Hlavní obsah

Hvězda Discopříběhu má 50! Jak žije Rudolf Hrušínský nejml.?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Když běžel nahý přes plzeňské náměstí, bylo mu šestnáct a stal se idolem snad všech československých dívek. Dnes je hvězdě komedie Discopříběh padesát let. Co má za sebou a jak se oblíbenému herci daří?

Článek

Když se řekne Rudolf Hrušínský nejmladší, většina diváků si ho vybaví v roli kominického učně Jirky Horáčka. Není se čemu divit, v mnoha filmech nehrál a na svůj velký „discoúspěch“ nenavázal. Ač herectví nikdy neopustil, raději odjel poznávat svět a užíval si anonymity a svobody. Soukromí si střeží a nikdy netěžil z toho, že pochází ze známé herecké rodiny a jeho otcem je Rudolf Hrušínský mladší (74).

Příběh v rytmu disco

Narodit se do rodiny, jako je ta Hrušínských, dává velkou šanci, že se hraní budete věnovat také. Dnešní oslavenec stál poprvé před kamerou už v deseti letech, a než byl obsazen do své životní role, objevil se mimo jiné i v legendární komedii Vesničko má středisková (1985). Pamatujete si puberťáka, který se ptal, zda už nastavovali zrcadlo?

Role Jirky v osmdesátkovém hitu Discopříběh (1987) režiséra Jaroslava Soukupa (73) ho vystřelila mezi hvězdy. Film viděly v kině dva miliony lidí a Rudolfa Hrušínského nejmladšího znal rázem každý. On rád vzpomíná, jak na něj jeho filmový táta Ladislav Potměšil (75) dohlížel a učil ho nekombinovat alkohol.

Foto: Profimedia.cz

Nejdřív v Discopříběhu házel patkou, pak se nechal ostříhat a Plzní tančil v čepiciFoto: Profimedia.cz

Stát se na prahu dospělosti veřejně známou osobností nebylo snadné, a i když se herectví i nadále věnoval, na svůj největší úspěch nenavázal. Hrál později i v druhém dílu Discopříběhu (1991), který ale nedosáhl na popularitu jedničky. Ve Svatbě upírů (1993) si zahrál po boku Ivety Bartošové († 48) a zamiloval se do ní, ale ani tento film žádným velkým trhákem nebyl.

Foto: MICHAL RŮŽIČKA / MAFRA / Profimedia

Rudolf Hrušínský nejmladší na premiéře Svatby upírů s Luďkem Kopřivou († 80)Foto: MICHAL RŮŽIČKA / MAFRA / Profimedia

Bar u Rudolfa

Na prahu třicítky se rozhodl poznat víc svět a zkusit žít i jinde než doma. Stylem života a chováním mu byli blízcí Španělé, tak odjel do Madridu. Pronajal si bar a bylo mu dobře. V průběhu let si vyzkoušel život v Dominikánské republice, projel Latinskou Ameriku, a když bylo zemětřesení na Haiti, jel na místo pomáhat. Do tepla většinou vyrážel na zimu a přes jaro a léto byl doma. Co tu dělal, že o něm nebylo slyšet?

Foto: Profimedia.cz

Domluví se španělsky a italsky, a když teď tráví zimy v Česku, chybí mu teplé podnebíFoto: Profimedia.cz

Muzikály (nejen) u Landových

Jak sám říká, nikdy hrát nepřestal, úzce spolupracoval například s Mirjam (51) a Danem (52) Landovými. Vystupoval v jejich muzikálech Kvaska a Touha, a to včetně filmového zpracování Kvasky (2007), kde se objevil například po boku Lucie Vondráčkové (40).

Před několika lety ho mohli diváci vidět v komedii Decibely lásky (2016), o které se mluvilo jako o třetím Discopříběhu. To herec odmítá, společné mají podle něj filmy jen písničky Michala Davida (60). Konečně si ale zahrál po boku tatínka – s Rudolfem Hrušínským mladším ztvárnili otce a syna.

Muzikálům zůstává věrný, a když není zavřeno, je k vidění i ve dvou představeních v Divadle Radka Brzobohatého: Stvoření světa – bez cenzury a Freddie – concert show.

Foto: Profimedia.cz

Moderátorka Petra Svoboda (37) hrála v Decibelech lásky milou Kristiána (Rudolf Hrušínský nejml.) a Michal David k tomu složil hudbuFoto: Profimedia.cz

Láska s milionářkou

O osobním životě nejmladšího Rudolfa Hrušínského se ví opravdu málo. Neměl vztahy se známými ženami, a i když se z ciziny pravidelně vracel, rozhovory nedával. Před pár lety ale pozornosti médií neunikla krásná blondýnka po jeho boku. Podnikatelku Martinu (48) si vzal v Itálii, svatba byla velmi komorní a září vedle ní štěstím. Novinové titulky hlásají, že se oženil s milionářkou.

A jak ve svých čerstvých padesáti vypadá? Je vždy vkusně a elegantně oblečený a svou typickou patku přes oko, kterou puberťačky před třiceti lety tak milovaly, vyměnil za oholenou hlavu.

Foto: Profimedia.cz

Lásku našel Rudolf Hrušínský nejmladší po boku úspěšné podnikatelky, spojuje je mimo jiné i zkušenost s životem v cizině Foto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám