Hlavní obsah

Důvody, proč ženy při sexu sténají

Foto: 4 PM production, Shutterstock.com

Foto: 4 PM production, Shutterstock.com

Reklama

Hlučné milování = dobré milování? Pravidlo to rozhodně není, protože za zvuky v posteli se neukrývá vždy jenom vášeň a spokojenost, ale někdy i o dost jiné důvody. Proč tedy ženy při sexu hlasitě sténají ?

Článek

Někdy se zdá, že ženu za dveřmi či za stěnou někdo vraždí… Nebo to aspoň naznačuje její hlasový projev. Sténání, vzdychání, někdy i křik... Je to rozkoš, nebo bolest? Nebo obojí? Ženy během sexu vydávají hlasité zvuky z různých důvodů. Vlastně jich je hned pět.

1. Radost a slast

Sténání je přirozená odpověď na potěšení, kterého se ženě během milování dostává. Možná ani vy nepatříte k nejtišším osobám a to milence pochopitelně těší. Smyslné vzdychání ho utvrzuje, že po sexu toužíte a užíváte si partnerových doteků a laskání. Když žena sténá rozkoší, nemůže být nic lepšího, vzkazují pánové!

2. Prostředek uvolnění

Výsledky rozsáhlé mezinárodní studie ukazují, že ženy jsou během pandemie mnohem víc ve stresu než muži. A vědci z americké Pensylvánské univerzity odhalili, že dámy bývají v napětí výrazně častěji doma než v práci. Je to kvůli dvousměnnému provozu, který musejí zastat: zaklapnou dveře za prací a jdou rodině uklízet a vařit.

Není divu, že na sex chybí čas, chuť i nálada. Ženy vedou hektický život a vzhledem k tomu, že se často nedokážou dostatečně uvolnit během pár chvil předehry, pomáhají si vzdycháním. To je odvádí od nechtěných myšlenek. Koneckonců, hluboké břišní (brániční) dýchání se používá jako technika pro snížení stresu a podpoření klidu.

3. Snaha o zrychlení aktu

Muž je vizuálně zaměřený tvor (i proto si tak libuje v pornu). Ale samozřejmě ho nevzrušuje jen to, co vidí, ale také co slyší. A zvukové projevy ho mohou rychle „zapnout“. To je dobrá zpráva ve chvíli, kdy se partner na nabídku milování moc netváří a potřebuje trochu pomoct.

Jinou kapitolou je ženský trik, jehož hlavním motivem bývá uspíšení (ukončení) pohlavního styku. Ano, některé ženy skutečně (přehnaně) vzdychají, aby jejich partner dospěl k orgasmu dřív. Ale ruku na srdce, po dvou dvanáctihodinových směnách člověk použije všechny zbraně, které má k dispozici.

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Hlasité vzdechy k sexu patří. A je opravdu tak důležité, zda jsou spontánní, nebo hrané?Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

4. Reakce na bolest

Stačí špatný pohyb, silnější stisk či nedostatečná lubrikace a nepohodlí je na světě. Pak se většinou ozve ostré syknutí. Jenže to může být pro muže, hlavně při maximálním stupni vzrušení, kdy má co dělat, aby neejakuloval příliš brzy, snadno zaměnitelné s jinými, příjemnějšími důkazy rozkoše. Proto mu nelze zazlívat, že pokračuje i navzdory tomu, že se ženě ústa zkřivila bolestí. Je ale nutné dát mu jasně najevo, že je něco v nepořádku: nechtěná bolest k sexu nepatří. Tělo tak hlásí, že něco není v pořádku, a nevyplácí se ho ignorovat.

5. Komunikace s partnerem

Stále dokola se říká, že komunikace mezi partnery je základ všeho. A někdy je to i pravda. Líbí se vám, co milenec dělá? Sténáním ho povzbuzujete a zároveň řídíte jeho kroky. Najednou je ticho, nereagujete. Partner ví, že tohle dráždění v rozkroku vás nejspíš nevzalo, a zkusí to jinde a jinak. Nebo naopak přitvrdí a zrychlí, když pochopí, že se blížíte k orgasmu. Zvuky jsou způsobem komunikace, něco jako znaková řeč milenců. To znamená, že ticho je zabiják sexu. Tečka.

Reklama

Načítám