Hlavní obsah
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Brownies je vlastně čokoláda, jen v jiné formě. Vyzkoušejte tento jednoduchý a rychlý recept, kde se sladkost čokolády dokonale snoubí s výraznou kyselou chutí jader granátového jablíčka.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 pekáček 20 × 25 cm
  • 100 g hořké čokolády
    7
  • 100 g másla
    7
  • 150 g cukru krupice
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3 ks vejce
    3
  • 60 g hladké mouky
    1
  • 3 lžíce čokoládových čoček
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka jedlé sody
  • 1/2 ks granátového jablka
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Troubu předehřejte na 160 °C. Máslo a nalámanou čokoládu rozpusťte v misce ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě. Tip: Čokoláda: 3 způsoby, jak ji rozpustit

02.

Pak přidejte vanilkový extrakt a cukr. Ruční metlou míchejte, aby se cukr téměř rozpustil. Pak do směsi vyklepněte tři vejce a opět ruční metlou zamíchejte. 

03.

V jiné míse promíchejte čokoládové čočky, prosátou hladkou mouku, jedlou sodu a sůl. Obě směsi nyní smíchejte dohromady a vlijte do malého pekáče vyloženého pečicím papírem. 

Foto: Svatava Vašková

Kyselá zrníčka a čokoláda jsou opravdu zajímavou kombinací Foto: Svatava Vašková

04.

Povrch posypte semínky granátového jablíčka. Brownies pečte cca 25–30 minut. Pak ho vyndejte i s pečicím papírem na drátěnou mřížku a nechte zchladnout. 

Související témata:

Načítám