Hlavní obsah

Týdenní horoskop: Střelci budou mít z ostudy kabát, Štíři změní vizáž a Blíženci, pozor na zdraví!

Foto: Maria Markevich, Shutterstock.com

Foto: Maria Markevich, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 25. října nastane na obloze velkolepá show, a to novoluní s částečným zatměním Slunce, při němž Měsíc zakryje 40 % jeho disku. Jelikož tento úkaz bude viditelný i u nás, nenechte si takovou podívanou ujít a kolem poledne sledujte oblohu. Maxima dosáhne v 12.18 hodin.

Článek

Pravdou je, že zatmění nemají již z dávných dob dobrou pověst. Řadí se totiž mezi nejdramatičtější nástroje vesmíru, neboť upozorňují, co selhalo či zklamalo, a urychlují, co se musí bezpodmínečně změnit. Toto novoluní s částečným zatměním Slunce ve Štíru proběhne ve vesmírném pásmu, které nemilosrdně odhaluje pravdu, kterou nikdo nechce slyšet, a připomíná hada škrtiče, jenž pořád víc utahuje smyčku. Vy se ale obrňte trpělivostí a pořád si opakujte, že nic není tak horké, jak se uvaří.

Vždy je přece prospěšné podívat se na dění z vícero úhlů. Chce notnou dávku odvahy říct nahlas nepříjemnou pravdu a dělat věci, od nichž mnozí alibisticky odvracejí zrak a tváří se, že jich se to netýká, tak proč by si pálili prsty. I proto vlastně nastávají zatmění, aby i samolibí pokrytci konečně pochopili, před čím už nejde strkat hlavu do písku jako pštros.

Aby se po tom, co vypluje na povrch nějakým „zázrakem“, neslehla zem, o to se přičiní Mars. Je klasickým vládcem znamení Štíra, tedy i tohoto částečného solárního zatmění, navíc novoluní proběhne v dekanu, kde je Mars vládcem a strážcem hranic. Bude v Blížencích, což je znamení, které kromě jiného shání a shromažďuje informace, a poté je neohroženě říká hodně nahlas stylem „padni komu padni“. Dokáže také šikovně přesvědčovat, takže to bude boj, ale argumentů, které nebude možné vyvrátit. Mars bude mít navíc toho nejlepšího spojence, a to mistra slova a bystrého úsudku Merkura (trigon), který jako první planeta aktivuje bod, kde solární zatmění nastane. Tato planetární dvojka se postará, aby nic z toho, co zatmění vynese na světlo, nebylo bagatelizováno, natož zamlčeno nebo smeteno ze stolu, a navrhne změny, které brilantně obhájí.

Je však nutné zmínit, že během zatmění bude Měsíc na 3º Štíra, kde je v pádu, enormně slabý; staří hvězdopravci tento stupeň spojovali s hladomorem. V případě mimořádné konstelace, jako je zatmění, ukazuje na nutnost něčeho se vzdát. Vždy ale jenom proto, aby to, co se neosvědčilo, mohlo nahradit něco, co bude funkční a má skutečnou hodnotu. Případnou nečekanou ztrátu proto neberte tragicky, bude odškodněna dvojnásobně.

V porozumění tomu, co se děje, bude nápomocen filozof Jupiter, který se v pátek 28. října vrátí do duchovního a enormně soucitného znamení Ryb. Všem znamením zodiaku tedy propůjčí schopnost pochopit, čím společnost prochází, a vyšší smysl toho, co se děje.

Beran (21. 3.–20. 4.)

Vše, co sdílíte s někým jiným, nevyjímaje nemovitost a firmu, projde jakousi inspekcí. Dost možná odhalíte, že vás někdo šidí. Na cirkus, který předvedete, viník hned tak nezapomene, navíc bude v šoku, neb ho nekompromisně odstřihnete od finančního zdroje. Máte-li libovolný problém v intimních záležitostech, toto je nejvhodnější období pro diskusi nebo vyhledání odborníka. Odhodíte stud a budete upřímní k sobě i drahé polovičce. Na víkend si nic náročného neplánujte, neb budete rozjímat, snít s otevřenýma očima.

Býk (21. 4.–21. 5.)

Kvapem se blíží doba, kdy budete potřebovat mít se o koho opřít, tak hoďte přes palubu všechny, kteří vůči vám v minulosti nebyli loajální a v tomto týdnu opět selžou. Zatmění totiž nikomu nedovolí přetvařovat se, odhalí skutečnou povahu bez příkras a vy byste už neměli ztrácet čas s lidmi, kteří se k vám otočí zády, když je nejvíc potřebujete. O víkendu vám Jupiter zprostředkuje setkání a vrátí do života člověka, s nímž jste se neviděli roky, a ten vám předvede, jak funguje skutečné přátelství.

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

I když máte kolem sebe spoustu lidí, někdo vám velice chybí. Setkání s dávno neviděnou osobou tedy nebude náhoda, nýbrž Jupiterův plán Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5.–21. 6.)

Solární zatmění aktivuje v horoskopu váš sektor akutních nemocí, tělesné a psychické pohody, proto libovolný výkyv proti normálu konzultujte s lékařem. Když vám sdělí, že je vše v pořádku, ale vám přitom bude „pod psa“, trvejte na kompletním vyšetření, neboť se může jednat o skrytý problém, který běžná prohlídka neodhalí. Musíte být ve formě, protože o víkendu startuje období, kdy vám Jupiter pomůže vyhoupnout se v kariéře nebo získat zpátky profesní postavení, stejně tak veřejný post, o které vás připravily intriky.

Rak (22. 6.–22. 7.)

Proměníte se v úžasné baviče, ale nesnažte se o zábavu za každou cenu a obloukem se vyhýbejte srandičkám na téma pohlavního života. Byli byste impertinentní a několik lidí pořádně dožrali. Rovněž byste měli sázet na jistotu, i malý risk by vás připravil o hodně, což platí i pro náhodný sex. V závěru týdne přehodnotíte některá rozhodnutí, zejména se budou týkat cest do ciziny. Zjistíte například, že doma vyděláte víc, nebo objevíte v naší kotlině nádherné místo, kde se rozhodnete strávit zimní dovolenou.

Lev (23. 7.–22. 8.)

Chtě nechtě se budete muset vrátit k nepříjemné záležitosti, která souvisí s vaší rodinou, bydlením nebo dříve narozenými příbuznými, a bude to něco, o čem jste se domnívali, že už je historií. Naštěstí budete mít dostatečný časový prostor a účinné nástroje, jak to jednou provždy vyřešit. Možná si dokonce až s odstupem času uvědomíte, že jste se tím konečně odstřihli od neblahé „karmy“, která se vaším rodem táhla už hodně dlouho a vytvářela mezi jeho členy napětí a sváry.

Foto: shurkin_son, Shutterstock.com

Nejspíš si ani nevybavujete, kdy a proč vypukla nevraživost mezi některými příbuznými. Hvězdy vás navedou, jak můžete dát vztahy do pořádku Foto: shurkin_son, Shutterstock.com

Panna (23. 8.–22. 9.)

S ničím nespěchejte, což se týká soukromých i pracovních aktivit. Potřebné a pravdivé informace k vám totiž dorazí se zpožděním, zato se přímo roztrhne pytel s pomluvami, to ale berte z té lepší stránky. Ujasníte si, komu vlastně „ležíte v žaludku“. Začnete-li něco v bytě, kolem domu či na zahradě budovat, podejte ohlášku na stavební odbor. Vše nasvědčuje tomu, že vás někdo udá, tak ať máte před nepřejícníkem předstih. Máte-li v plánu odejít ze vztahu nebo požádat o rozvod, během víkendu si to z objektivních příčin nejspíš rozmyslíte.

Váhy (23. 9.–23. 10.)

Částečné solární zatmění ovlivní váš sektor peněz, které si vyděláte vlastním úsilím, což může znamenat, že přijdete o nějaký zdroj peněz. I když to bude šok, nestresujte se, protože vše, co nastane, bude pro vaše dobro. Už i proto, že vás to přinutí poohlédnout se po jiné práci. Krátce po zatmění nakráčí do vašeho sektoru příjmů Merkur, do vaší zóny zaměstnání se vrátí Jupiter a věřte nebo ne, s pomocí těchto dvou planet najdete uplatnění za daleko vyšší odměnu.

Štír (24. 10.–22. 11.)

Nic si neplánujte, protože i běžný denní harmonogram vám obvykle něco naruší a vyžádá si okamžitou pozornost. Jste-li narození kolem 26. října, nepodceňujte nic, co se týče zdraví, zejména se to týká vaječníků u žen a prostaty u mužů. Náročným testem projde vaše sebevědomí. Budete se totiž porovnávat s druhými a kvůli tomu si ujasníte, co byste měli na sobě změnit, počínaje účesem a konče oblečením. Nová vizáž vás v tom nejlepším slova smyslu změní natolik, že vás o víkendu někdo ze známých nepozná.

Foto: My Ocean Production, Shutterstock.com

Konstelace vám dodají odvahu k tomu, o čem už dlouho přemýšlíte. Snažte se to využít a jako první na seznamu by měl být vzhled, případně celková imageFoto: My Ocean Production, Shutterstock.com

Střelec (23. 11.–21. 12.)

Ve vaší nejtajemnější zóně horoskopu startuje série zatmění, což se může projevit různě. Můžou vás třeba zlákat duchovní nauky, protože patrně poprvé v životě narazíte na něco tajemného, paranormálního, co si racionálně nedokážete vysvětlit. Ale běda vám, pokud jste se v minulosti svěřili s něčím intimním! Dotyčný to neudrží v tajnosti a vy budete mít z ostudy kabát. Právě kvůli nějakému podrazu konečně přestanete důvěřovat lidem „na potkání“ a začnete být psychicky tak silní, že vás naprosto nic nerozhodí.

Kozoroh (22. 12.–20. 1.)

Myslíte si, že něco nedokážete? Tak to zkuste tento týden a parádně vám stoupne sebevědomí. Zjistíte, že jste schopnější mnohem víc, než si vůbec dovedete představit. Dokonce se před vámi otevřou symbolické dveře, které byly doposud zavřené. Právě kvůli tomu se ve zlém rozejdete s někým ze známých, protože zjistíte, že to je nepřející sketa. To vám vbrzku vynahradí Merkur. Seznámí vás se spoustou nových lidí, a najdete tak přátelství, které bude silnější než některé vaše příbuzenské vazby.

Vodnář (21. 1.–20. 2.)

Zpozornět by měli zejména ti, kteří moc dobře vědí, že svou práci dělají víc než dobře, a vůči firmě jsou natolik loajální, že je vůbec nenapadlo odejít, i když vyhlídky na povýšení a zvýšení platu mají nulové. Konečně vás zatmění nakopne, možná kvůli nedostatku peněz, abyste se poohlédli po zaměstnání, ve kterém zpeněžíte své zkušenosti a kvalifikaci. Věřte, že se vám takovou práci podaří najít, a protože se Jupiter vrátí do vašeho sektoru příjmu, bude zaplacena přímo královsky.

Ryby (21. 2.–20. 3.)

Věřte svým snům a intuici. Budete obdaření darem předvídavosti, a dokonce vnitřním zrakem uvidíte do budoucnosti. To vám bude nápomocno při plánování, neboť formou vizí obdržíte i upozornění, čemu se máte vyhnout. Na druhou stranu vás okolnosti přinutí přehodnotit pravidla a přesvědčení, jimiž se řídíte roky. Je dokonce možné, že se z přívržence politické strany stanete jejím největším kritikem nebo z ateisty doslova přes noc hluboce věřícím. Objektivní zpětný pohled vám propůjčí Jupiter, který se vrátí do vašeho znamení.

Afirmace na tento týden: Mám schopnost překonat jakoukoli překážku…

Reklama

Související témata:

Načítám