Hlavní obsah

Tipy na víkend: Mimořádná návštěva tajuplné jeskyně, závody na koloběžkách i na zámek za pohádkou

Foto: Ground Picture, Shutterstock.com

Foto: Ground Picture, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Možná právě přemýšlíte, kam o víkendu vyrazíte na výlet nebo na zajímavou akci… Máme tipy pro celou rodinu a budou bavit malé i velké. Kam se vypravit za zábavou, krásnými zážitky nebo za trochou poučení?

Článek

Vymyslet zábavu pro celou rodinu není vždycky jednoduché, ale jsou akce, kde se nebude nudit nikdo – včetně velmi náročných dospívajících. Má být hezký, slunečný víkend s příjemnými teplotami kolem 23 stupňů, tak neseďte doma. Kam se můžete vypravit?

Mělníkem zaduní divoká party

Pokud během víkendu zamíříte do mělnického parku Na Podolí, kam se letos přesunul program z Mělnické náplavky, užijete si skvělou zábavu. Rozjíždí se tu první akce tohoto léta a jak slibují organizátoři, bude to skutečně jízda. V sobotu 16. června se tu představí mistři ČR v trialu a z Mladé Boleslavi přijedou parkouristé z free runningové skupiny Obstacle Movement, kteří si pro veřejnost připraví workshopy. Takže jestli máte doma zapáleného „skokana“, ať určitě vyrazí s vámi!

Večer zakončí koncert Renneho Danga a od 22 hodin začne afterparty s DJ FeFe v baru Brloh. Těšit se můžete na food a drink zónu se spoustou lahůdek, včetně piva z mělnického minipivovaru Němý medvěd. Vstup na akci je zdarma.

Foto: Mělnická náplavka

Do Mělníka se v sobotu sjedou příznivci parkouru a budou tu pořádat workshopy pro veřejnostFoto: Mělnická náplavka

Všechny chutě světa v Dobřichovicích

Milujete dobré jídlo a rádi ochutnáváte exotické dobroty? Pak máme tip přesně pro vás. V sobotu 17. června v 10 hodin začne na louce u zámku v Dobřichovicích food festival Všechny chutě světa. Už pojedenácté láká na příjemnou atmosféru i nejrůznější lahůdky z mnoha světových kuchyní. Na akci si raději vymezte celý den, protože se vám odsud nebude chtít.

Ochutnat můžete šnečí kaviár, gruzínský šašlik, srbskou pljeskavici, francouzské foie gras či ústřice, mexickou quesadillu, japonské sushi, americké hamburgery, africkou samosu a spoustu dalších jídel z celého světa. Pro děti je připravená i lezecká stěna, trampolíny, lanovka přes Berounku, rodeo býk a další zábava.

Foto: Ratov Maxim, Shutterstock.com

Za dobrotami z celého světa zamiřte do Dobřichovic. A vezměte s sebou i děti!Foto: Ratov Maxim, Shutterstock.com

Adrenalin na koloběžkách i kolech

Tušíte, co je to pumptrack? Jde o speciální dráhu plnou zatáček, která umožňuje jezdcům na kolech nebo koloběžkách zdolávat trať bez nutnosti šlapání: překážky a terénní vlny se překonávají pouze na základě přenášení váhy. Pořád nevíte, jak by to mohlo vypadat? Pak zamiřte tento víkend před pražské Centrum Černý Most, kde v sobotu proběhne první mistrovství republiky v pumptracku na koloběžkách a v neděli 18. června závod na kolech.

Pro ty, kdo zatouží vyzkoušet si pumptrack osobně, je na místě připravená speciální zóna v délce 37 metrů, veškeré vybavení bude k dispozici zdarma. Pro nejmenší tu bude herní zóna s hračkami Mattel a po celý víkend soutěže o hodnotné ceny. Akce vyvrcholí v neděli v 17 hodin koncertem populárních rapperů Paulieho Garanda a Kennyho Rougha.

Foto: Pumptrack

Na pražském Černém Mostě si tento víkend můžete vyzkoušet adrenalinovou disciplínu zvanou pumptrackFoto: Pumptrack

Prohlídka nepřístupné jeskyně na Moravě

Milujete dobrodružství? Pokud netrpíte klaustrofobií a zajímají vás přírodní krásy ukryté hluboko pod zemí, zamiřte do Josefovského údolí, které leží mezi městečky Adamov a Křtiny nedaleko Blanska. Máte tady ojedinělou příležitost podívat se do jeskyně Býčí skála, která je mimořádně zpřístupněná jen teď v červnu. Jestli to tedy nestihnete tento víkend, máte ještě šanci ten příští.

Jeskyně Býčí skála tvoří společně s Rudickým propadáním druhý nejdelší jeskynní systém v ČR a proslavila se nálezy koster a dalšími cennými předměty včetně sošky býčka z doby bronzové. Otevřeno je od 9 do 16 hodin a určitě si s sebou vezměte teplé oblečení a dobré boty, v jeskyni je velmi vlhko a stálá teplota jen kolem 9 stupňů. Krásným kouskem Moravského krasu vás provede naučná stezka Josefovské údolí.

Foto: Martin Peterka, Shutterstock.com

Prozkoumat slavnou jeskyni Býčí skála máte šanci jen teď v červnu, tak ji využijteFoto: Martin Peterka, Shutterstock.com

S komtesou na zámku za pohádkou

Malým i velkým, kteří milují pohádky, je určená návštěva zámku v Mníšku pod Brdy, kde vás o tomto víkendu provede sama komtesa. Ukáže vám, kde se natáčela pohádka Tajemství staré bambitky 2, a pak děti budou moct vstoupit do místnosti plné pohádkových postav od trpaslíků přes Sněhurku a Popelku až po draka. Prohlídky jsou určené především pro děti od tří do devíti let, začínají vždy v 11 hodin a raději si je rezervujte předem online.

Foto: Martin Hodan, Shutterstock.com

Zámek v Mníšku pod Brdy připravil speciální prohlídky pro malé návštěvníkyFoto: Martin Hodan, Shutterstock.com

Související témata:
Mníšek pod Brdy
Dobřichovice
Pumptrack
Food festivaly

Načítám