Hlavní obsah

Fungovalo by jim to i v reálu? Slavné filmové a seriálové dvojice, které nemohly být rozdílnější

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Říká se, že protiklady se přitahují. Tuto domněnku nám prezentují i mnohé filmy a seriály, v nichž je hlavní hrdina úplně jiný než hlavní hrdinka, a přesto je to k sobě táhne. Většinou se jim nakonec podaří rozdíly vybalancovat, ale cesta ke štěstí bývá trnitá. V kterých filmech to chodí právě takhle?

Článek

Je sice skvělé, že protiklady se přitahují, ale v životě to takové dvojice nemají zrovna jednoduché. Musejí vztah neustále stavět na nejrůznějších kompromisech. A ne vždy jim to vyjde, v dlouhodobém svazku je to totiž spíš minus než plus. Ve světě filmu je ale možné všechno. Komu to vyšlo, i když byla na začátku spíš averze než sympatie?

Lorelai a Luke

Asi byste jen těžko hledali dvě odlišnější postavy jednoho seriálu. Zatímco Lorelai je v podání herečky Lauren Graham v seriálu Gilmorova děvčata (2000–2007) neuvěřitelně akční a upovídaná, Luke, kterého hraje Scott Patterson, působí jako zatrpklý bručoun, který nemá rád společnost a nejradši mlčí při chytání ryb. Přesto diváci této dvojici od začátku fandí, a i když to trvá mnoho řad, nakonec se dají dohromady – hlavně díky tomu, že Luke se trochu přemůže a snaží se být společenštější.

Foto: Profimedia.cz

Luke dlouhá léta trpělivě sleduje, jak si Lorelai prochází různými vztahy, ale nakonec se osmělí a vyjeví jí své cityFoto: Profimedia.cz

Sandy a Danny

Další dvojici plnou protikladů přinesla divákům legendární Pomáda (1978). Zatímco středoškolačka Sandy v podání Olivie Newton-John byla skrznaskrz slušná dívka, Danny, tedy John Travolta, se nechal velmi ovlivnit svým okolím.

Zatímco během prázdnin na Sandy také působil jako slušňák, po nástupu do školy se pod bedlivým dohledem svých spolužáků promění ve frajírka, kterého Sandy vůbec nepoznává. Když ovšem Danny zjistí, že by mohl kvůli svému chování o svou lásku přijít, snaží se sekat latinu – přihlásí se do sportovního tým apod. Jenže tato poloha mu moc nesedí, což jeho drahá vycítí. Na konci projde proměnou zase ona. Diváci ji tak mohou vidět v upnutém kostýmu a s cigaretou v ruce. Jak se jejich vztah vyvíjel dál, se ovšem neví.

Foto: Profimedia.cz

Sandy nakonec ukáže, že i ona v sobě má kus rebelkyFoto: Profimedia.cz

Monica a Chandler

Scenáristé seriálu Přátelé (1994–2004) svedli dohromady hned několik postav, u kterých by to nikdo nečekal. Například Monicu a Chandlera, které si zahráli Courteney CoxMatthew Perry. Jejich počáteční úlet přerostl v lásku a nakonec z toho bylo manželství a dvě děti. Zatímco úklidem posedlá Monica se vždy toužila usadit, volnomyšlenkářský Chandler, který věčně vypráví nepatřičné vtipy, má ze závazků značnou část seriálu upřímný strach. Jenže když najdete tu pravou, obavy zmizí jako mávnutím kouzelného proutku.

Foto: Profimedia.cz

Organizovaná versus neorganizovaný. I takový vztah může podle tvůrců seriálu fungovatFoto: Profimedia.cz

Elle a Emmett 

Odlišnější dvojici než tu z filmu Pravá blondýnka (2001) byste hledali asi jen těžko. Zatímco Elle Woods je v podání Reese Witherspoon jako oživlá panenka Barbie, která žije ve světe večírků a flitrů, kde je vzhled na prvním místě, Emmett Richmond, hraný Lukem Wilsonem, je seriózní právník v tmavém obleku. Přesto vycítí v potřeštěné blondýnce potenciál a brzy je mu jasné, že není tak povrchní, jak se na první pohled zdá. Svou obětavostí, ochotou a milým a skromným vystupováním si nakonec získá jeho srdce.

Foto: Profimedia.cz

Nakonec spolu v Pravé blondýnce 2 dojdou až k oltářiFoto: Profimedia.cz

Eliška a Božíček

Na podobném motivu staví i česká komedie Bezva ženská na krku (2016). Poté, co se Petře Hřebíčkové alias učitelce Elišce rozpadne manželství, najde si novou práci ve vesnické škole, což je pro původně totálně městského člověka velká výzva. Ocitne se v jedné chalupě s hrobníkem Božíčkem, kterého si zahrál Ondřej Vetchý, a není to pro ni žádný med. Božíček se chová jako hulvát a všemožně jí znepříjemňuje život. Nakonec se ale Elišce podaří proniknout pod jeho tvrdou slupku a odhalit dobré srdce. I ona sama projde proměnou, když si zvykne na pro ni v mnoha ohledech zvláštní vesnický život.

Foto: Profimedia.cz

Ke střetu městského a vesnického typu došlo v komedii režiséra Tomáše Hoffmana Foto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám