Hlavní obsah

Jak na muži poznáte, že po vás netouží?

Foto: Bobex-73, Shutterstock.com

Foto: Bobex-73, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znáte se několik hodin, dní, týdnů a možná i měsíců. Máte pocit, že byste k sobě mohli být důvěrnější? Nedělejte si plané naděje, z těchto pěti případů bližší fyzický kontakt rozhodně nekouká. Vlastně se vůbec o nic nepokoušejte, vámi vyhlédnutý chlapík po vás netouží!

Článek

Říkává se, že muži nikdy neodmítnou nabídku k sexu, když dostanou příležitost. Jestli je to pravda, se pokusil zjistit psycholog Nicolas Guéguen z jihobretaňské univerzity ve Francii. A odhalil, že 80 procent mužů ochotně propadne kouzlu neznámé krásky, když jim ji osud přivede do cesty. Ale co těch zbylých 20 procent? Na ty klidně můžete narazit i vy. Poznáte, že po vás muž netouží a sex s vámi ho neláká?

Jak muž dává najevo nezájem

Muži ženy rozdělují v zásadě do tří kategorií – a ocitnout se lze z různých důvodů v kterékoliv z nich. Pro jednoho můžete být nejlepší důvěrnice, zatímco jiný vás skoro nevnímá.

  1. Parťačky - věčné kamarádky, ke kterým chodí pro radu.
  2. Potenciální milenky a přítelkyně - neboli pokušení přicházející buď v pravý čas, nebo naopak v nejméně vhodnou dobu.
  3. Nutné zlo - to jsou manželky šéfů, které musí chtě nechtě tolerovat, otravné kolegyně, dotěrné sousedky, šílené fanynky a podobně.

Je pochopitelné, že z verbálního i neverbálního chování je poznat, že k parťačce pánové chovají jiné city než třeba k nutnému zlu. Proto lze také poznat, že o někoho nestojí. Co dělá muž, který o ženu nemá sexuální (ani milostný) zájem?

1. Přehlíží vás

Jste pro něj vzduch, nesnaží se vám zalíbit ani vás ničím zaujmout. Proto vás nesleduje očima, nijak neoslovuje a nepoužívá koketní výrazy, jako to dělá, když mu o něco jde. Připomínáte něco jako věšák na šaty. Ten je sice fajn, ale člověk se bez něj docela dobře obejde, že jo.

2. Nenarušuje váš osobní prostor

Při běžné společenské komunikaci se lidé přirozeně snaží udržet odstup 45 až 120 centimetrů. Jedná se o osobní prostor, do kterého zasahuje většinou jen někdo, kdo má k člověku bližší vztah. Jestliže se muž přes tuto hranici nesnaží dostat, nepřeskočila mezi vámi jiskra. Ještě pro jistotu zkontrolujte, zda nevědomky odvrací svoje tělo od vašeho. Nezírá na vás, nesnaží se o oční kontakt a vlastně se obecně distancuje? Netouží vedle vás sedět v autě, odchází z firemní kuchyňky, když do ní přicházíte? Holt smůla.

Foto: MAD_Production, Shutterstock.com

Znáte se, bavíte se, ale pořád nevíte, na čem jste? Podívejte se, jaké signály k vám nevědomě vysíláFoto: MAD_Production, Shutterstock.com

3. Nezrcadlí vaše pohyby

Britská sexpertka Tracey Cox říká, že nejupřímnějším způsobem lichocení je napodobování. Sáhnete pro sklenku vody, muž udělá totéž. Dáte si nohu přes nohu, on to za několik vteřin až minutu nevědomky okopíruje – jeho mozek obdržel signál k akci. Chemie pracuje na plné obrátky a dotyčný cítí, že má smysl ve flirtu pokračovat. Je to přesně obráceně? Neděje se nic, co by naznačovalo, že se ten chlapík naproti vám opičí a opakuje vaše gesta i slova? Pak spíše nemá zájem.

4. Nesnaží se vypadat lepší

Vaše oči se setkaly, ale nic víc. Následně se potkáte na společné chodbě před toaletou, ať už je to v restauraci, nebo na pláži. Máte šanci na romantické seznámení či vášnivý románek? Ne, pokud se před vámi neurvale podrbe v rozkroku nebo nedovře dveře na toaletu a bez pardonu vydá nepříliš přitažlivý tělesný zvuk. Kdo chce v očích možné milenky vypadat co nejlépe, ten si podobné věci rozhodně odpustí a snaží se působit až dokonale. Princové přece nekrkají, ne?

5. Využívá vás na černou práci

Klasický scénář. Dal si pár piv navíc a nesehnal taxíka. Komu zavolá? Ženě, která ho klidně může vidět v podroušeném stavu, třeba i pozvraceného (viz čtvrtý bod). Vždyť je to jedno, ne? Vytočí číslo, objedná si odvoz, před domem vystoupí a zamává na rozloučenou. Nečeká totiž nic víc – nemá vedlejší úmysly, ač si to sebevíc přejete. Poohlédněte se jinde…

Reklama

Související témata:

Načítám