadšení.

Foto: Archiv nakladatelství

Moje případy z 1. oddělení, Martin Moravec & Josef Mareš, 344 stranFoto: Archiv nakladatelství

Churchill: Předurčen osudem

Jedna z největších osobností novodobých dějin? Winston Churchill, bezesporu. Jeho životopis zaujme důkladnou znalostí společenských a politických poměrů, historických souvislostí i rodinných vztahů jednoho z největších politiků všech dob.

V čem je právě tato biografie speciální? Kromě toho, že poznáte tohoto velikána jako renesanční osobnost, je unikátní v tom, že si její autor Andrew Roberts počkal na paměti sovětského velvyslance Ivana Majského a zpřístupnění deníků krále Jiřího VI., ke kterým měl Churchill blízko.

Foto: Archiv nakladatelství

Churchill: Předurčen osudem, Andrew Roberts, nakladatelství Leda, 1 384 stranFoto: Archiv nakladatelství

Vlakem po nejkrásnějších železnicích světa

Cestovat vlakem má svoje jedinečné kouzlo. Můžete v něm odpočívat, pracovat, sledovat krajinu… V knize spisovatelky a novinářky Monishy Rajesh najdete 50 železničních tras, po kterých lze cestovat luxusně i za pár korun, nechybí slavná Transsibiřská magistrála, jízda Orient Expressem a další krásné trasy, z nichž některé vedou horami, jiné tropickou džunglí, ale i místy, kam se běžně člověk spíš bojí. Některé jsou kratší, jiné i několikadenní a kniha může sloužit jako inspirace na cesty na příští rok.

Foto: Archiv nakladatelství

Vlakem po nejkrásnějších železnicích světa, Monisha Rajesh, nakladatelství Práh, 288 stranFoto: Archiv nakladatelství

Vyděšená k smrti

Rachel Amphlett a její jedenáctidílná krimisérie v hlavní roli s detektivkou Kay Hunter bude bavit všechny fanoušky detektivního žánru.

Je unesena mladá dívka. Její rodiče ji na určeném místě naleznou mrtvou a policie se domnívá, že se únosci jeho zločin zvrtnul. Kay Hunterová má ale pocit, že na případu něco nehraje, zvlášť když muž s výkupným je mrtvý a ztratí se další mladá žena. Kromě toho, že Kay bojuje s časem, klacky pod nohy jí hází i její nadřízený a musí vyřešit i osobní trable.

Foto: Archiv nakladatelství

Vyděšená k smrti, Rachel Amphlett, nakladatelství Domino, 336 stranFoto: Archiv nakladatelství

Isabela a bílé mraky

Ivana Peroutková je zkušená autorka knížek pro děti (např. série o Aničce, o Valentýnce). Její nová hrdinka je 11letá slečna Isabela, která miluje jízdu na kolečkových bruslích a své kamarádky. Rozhodnutí rodičů přestěhovat se z Prahy a založit na venkově farmu ji nepotěší, ale nakonec si v novém domově zvyká. Pomáhá se starat o zvířata, líbí se jí kluk z vlaku, ale s kamarádkami se odcizí. Najdou k sobě cestu zpět?

Foto: Archiv nakladatelství

Isabela a bílé mraky, Ivana Peroutková, nakladatelství Albatros, 104 stranFoto: Archiv nakladatelství

Belinda a tajemný výlet

Hlavní hrdinkou nádherně ilustrované knížky od Jolky Krásné je Belinda, kterou mají rodiče ve střídavé péči a ona se nikde necítí doma. Když ji ale maminka Jasmína vezme o prázdninách do tajemné krajiny, je všechno jinak. V tomto poklidném světě nejsou mobily ani internet, žijí v něm neobyčejné bytosti a lidé tu souzní s přírodou. Jenže tu také platí pravidlo, že pokud jednou odejdete, nesmíte se vrátit. Jasmína to porušila a stihne ji trest. Zlomí Belinda kouzlo a shledá se se svou matkou?

Foto: Archiv nakladatelství

Belinda a tajemný výlet, Jolka Krásná, nakladatelství Pikola, 208 stranFoto: Archiv nakladatelství

Dobrodružství rodiny Balbuenových na Divokém západě

Robert Santiago je autorem populární série Fotbaláci a nyní přichází se sérií Ztraceni v čase. V ní poznáte bláznivou rodinu Balbuenových, která si jde koupit kola a najednou se shodou podivných okolností ocitne v srdci Divokého západu a zažije tu neuvěřitelná dobrodružství.

Foto: Archiv nakladatelství

Ztraceni v čase, Roberto Santiago, nakladatelství Host, 232 stranFoto: Archiv nakladatelství

Reklama

Načítám