Hlavní obsah

Krášlení podle horoskopu

Foto: Nick Starichenko, Shutterstock.com

Foto: Nick Starichenko, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro jedny je upravený vzhled vším, druzí to, jak vypadají, vlastně vůbec neřeší. Jak ke svému zevnějšku přistupují jednotlivá znamení zvěrokruhu? Kdo se rád parádí a krášlí, kdo vždycky upřednostňuje pohodlí a komu je to všechno úplně fuk?

Článek

Každé z dvanácti znamení zvěrokruhu přistupuje k svému vzhledu trošku jinak: co je pro jedno zcela zásadní téma, je pro druhé naprosto nepodstatná záležitost. Ať už je pro ně velebení vlastního zevnějšku prostředkem propojení se sebou samými, šancí oslnit druhé, nebo jen nezbytná nutnost, horoskop vám může prozradit, jak je pro koho důležitý vzhled a péče o něj. Kdo se rád fintí a komu to vyloženě leze na nervy?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani jsou velmi silné osobnosti, takže si málokdy nechají mluvit do života od někoho jiného než… od sebe. Když je tedy péče o zevnějšek a všelijaké krášlení jejich záliba, užívají si ji naplno. Pokud je ale make-up nebaví? Nemůže jim to být víc jedno. Navíc se u nich tyhle fáze dost často střídají, a co v jednu chvíli s nadšením začnou, to je už o pár dnů později nebaví. Jejich potřeba upraveného zevnějšku navíc ustupuje jejich zálibě ve sportu a často volí spíše pohodlné a praktické věci.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci neradi vypadají extravagantně a nechtějí na sebe přitahovat pozornost okolí. A taky se nebudou škrtit a trápit v něčem, co jim nesedí a není jim pohodlné, jen proto, že to dobře vypadá. Upravený vzhled je pro ně přesto dost důležitý a jsou poměrně zdatní v hledání velmi elegantního a jednoduchého outfitu, který je jim zároveň příjemný na nošení. Nečekejte od nich módní výstřelky, ale spíš jakousi nedbalou eleganci, která ještě víc podporuje jejich vnitřní klid.

Foto: Dmitry_Tsvetkov, Shutterstock.com

Býci jsou mistři nenápadných a velmi elegantních outfitů Foto: Dmitry_Tsvetkov, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci se málokdy dokážou rozhodnout pro jeden styl, díky němuž by jejich jednotlivé kousky oblečení spolu souvisely a dávaly smysl. Jeden den přiběhnou v ultra formální oblečení, druhý den je zahlédnete v mikině, jindy září křiklavými barvami. Jsou to prostě chameleoni a vzdušní přelétavci, kteří mění styl a přístup k němu lusknutím prstu. Nestává se u nich, že by se na svůj zevnějšek vykašlali, rádi mají pod kontrolou, co o sobě do světa vysílají. Jen to může být každý den něco jiného.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci mají péči o sebe a svůj zevnějšek moc rádi a je to jejich prostředek pro hledání vnitřní rovnováhy uprostřed střesu. Kosmetika je ve většině případů baví, stejně tak móda. Nejde o to, že by na sebe aplikovali nějaké výstřelky, ale rádi jsou v obraze. Jinak mají svůj styl a vkus a rádi se zušlechťují. Většinou mají propracovaný ranní i večerní rituál a v koupelně nějakou dobu stráví, nabíjí je to. Stejně tak se rádi – a často – rozmazlují v kadeřnictví, na kosmetice nebo na manikúře.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi touží být oslniví, vyrážet všem dech a přitahovat pozornost. Mají sice veliké kouzlo osobnosti, ale hodně toho také musejí na zevnějšku odmakat. Ano, většinou jsou to šťastlivci, kteří po ránu září, ačkoli na sobě nemají ani kapku make-upu. Přesto je ale bez něj neuvidíte. Klidně si přivstanou, aby se stihli upravit dřív, než začne život. Aby je svět viděl tak, jak vstali z postele, je naprosto nepřípustné. Musejí přece udržovat nějakou tvář, přes to vlak nejede.

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Lvi září a jsou okouzlující a neupravené je nikdy neuvidíteFoto: Look Studio, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny jsou praktické a na nějaké velké čančání a krášlení je neužije. Nepředstavujte si ale žádné šmudly! Nikdy by si nedovolily dát najevo, že je zevnějšek nezajímá nebo se samy sobě nevěnují. Ale nechtějí tím strávit století. Efektivita je klíčové slovo: zaběhnou do koupelny na pět minut a v tom čase udělají maximum. A víc nepotřebují. Nelibují si ve výrazném make-upu ani okázalých robách, ale jsou ochotny investovat do kosmetiky i kvalitního oblečení s dlouhou životností.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy krášlení naprosto zbožňují! Péče o zevnějšek, kosmetika, kadeřnice, mani–pedi, masáže, peelingy, masky, to všechno zní jejich uším jako rajská hudba. Čas strávený kultivací zevnějšku považují za dobře strávený – baví je to a navíc jim to ohromně zvedá sebevědomí. Drží se trendů, jsou vždycky v obraze ohledně toho, co frčí a co jim sluší, mají skvělý vkus a dokážou každému poradit. Do zkoumání těchto záležitostí se vrhají s neskutečnou vervou a na každé akci vždy oslní.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři se tváří, že je jim naprosto jedno, jak vypadají. Starat se o zevnějšek je přece tak povrchní! Po většinu času je opravdu na velké čančání a krášlení neužije, většinou řeší spíš svůj bohatý vnitřní život než laky na nehty. Čas od času ale při nějaké dostanou chuť vynaložit energii a promění se v něco naprosto oslnivého. A v tu chvíli si to užívají, je to pro ně jakési umělecké vybití, manifest, demonstrace sebe samých. Divadlo. A pak se zase vrátí k tomu, že krášlení je pro pitomce.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci absolutně neřeší, jak kdo vypadá, a nejmíň ze všeho oni sami. Mají k tomuto přístupu i dostatek sebevědomí. Baví je akce, dění a žití, rozhodně nechtějí trávit svůj čas péčí o pleť a vlasy, to nemůžou vystát. Údržbě zevnějšku věnují minimum času a jsou ideálními parťáky na dlouhé pěší túry bez většího hygienického zázemí – prostě to vezmou na vědomí a jsou v pohodě. Pohodlí především, móda jde stranou – je to zkrátka něco, co se na jejich radaru vůbec neobjeví.

Foto: MZStock, Shutterstock.com

Střelci mají dost sebevědomí a jiných zájmů a zevnějšek neřeší. Na túře přece nezáleží na tom, jak vypadají!Foto: MZStock, Shutterstock.com

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi mají svoje zvyky, které každý den poctivě a zodpovědně plní, rozhodně si ale pobyt v koupelně neprodlužují nijak závratně a jsou spíš úsporní a efektivní. Ano, souhlasí s tím, že by měl být člověk upravený a vynaložit úsilí, aby vypadal jaksepatří. Ale že by je to naplňovalo štěstím? To ne. Chtělo by se říct, že je stejně tak nestresuje, když se upravit nestihnou, ale taková situace v životě Kozoroha moc často nenastává, protože jejich plánování je naprosto perfektní a propočítané.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři jsou svobodné duše i co se týká péče o zevnějšek. Když se na to cítí, budou klidně chodit po světě tak, jak vylezli z postele, bez sebemenšího zaváhání či uzardění. A když mají zrovna náladu, klidně půjdou do práce ve večerní róbě s flitrovým make-upem. Dělají si všechno po svém, rádi šokují a překvapují, a to na obě strany. Většinu času však jejich mysl okupují úplně jiné věci než péče o vzhled a nějakou upravenost kvůli okolnímu světu absolutně neřeší.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby se rozhodně umějí přizpůsobit situaci, a když není prostor, vůbec jim nevadí stáhnout vlasy do culíku a bez líčení vyrazit do světa. Přesto nad svým zevnějškem a jeho zkrášlováním rozhodně přemýšlejí a péči o zevnějšek mají rádi. Nejde ale ani tak o výrazné make-upy a podobně, rádi hýčkají tělo krémy, balzámy a maskami. Je to jejich forma relaxu a právě tak se sbližují sami se sebou. A že na konci vypadají upraveně, to je vlastně jen drobný bonus.

Reklama

Načítám