Hlavní obsah

5 způsobů, jak zahájit sex tak, aby partner řekl ano

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Sexuální bohyní se nerodíte, tou se stáváte! Máte se smyslným sváděním trochu potíže a pořád válčíte s představou, že zahajování milování patří mužům? Zbavte se předsudků a po partnerovi vyjeďte jako nikdy. Díky tomuto manuálu probudíte svůj milostný život!

Článek

Různé průzkumy ukazují, že muži sex iniciují v průměru dvakrát až třikrát častěji než ženy. Od samců se totiž očekává, že jsou dravější, drzejší a průbojnější, navíc mívají silnější sexuální pud a obvykle i aktivnější libido. Z tohoto důvodu jim mnoho žen přenechává roli aktéra, který se o sex sám přihlásí v pondělí, ve středu i v sobotu. Jenže to může způsobit problém.

Trénink totiž dělá mistra... A z toho vyplývá, že většina milenek je kvůli svému pasivnímu přístupu neobratná, aspoň co se týče začátku milostného aktu. Přitom muži milují, když je vydráždíte a svedete! Zkuste to třeba s pěti tipy vztahové a sexuální terapeutky Vanessy Marin ze San Franciska.

1. Inspirujte se minulostí

„Vzpomeňte si na čtyři nebo pět vašich nejžhavějších sexuálních zážitků s partnerem a inspirujte se jimi. Jak začaly? Co jim předcházelo? Jak vás milenec vydráždil? Trochu okopírujte jeho styl a vyměňte se v tom, co kdo dělá,“ doporučuje odbornice s tím, že někdy již pouhé vyprávění o bouřlivých milostných zážitcích dokáže pěkně nažhavit.

2. Chvalte

Americký hudebník Ashley Purdy (42) kdysi řekl: „Tvoje tělo tě dělá sexy. Tvůj úsměv tě dělá pěknou. Ale tvoje osobnost tě dělá krásnou.“ Tak přesně v tomhle duchu laďte i svoji předehru. Používejte komplimenty! Zmiňte se o tom, že partnerův zadek v nových kalhotách vypadá famózně nebo že od něj nemůžete odtrhnout oči, když vychází ze sprchy. Komplimenty prospívají duši a cílí na psychiku. Vždyť všichni vědí, že mozek je největší erotogenní zóna!

3. Pečujte o něj

Podle Vanessy Marin někteří lidé s přihlédnutím k aktuálnímu rozpoložení potřebují trochu času na uvolnění, vzrušení a sex – bez ohledu na pohlaví. Měl-li protějšek těžký den, zeptejte se ho, co pro něj můžete udělat, aby se cítil lépe, a navrhněte něco konkrétního. Měla by to být věc, o které víte, že ji ocení. Vyvenčete za něj psa, rozmasírujte mu ztuhlou šíji a nezapomeňte ani na strany krku. Tam jsou k nalezení tlakové body pro reflexní masáž, jejichž stimulací se dá snížit úroveň stresu a úzkosti.

Foto: David Prado Perucha, Shutterstock.com

Nevrhejte se na partnera hned ve dveřích. Má za sebou těžký den a potřebuje si chvíli odfrknoutFoto: David Prado Perucha, Shutterstock.com

4. Stupňujte napětí

Vytvářejte příležitosti, abyste se s partnerem na sex oba psychicky i fyzicky připravili. Během dne mu zavolejte a zmiňte se, jak moc se na něj těšíte. Buďte i sentimentální: „Zrovna jsem si vzpomněla na naši druhou dovolenou. Tehdy jsme tři dny nevylezli z hotelového pokoje. Co kdybychom zkusili něco podobného v domácí verzi? Jo, a na balkoně jsme to ještě nedělali!“

Pravda je taková, že lidé v dlouhodobých vztazích mají jeden zásadní problém: sex totiž (při troše štěstí) může být dostupný 24 hodin sedm dní v týdnu. A to je trochu mdlé a nezajímavé. Je třeba mozku připomínat, že se dá prožít i jinak než v ložnici a při misionáři. Hned se chuť zvýší!

5. Proměňte se v sexy šelmu

Každý by chtěl mít dokonalé tělo bez chybičky, celulitidy, ochablých svalů, navíc opálené a nesmírně sexy. Ale to se bavíme o ideálním stavu. Centimetry ani kila nerozhodují o tom, co v ložnici prožijete. Partner na vás pohlíží jako na svoji divokou šelmu, tak se v jeho očích nedegradujte, nelitujte, ale spíš se noste jako pávice.

V jeho přítomnosti si oblékejte hezké spodní prádlo, preferujte saténové župánky, boty na vyšším podpatku a provokujte ho pohledem. Jak tvrdí britská sexpertka Tracey Cox: „Myslete na sex a v minutě budete sexy. Myšlenky se totiž odrážejí  v očích!“ V překladu řečeno, tyhle provokace a hrátky muže nesmírně vzrušují, i když jsou skutečně vyčerpaní z práce.

Související témata:

Načítám