Hlavní obsah
3,1
(220)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Umíte si představit vánoční stůl bez nepečeného cukroví? My ne! Proto jsme pro vás nachystali úžasně jednoduchý recept na kokosová kolečka. Pochutnejte si na nich i vy.

30 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
20 koleček
Na spodní část koleček
  • 120 g kakaových sušenek
  • 2 lžíce rumu
  • 2 lžíce mléka
  • 80 g másla
  • 2 lžíce cukru moučka
Na vrchní část koleček
  • 80 g kokosu
  • 80 g másla
  • 50 g cukru moučka
  • 1/4 ks čokoládové polevy
Článek

Postup:

01.

Sušenky namelte najemno, přidejte k nim rum, mléko, moučkový cukr i změklé máslo.

02.

Plech vyložte pečicím papírem nebo potravinovou fólií a sušenkovou hmotou pokryjte dno.

03.

Pak nechte změknout máslo, doplňte ho cukrem a kokosem a rukama vytvořte hmotu, kterou rozprostřete na sušenkový základ.

04.

Plech nechte hodinu v lednici tuhnout. 

05.

Ze základu pak vykrajujte kolečka, která už jen zlehka postříkejte čokoládou a vraťte je zpět do lednice.

Podle vánoční tradice má být na stole 7 druhů cukroví. Klasickou jsou pracny, perníčky, linecké, vanilkové rohlíčky nebo kokosky. Můžete zkusit i nepečené cukroví, jako jsou vosí hnízda, kokosové kuličky a mandlové hříbečky.

A co večeře na Štědrý večer? Máte svůj rodinný recept na rybí polévkusmaženého kaprabramborovým salátem?

Související témata:

Načítám