Hlavní obsah

Vánoční cukroví: Cukroví z vinného těsta

Hodnocení:
(69)
Foto: Autorka
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
8 minut
Náročnost
střední

Tohle křehké vánoční cukroví je naprosto jednoduché a neskutečně dobré. Křehoučké sněhové vločky s vanilkovým cukrem se budou rozplývat na jazyku. A vykrájet můžete samozřejmě i jiné tvary, které se vám líbí víc.

Ingredience pro:
50 kusů
  • 300 g hladké mouky
  • 300 g másla
  • 6 lžic bílého vína
  • hladká mouka na podsypávání
  • 200 g moučkového cukru na obalení
Článek

Postup

Krok 1: Do mísy prosejte mouku. Přidejte pokrájené máslo, víno a důkladně propracujte. 

Krok 2: Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte alespoň dvě hodinky uležet v chladu. 

Krok 3: Chladné těsto pak na pomoučené desce vyválejte na půlcentimetrový plát. Vykrajujte sněhové vločky nebo jiné tvary. 

Krok 4: Vykrájené tvary skládejte na plech vyložený pečicím papírem. Cukroví pečte 8 až 10 minut v troubě předehřáté na 170 °C. Po upečení by mělo být lehce narůžovělé. 

Krok 5: Po upečení ho hned stáhněte z plechu a ještě horké obalujte v moučkovém cukru. Ještě lepší chuť a vůni získáte, když obalíte cukroví v domácím vanilkovém cukru

Z bílého vína si můžete udělat i smažené vinné barborky a vinnou pěnu.

ynezorPumanzeSaNyknalC
19. 12. 2020

Reklama

Sdílejte článek