Článek
Postup
01.
Připravte si velký hrnec s vývarem. Na velké pánvi orestujte na olivovém oleji cibuli a česnek. Asi po třech minutách přidejte nakrájené očištěné houby. Zarestujte, přisypte rýži a dobře promíchejte, aby se zrníčka obalila. Zalijte vínem a nechte ho vyvařit.
02.
Pak zalijte naběračkou vývaru, promíchejte a nechte probublávat. Vždy, když se vývar vsákne, dolijte další naběračku. Celkem to trvá asi 20 minut. Nakonec vmíchejte máslo a parmazán. Okořeňte, posypte nakrájenou petrželkou nebo šalvějí a servírujte.
Houby na každém kroku
Houby jsou teď v plné sezoně! Košíky se plní, les voní a nastal ideální čas si je dopřát v co nejvíce podobách.
- Polévky: Kulajda | Krkonošské kyselo | Valašská kyselica | Bramboračka
- Omáčky: Nakyselo | Snadná smetanová | Z lišek | K masu i knedlíku
- Chutně po našem: Řízky | Karbanátky | Guláš | Hubník | Bramboráky | Smaženice