Hlavní obsah

Kosmetické objevy za srpen: Poklady pro suchou pleť i vlasy

Foto: Savanevich Viktar, Shutterstock.com

Foto: Savanevich Viktar, Shutterstock.com

Reklama

Co je nového na poli kosmetiky? Beauty nadšenci, nastražte uši. Přinášíme pět objevů za poslední měsíc. Zajímá vás víc kondicionér pro blondýnky, šampon na suché a zničené vlasy anebo vás nadchne podmanivý parfém přímo na tohle období?

Článek

Seznamte se jak s tipy na úplné novinky (parfém, gel na obočí, šampon pro poškozené vlasy), tak také se dvěma produkty (sérum a kondicionér), které už nějakou dobu na trhu jsou, ale až nyní jsem je dostala možnost vyzkoušet. Co mě na pětici produktů zaujalo?

Regenerace vlasů

Máte spíš suché vlasy a přijde vám, že po létě nejsou v top kondici? Nemusíte je hned stříhat. Zkuste nejdřív vyměnit péči. Dlouho jsem se regeneračním/obnovujícím šamponům vyhýbala, protože jsou po nich vlasy spíš zatížené a dřív se mi mastí. Protože jsem ale měla konečky už opravdu suché, sáhla jsem po této novince. Šampon neobsahuje silikony a je určený pro suché, namáhané a matné vlasy bez lesku. Už během mytí jsou na dotek hebčí a lépe kloužou, díky tomu se pak i lépe rozčesávají, lesknou se a zároveň nejsou zatížené. Často mě také z různých šamponů svědí hlava – u tohoto se mi to nestalo.

Foto: archiv firmy

Obnovující šampon Repair Alcina, 320 Kč (250 ml), koupíte v salonech spolupracujících s touto značkouFoto: archiv firmy

Pro hydratovanou pleť

Toto sérum výrobce nazývá elixírem, neboť obsahuje kyselinu hyaluronovou, termální vodu, lískooříškový olej a extrakt z aloe vera. Protože mám smíšenou pleť, nevyhovují mi hutná ani olejová séra, ale tohle je pravý opak. Má opravdu lehkou texturu a do pokožky se vpíjí okamžitě. Konečně hydratační produkt, který mi neucpává póry a nepřidělává pupínky!

Foto: archiv firmy

Hydratační sérum s kyselinou hyaluronovou Elixir hydratant Gamarde, 687 Kč (30 ml), prodává La Pharmacie FrançaiseFoto: archiv firmy

Vyčesané obočí

Upravené obočí je alfa a omega současného líčení. Nemusím mít tolik namalované oči, ale na obočí mi záleží. Nejradši mám gely, díky kterým obočí vyčešete nahoru a zafixujete. U tohoto produktu jsou na výběr tři hnědé odstíny a jeden transparentní – zkoušela jsem právě ten. Vždy ho nanáším jako první krok, nechám chvilku zaschnout a pak jen doplním mezery pomocí ostré tužky nebo fixu. Gel obsahuje keratin, a tím pádem o obočí i pečuje, aby bylo kvalitnější.

Foto: archiv firmy

Gel na obočí Brow Artist Plump and Set L’Oréal Paris, 200 KčFoto: archiv firmy

Kondicionér proti žlutým odleskům

Pro blondýnky jsou nepostradatelné produkty s nápisem „silver“. Díky fialové barvě dokážou neutralizovat žluté tóny v blond vlasech nebo měděné u brunetek. (I když Billie Eilish dokazuje, že žlutá blond letí). Tenhle kondicionér obsahuje 97,5 % složek rostlinného původu, je bez silikonů a kromě neutralizace odstínu vlasy také regeneruje a hydratuje. Abyste dosáhly co nejlepšího barevného výsledku, nechte ho působit na vlhkých vlasech klidně pět minut a teprve pak smyjte. Nepoužívám ho při každém mytí, ale jen když se mi zdá, že blond potřebuje vzpruhu.

Foto: archiv firmy

Regenerační a neutralizující kondicionér Previa Silver, 380 Kč (250 ml)Foto: archiv firmy

Jemný parfém

Jestli znáte parfémy Narciso, víte, že jsou intenzivní a podmanivé. Pokud těžké voňavky nemusíte, jeví se lehčí toaletní voda jako skvělý protějšek k parfémované vodě. Tato vůně je elegantní, pudrová a sexy a zamilovala jsem se do ní na první použití. Je to toaletka, tak nečekejte velkou výdrž, na oblečení ji však cítíte, dokud ho nevyperete.

Foto: archiv firmy

Toaletní voda Eau Néroli Ambrée Narciso Rodriguez, 1096 Kč (30 ml), prodává NotinoFoto: archiv firmy

Reklama

Související témata:

Načítám