Hlavní obsah

Ženy vražedkyně, které ovládla žárlivost i touha po penězích

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezilidské vztahy mohou být někdy velmi složité. A pokud do nich navíc vstoupí extrémní žárlivost, důsledky mohou být fatální. Přečtěte si pět příběhů žen, které kvůli žárlivosti dokonce vraždily.

Článek

Přestože většiny vražd se dopouštějí muži, ani ženy rozhodně nemají čisté ruce. Některé zločiny samy páchají nebo si najmou někoho, kdo udělá špinavou práci za ně. Dost často je motivem žárlivost a láska, která se změnila v nenávist.

Betty Broderick (73)

Důkazem, že mezi láskou a nenávistí je tenká hranice, je jedna z nejznámějších amerických vražedkyň. Betty Broderick upozadila vlastní kariéru, aby ji mohl v oblasti práva budovat její manžel. Byla milující manželkou a matkou svých dětí, ale pozdější zradu manžela Daniela (✝44) nedokázala odpustit.

Ten si po sedmnácti letech našel devatenáctiletou milenku, kvůli které manželku opustil a znovu se oženil. Betty přišla o všechno, včetně péče o děti, a přistoupila k radikálnímu způsobu, jak si ulevit. V roce 1989 svého exmanžela a jeho novou ženu zastřelila u nich v domě. Důsledkem pro ni bylo 32 let ve vězení, ke kterým byla odsouzena v roce 1991 a které si stále odpykává.

Foto: Profimedia.cz

Vražedkyně Betty Broderick se při příchodu k soudu netvářila nijak zkroušeně Foto: Profimedia.cz

Patrizia Reggiani (72)

O nájemné vraždě Maurizia Gucciho (✝46), vnuka zakladatele slavné módní značky, se momentálně natáčí film House of Gucci v hlavní roli s Lady Gaga (35). Maurizio Gucci se v sedmdesátých letech oženil s Patrizií Reggiani. Třináct let vypadal pár spokojeně, ale po uplynutí této doby následovalo odloučení a několik let trvající rozvod. Patrizia se přes zkažené manželství ovšem tak snadno nepřenesla.

Nejdražší rozchody aneb Od polibků k vyluxovanému účtu.

V roce 1995 si Patrizzia objednala exmanželovu vraždu. Důvodem byla nejspíš žárlivost na jeho novou přítelkyni, se kterou plánoval svatbu. Patrizia byla za objednávku vraždy o tři roky později odsouzena na devětadvacet let vězení. Svou vinu ovšem nikdy nepřiznala a po 18 letech byla v roce 2016 za dobré chování propuštěna.

Foto: Profimedia.cz

Zatčená Patrizia Reggiani v roce 1995, tedy krátce poté, co si objednala vraždu manželaFoto: Profimedia.cz

Sarah Williams (40) a Katrina Walsh (61)

Když se jednoho večera v roce 2016 vrátila podnikatelka Sadie Hartley (✝60) domů, čekalo tam na ni nepříjemné překvapení v podobě zásahu paralyzérem. Následně byla 41krát pobodána. Pachatelkami hrůzného činu byly Sarah Williams a její přítelkyně Katrina Walsh a motivem byla žárlivost. Sadie Hartley totiž od roku 2005 udržovala turbulentní vztah s Ianem Johnstonem (62), který byl plný rozchodů a opětovných návratů.

V době, kdy spolu zrovna nebyli, se muž seznámil s lyžařskou instruktorkou Sarah Williams, která jím byla posedlá. V kontaktu byli i poté, co se Ian vrátil k Sadie, a tak začala Sarah s kamarádkou vymýšlet, jak se své rivalky zbavit. Nejlepší způsob dávaly dohromady rok, o čemž svědčí jejich deníkové zápisky. Brzy po činu byly obě ženy dopadeny a odsouzeny. Sarah Williams ke třiceti letům ve vězení a Katrina Walsh k pětadvaceti.

Foto: Profimedia.cz

Obětí vražedného řádění ze žárlivosti se stala podnikatelka Sadie HartleyFoto: Profimedia.cz

Pamela Smart (53)

Mediální senzací se stal případ z roku 1990, kdy byl nalezený mrtvý čtyřiadvacetiletý Američan Gregory Smart. Jeho tehdy dvaadvacetiletou ovdovělou manželku Pamelu (53) nejprve všichni litovali, jenže posléze se ukázalo, že lítost nebyla na místě. Pamela sice sama nevraždila, ale byla součástí spiknutí. Důvodem byla snaha vyhnout se rozvodu a čerpat peníze z Gregoryho životní pojistky.

K tomu, aby jejího muže zastřelil, donutila svého šestnáctiletého milence Williama Billyho Flynna (47) s tím, že pokud Gregoryho nezabije, přestane s ním spát. Pamela svou vinu sice nepřiznala, ale odpykává si doživotní trest. Flynn byl po pětadvaceti letech propuštěn s doživotní podmínkou. Případ inspiroval vznik filmu Zemřít pro… (1995) v hlavní roli s Nicole Kidman (53).

Foto: Profimedia.cz

Pamela Smart svou vinu na vraždě přes 30 let popíráFoto: Profimedia.cz

Sally Challen (67)

Jedenatřicet let trvající vztah Angličanky a jejího manžela rozhodně nebyl idylický. Richard Challen (✝61) vyhledával společnost jiných žen a v roce 2009 žili dokonce odděleně. Následně se ovšem pokoušeli dát vztah znovu dohromady. V roce 2010 pojala Sally podezření, že ji muž podvádí. Projela mu mobil a zjistila, že si volá se ženou, kterou poznal na seznamce. To ji rozzuřilo a zatímco snídal, vzala ho po hlavě kladivem. Uhodila ho víc než dvacetkrát a pro jistotu mu ještě nacpala ručník do úst. Následně tělo zabalila do starých závěsů a nechala na něm vzkaz: Miluju tě, Sally.

Druhý den zavolala své sestřenici a sdělila jí, že se plánuje zabít. Vyjednávači ji nakonec z útesu dostali živou a zdravou. Sally byla následně odsouzena na doživotí, ale odseděla si devět let a čtyři měsíce. Soud vzal v úvahu její špatný psychický stav a také to, že se manžel choval násilnicky a neustále ji podváděl. Sally uvedla, že Richarda stále miluje a velmi jí chybí a přála by si, aby se nic z těch špatných věcí nestalo.

Foto: TREVOR ADAMS / MATRIXPICTURES.CO.UK, Profimedia.cz

Soud nakonec Sally Challen zmírnil trest kvůli týraní ze strany jejího manželaFoto: TREVOR ADAMS / MATRIXPICTURES.CO.UK, Profimedia.cz

Související témata:

Načítám