Hlavní obsah

Kolik bylo Betty Rizzo při natáčení Pomády? Neuvěříte!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Věk není v současném filmovém světě téměř žádnou překážkou. Mnohdy se tak stává, že herci a herečky hrají ve snímku mnohem mladší postavu, než odpovídá jejich věku. Je to zásluha dobrých genů, péče i šikovných maskérek.

Článek

Středoškolačkou ve třiatřiceti? Ve světě filmu žádný problém. Mezi těmito představiteli a jejich postavami byly v době natáčení výrazné věkové rozdíly. Vypadají na svůj věk, nebo by vás klidně zmátli?

Stockard Channing (77)

Muzikál Pomáda (1978) se odehrává na střední škole, kde teenageři zažívají první lásky i zklamání a řeší trable týkající se nejen milostné tematiky, ale třeba i jejich budoucích povolání. Pro americkou herečku byla role středoškolské studentky Betty Rizzo jednou z nejvýraznějších v kariéře. Sebevědomou vůdkyni dívčí party si ovšem zahrála ve třiatřiceti letech. Nutno ovšem dodat, že většina herců byla výrazně starší než jejich postavy. John Travolta byl z celého obsazení nejmladší, tehdy mu bylo 23 let.

Foto: Profimedia.cz

Na hereččině tváři už byly přeci jen vidět nějaké ty vráskyFoto: Profimedia.cz

Emma Thompson (62)

K romantickému snímku Rozum a cit (1995) podle knihy spisovatelky Jane Austen (✝41) napsala britská herečka Oscarem oceněný scénář a také si zahrála hlavní roli, za kterou byla rovněž nominována na zlatou sošku. Ztvárnila jednu ze tří sester – devatenáctiletou Elinor, přitom v době natáčení bylo herečce ve skutečném životě šestatřicet.

Foto: Profimedia.cz

Sestru Emmy Thompson si ve filmu zahrála Kate Winslet (45). V době natáčení jí bylo devatenáct letFoto: Profimedia.cz

Jason Earles (44)

Dost možná chtějí i ve čtyřiatřiceti letech po americkém herci před prodáním alkoholu občanku. Vypadá totiž o dost mladší, než ve skutečnosti je. Díky tomu si ovšem mohl zahrát pubertálního bratra hlavní hrdinky v sitcomu Hannah Montana (2006–2011). Scénář předepisoval, že Jacksonovi má být šestnáct let, přitom jeho hereckému představiteli bylo v době natáčení už devětadvacet.

Foto: Profimedia.cz

Takhle herec vypadal na začátku natáčení v roce 2006Foto: Profimedia.cz

Tereza Těžká (25)

Česká herečka se v roce 2020 proslavila účinkováním v dokumentu V síti, který poukázal na problematiku sexuálního predátorství mužů, kteří nejen na internetu obtěžují malé holčičky a mladé dívky. Získala za to dokonce nominaci na Českého lva. Velmi mladistvý vzhled, absence make-upu, dětské oblečení a culíčky způsobily, že se ve čtyřiadvaceti letech mohla herečka pro potřeby dokumentu vydávat za dvanáctiletou holčičku.

Foto: Profimedia.cz

Tereza Těžká na sebe nedávno strhla pozornost také tím, že prozradila, že žije v polyamorickém vztahuFoto: Profimedia.cz

Winona Ryder (49)

Na prahu padesátky vypadá americká herečka fantasticky. Méně let, než jí skutečně je, jí lidé tipují celý život. Není proto divu, že si v životopisném filmu Narušení (1999) mohla po boku herečky Angeliny Jolie (46) zahrát o několik let mladší postavu. Když snímek natáčela, vystupovala v něm jako osmnáctiletá psychicky nestálá dívka Susanna Kaysen, Winoně Ryder bylo přitom už sedmadvacet let. Diváci to ovšem nijak neřešili.

Foto: Profimedia.cz

Herečka někomu tímto vzhledem mohla připomínat Audrey Hepburn (✝63)Foto: Profimedia.cz

Emilia Clarke (34)

S postavou princezny Daenerys v populárním seriálu Hra o trůny (2011–2019) prošla herečka osmi sériemi a osmi lety. Zatímco v knize jí bylo na začátku třináct let, tvůrci seriálu ji postaršili na sedmnáct. Ale Emilia Clarke by jistě zvládla i mladší, i když jí během první série bylo pětadvacet let. V roce 2013 byla za Daenerys nominována na cenu Emmy pro nejlepší herečku ve vedlejší roli v dramatickém seriálu.

Foto: Profimedia.cz

Jako princezna Emilia Clarke ve filmu postupně dospívalaFoto: Profimedia.cz

Robert De Niro (77)

Slavný herec zažil během své dlouhé kariéry ledasco, není divu, že tedy zvládl hrát postavy výrazně mladší i starší. Gansterka Tenkrát v Americe (1984) mapuje život Davida Aaronsona. Děj začíná, když je chlapci kolem patnácti let, a končí, když je mu přes šedesát. Dětská léta postavy si zahrál někdo jiný, ale střední a pozdější věk už Robert De Niro. Toho musely maskérky nejprve omladit a posléze postaršit, protože mu při natáčení bylo jedenačtyřicet.

Foto: Profimedia.cz

Robert De Niro hrál v jednom filmu starší i mladší postavuFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám