Hlavní obsah

Peče celá země. První díl přinesl slzy, druhý díl slibuje netradiční téma - zahrádkaření!

Foto: © Česká televize - Autor: Mikuláš Křepelka

Foto: © Česká televize - Autor: Mikuláš Křepelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

A je to opět tady! Třetí řada oblíbeného soutěžního seriálu Peče celá země odstartovala. Pojďte se ohlédnout za prvním dílem plným emocí a podívejte se, s jakými nástrahami si budou muset soutěžící poradit už zítra.

Článek

Jak už diváci Peče celá země vědí, každý díl se skládá ze tří pekařských výzev, které hodnotí druhým rokem úspěšný český pekař a cukrář Josef Maršálek s životním mottem: „Péct, milovat a žít.“ Partnerku mu dělá Michaela Landová, oblíbená cukrářka a foodblogerka. První díl, který už proběhl, byl výjimečný, tak jako první díly bývají. Soutěžící nevědí, co je čeká, jak zafunguje stres, a jestli bude porota spíš hodná nebo pořádně ostrá. Hlavní otázka však je, jaká výzva je čeká a jak ji zvládnou?

První díl třetí řady odstartoval osobní výzvou, kde se soutěžící mohli pochlubit sladkými chlebíčky. Některé by se daly vystavit v galerii, jiné se moc nepovedly. „Ten stres je fakt šílený,“ komentovala pečení soutěžící Lenka, která se svým nedopečeným a sraženým chlebíčkem moc nezabodovala. Další neúspěch zaznamenal propadlý chlebíček Zuzany, které bylo hned jasné, že si postup značně zkomplikovala. Tereza k prvnímu pečení před kamerami dodala: „Ono se to nezdá - je to jenom hra, není na tom nic víc než pečení, které nám má dělat radost, ale přeci jenom. Ten čas, který tu trávím, je na úkor mé rodiny. Když pak slyšíte od poroty chválu, je to veliká úleva a udělá to radost.“

Foto: © Česká televize - Autor: Koňaříková Eva

Slané dorty získávají na oblibě, takže není divu, že si je vyzkouší i soutěžící v pořadu Peče celá zeměFoto: © Česká televize - Autor: Koňaříková Eva

Druhá výzva byla technická na téma kokosky. Míša Landová představila recept na tradiční kokosky s černým rybízem, kakaovou lineckou sušenkou a máčené v čokoládě. Prostě klasika, kterou zná každý z cukrárny, ale v podání amatérských pekařů byste koukali! Co kus, to originál. Některé malé, jiné velké jako dlaň, o rozdílné výšce nebo stupni upečení nemluvě. Ani krém nebyl jistotou, v průběhu pečení zaznívaly věty jako: Také máte tak hnusné hroudy? nebo Jak napravit sražený krém? Porota však byla při hodnocení velmi mírná a u všech se snažili hledat hlavně pozitiva.

Třetí úkol by nejtěžší. Kreativní výzva postavila před soutěžící opravdu nelehký úkol. Museli upéct tzv. fault line cake neboli dort s puklinou. Padaly i peprné výrazy a boj s časem některé dohnal až k slzám! I ti, co si byli na začátku jistí v kramflecích, ztráceli s ubývajícími minutami nervy. Nakonec však zvládli upéct a nazdobit dort všichni. A přestože je pořad Peče celá země pro amatéry, podle výsledků to tak rozhodně nevypadalo. Dorty byly luxusní, metody zdobení netradiční, a jestli chutnaly jen z poloviny tak dobře, jak vypadaly, muselo se jednat o opravdu lahodný zážitek. Jen se sami přesvědčte v galerii.

V prvním kole soutěžící svými pekařskými výkony prokázali, že pečení je nejen vášní spojující generace a národy, ale také aktivitou, kterou opravdu miluje celé Česko. Soutěž však musel někdo opustit - do dalšího kola se „nepropekla“ soutěžící Lenka. Naopak titul pekař týdne připadl mladému talentovanému Vojtěchovi.

Peče celá země: III. řada

Třetí řada českého oblíbeného pořadu Peče celá země je znovu plná pečení sladkých i slaných dobrot, na pekaře a cukráře opět dohlížejí Josef MaršálekMichaela Landová, moderuje dvojice Václav KoptaTereza Bebarová. Inspirujte se u sledování pořadu jedním z našich sladkých receptů.

Na co se zítra těšit

Druhý díl třetí série Peče celá země se zaměří na zahrádkaření, které je v tuzemsku pomalu stejně oblíbené jako pečení. Nemusíte se bát, v osobní výzvě nebudou soutěžící tvořit žádné dorty à la hlína, ale krásná, slaná, pekařská díla zdobená metodou carving – ozdobným vykrajováním ovoce či zeleniny.

V technické výzvě se soutěžící naopak zaměří na „kvalitu trávníku“, protože se pustí do pečení mechových cupcaků. Jak se to soutěžícím povede a zvládnou je přesně podle vzoru? Na to se můžete těšit už zítra od 20:10 v České televizi.

Porotce Peče celá země Josef Maršálek si zkusil i druhou stranu mince, když se zúčastnil soutěže StarDance. Co všechno víte o tomto pořadu? Otestujte se!

Načítám